• 5 pasaules mītiskākās vietas un personas

    Interesanti
    Santa.lv
    Santa.lv
    8. augusts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Atlantīda
    Foto: Publicitātes foto
    Atlantīda
    Cilvēkus vienmēr fascinējis tas, ko ar loģiku it kā nevaram izskaidrot. Personas, vietas, objekti, kuras apvij leģendas, mīti un dažādas dīvainības vai sakritības, tas aizrauj mūsu prātus un liek lauz šķēpus par to, kas ir patiesība un kas – tikai iztēle.
    Nākamais: Valdnieks, kurš nolādējis savu dzimteni

    Vai zinātne spēj izskaidrot pārdabisko? Kanāls National Geographic ir apkopojis informāciju par piecām mītiskām vietām un personām.

    Dievu nolādētā Atlantīda – vai atrasta?

    Vienalga, kur kartē skatīsimies, kāds būs teicis, ka tur atrodas Atlantīda. Ilgu gadu garumā radušās neskaitāmas teorijas par to, kur patiesībā ir šī tēlainā, nogrimusī pilsēta.

    Teiku par mītisko Atlantīdu, utopisko civilizāciju, kuru galu galā nolādēja dievi, radīja sengrieķu filozofs Platons aptuveni 360. gadā pirms mūsu ēras. Pēc Platona paustā, Atlantīda bijusi reāla pilsēta deviņus tūkstošus gadus pirms viņa dzimšanas. Leģendu par it kā reālo pilsētu viens otram stāstījuši dzejnieki, priesteri un citi, taču Platona pieraksti par Atlantīdas patiesumu ir vienīgie, kas līdz šim atrasti. Rodas jautājums, vai tiešām neviens pirms Platona nepierakstīja stāstu par nogrimušo pilsētu?

    Atlantīdas leģenda vēsta par civilizāciju, kuru dibinājuši radības, kas bijuši pa pusei dievi, pa pusei cilvēki. Šī tauta esot dzīvojusi garīgu dzīvi bagātā vidē līdz kļuvuši alkatīgi, sīkumaini un morāli tukši. Dievi sadusmojās, ka Atlantīdas iedzīvotāji zaudējuši patiesības ceļu, un kādu dienu uzrīdīja uguns vētru un zemestrīci, un Atlantīda nogrima jūras dzīlēs.

    Nākamā lapa

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē