• FOTO: Ļaundari uz autoceļa pie Talsiem nolauzuši vairāk nekā 90 signālstabiņus

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    17. marts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Pagājušā naktī reģionālā autoceļa Sloka-Talsi (P128) posmā no Talsiem līdz Laucienei nolauzti un izmētāti 85 signālstabiņi, tāpat nolauzti vairāki signālstabiņi Talsu apvedceļa sākumā. Kopumā vandaļi nodarījuši zaudējumus vairāk nekā 2000 EUR apmērā. VAS Latvijas Valsts ceļi Talsu nodaļas darbinieki patlaban gatavo iesniegumu policijai.

    Lai uzlabotu satiksmes drošību uz valsts autoceļiem pagājušā gada rudenī vairāk nekā 30 valsts reģionālo autoceļu posmi gandrīz 1000 km kopgarumā tika aprīkoti ar atstarojošiem signālstabiņiem, kas diennakts tumšajā laikā ļauj autovadītājiem labāk orientēties uz ceļa.

    Atbilstoši iepirkuma rezultātiem signālstabiņu uzstādīšanu Zemgalē un Kurzemē veica SIA Ceļu, tiltu būvnieks par līgumcenu 242 734 eiro (ar PVN). Savukārt Pierīgā un Vidzemē stabiņus uzstādīja SIA M-2 par līgumcenu 94 115 eiro (ar PVN).

    Atstarojošie stabiņi tiek uzstādīti, lai diennakts tumšajā laikā autovadītāji varētu labāk pārredzēt ceļu, tie būtiski uzlabo satiksmes drošību. Zogot vai demolējot ceļa aprīkojumu, tiek nodarīts ne tikai finansiālais zaudējums, bet, kas ir pats būtiskākais, tiek apdraudēta satiksmes drošība. Aicinām ceļa lietotājus informēt VAS Latvijas Valsts ceļi, ja uz ceļa tiek manīta aizdomīga rosība vai ja ir konstatēts, ka trūkst kāds ceļa aprīkojums, zvanot uz diennakts bezmaksas līniju 80005555.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē