• Jānis Baumanis no dramatiskā WorldRX posma Hellā aizbrauc ar trešās vietas trofeju (VIDEO)

    Sabiedrība
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    17. jūnijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Tom Banks
    Autosportā nereti gadās, ka sacensības nebeidzas ar finiša karogu un goda pjedestālu. Tā arī šoreiz pasaules rallijkrosa čempionāta (World RX) piektajā posmā Norvēģijā uzvarētāju balvas tika sadalītas ilgi pēc finiša, un trešo vietu šajās sacensībās ir izcīnījis mūsu Jānis Baumanis (Team STARD)!

    Pēc viena posma pārtraukuma Jānis Hellas trasē atgriezās labāko sešu pulkā un dramatiskajā finālbraucienā palika soli aiz goda pjedestāla, ceturtajā vietā. Uzvaru izcīnīja zviedrs Antons Marklunds (GC Kompetition), otrais palika viņa tautietis Kevins Hansens (Team Hansen MJP), bet trešais – soms Markuss Gronholms (GRX Taneco), kurš World RX rindās atgriezās pēc diviem veselības apstākļu dēļ izlaistiem posmiem.

    Tā šīs sacensības beidzās pirmajā piegājienā. Jānis Baumanis sūkstījās par neiegūto trešo vietu, Markuss Gronholms – par potenciālo otro, kamēr abi zviedri ar platu smaidu sejā uz goda pjedestāla klausījās savas valsts himnu.

    Pirmās izmaiņas nāca diezgan drīz pēc apbalvošana: sacensību komisāri, izskatot Hansena un Gronholma sadursmi finālbrauciena sākumā, lēma par vienas soda sekundes piespriešanu zviedru pilotam. Tā kā atstarpe starp viņiem bija niecīga, Gronholms pacēlās jau uz otro vietu.

    Latvijai patīkamās ziņas nāca vēlāk vakarā, pēc tehniskās komisijas. Izrādās, ka Norvēģijas posma uzvarētāja Maklunda Renault īsti neatbilst tehniskajiem noteikumiem (biezāks priekšējā bampera stiprinājums. Tas nozīmē, ka Markuss Gronholms kļūst par uzvarētāju, Kevins Hansens ir otrais, bet trešā vieta pienākas Jānim Baumanim! Latvijas braucējam tas bija pirmais goda pjedestāls pasaules čempionātā viņa karjerā.

    «Protams, vēlējos uzvaru izcīnīt pašā trasē, tomēr noteikumi ir noteikumi un tiem jābūt vienādiem priekš visiem. Antona Marklunda mašīnas priekšējo bamperi balstošā caurule bija pārāk bieza, līdz ar to viņš tika diskvalificēts. Neraugoties uz to, esmu ļoti priecīgs par sasniegto! Šo balvu vēlos veltīt visiem, kas mani atbalstīja un palīdzēja! Ļoti, ļoti labs rezultāts. Paldies visiem atbalstītājiem, komandai, ģimenei un visiem līdzjutējiem!” vēlu vakarā teica Jānis. »Startējot no pēdējās rindas, uzreiz biju plānojis doties džokera aplī. Domāju, ka tas bija pareizais plāns. Izbraucu to kopā ar Marklundu un Doranu, bet trasē bijām ātrāki un spējām ar viņiem cīnīties. Piektajā aplī Doranu piemeklēja tehniskas ķibeles. Redzēju, ka viņš paliek lēnāks. Pa ārmalu apdzinu Abringu un gribēju iet garām arī Doranam, kurš tieši tobrīd nolēma braukt malā. Trāpīju viņam pa mašīnas aizmuguri, kur tika pazaudēta aptuveni pusotra sekunde, kas noderētu, lai nonāktu priekšā Gronholmam."

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē