• Ar vienu uzlādi līdz 600 km – jaunais «Audi Q8 e-tron» ierodas Latvijā

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    6. marts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Vācijas premium automobiļu ražotājs «Audi» turpina paplašināt savu pilnībā elektrisko «e-tron» automobiļu saimi, un augstākās klases elektriskie SUV un krosoveri «Audi Q8 e-tron» un «Audi Q8 Sportback e-tron» jau ir pieejami Latvijā. Iepazīt jaunos premium klases SUV ir iespējams «Audi» centros «Moller Auto Rīga» un «Moller Auto Lidosta». «Audi Q8 e-tron» sākuma cena ir 76 900 eiro, bet «Audi Q8 e-tron Sportback» ir pieejams no 79 500 eiro.

    ««Audi Q8 e-tron» priekšgājējs «Audi e-tron» modelis 2022. gadā kļuva par pārdotāko «Audi» modeli Latvijā, nodrošinot Audi zīmolam otro vietu pārdotāko jauno elekotrauto konkurencē, ieskaitot pat apjoma modeļus. Tādēļ ar optimismu raugāmies arī uz e-tron modernizētās versijas pārdošanas rādītājiem šogad un tuvākajā nākotnē. Auto ir ieguvis ne tikai jaunu modeļa nosaukumu «Audi Q8 e-tron» un atjaunotu dizainu, bet arī ievērojami lielāku iespējamo nobraukumu ar vienu uzlādi, augstāku uzlādes efektivitāti, kā arī digitālos «Matrix LED» starmešus, kādus līdz šim tikām redzējuši darbībā tikai «Audi A8»,» stāsta Ilgvars Ļubka, «Audi» zīmola vadītājs Latvijā un Lietuvā.

    «Audi Q8 e-tron» un «Audi Q8 Sportback e-tron» ir optimizēta piedziņa, uzlabota aerodinamika, uzlādes efektivitāte un akumulatora ietilpība, kā arī palielināta nobraukuma rezerve – līdz 582 kilometriem (WLTP ciklā) SUV un līdz 600 kilometriem (WLTP ciklā) Sportback versijai.

    Jauna seja, jauns nosaukums, jauna korporatīvā identitāte

    Nosaucot šo modeli par «Q8», Audi skaidri norāda, ka «Audi Q8 e-tron» ir augstākā līmeņa modelis elektrisko SUV un krosoveru klāstā. Jau no pirmā acu uzmetiena kļūst skaidrs, ka «Audi Q8 e-tron» un «Q8 Sportback e-tron» ir pilnībā elektriski modeļi. Tas ir iespējams, pateicoties jaunajam priekšas un aizmugures dizainam, kas konsekventi turpina «Audi» elektroauto dizaina valodu.

    Lielāka jauda un garāki braucieni

    Abiem virsbūves veidiem ir pieejamas trīs piedziņas versijas. «Audi Q8 50 e-tron» un «Q8 50 Sportback e-tron» ir bāzes modeļi, kas ar diviem elektromotoriem attīsta 250 kW jaudu palielinātas jaudas (boost) režīmā un 664 Nm griezes momentu, kā arī ļauj ar vienu uzlādi veikt līdz 491 km (SUV) un līdz 505 km (Sportback) WLTP ciklā. «Audi Q8 55 e-tron» un «Q8 55 Sportback e-tron» attīsta 300 kW jaudu boost režīmā un 664 Nm griezes momentu. Nobraukuma rezerve WLTP ciklā ir līdz 582 km SUV versijai un līdz 600 km «Sportback» versijai.

    Akumulatori ir pieejami ar 2 veidu ietilpību: «Q8 50 e-tron» akumulatoram tās ir 89 neto kilovatstundas (95 bruto kWh), savukārt jaudīgākajām «Q8 55 e-tron» un «SQ8 e-tron» versijām ir 106 neto kWh (114 bruto kWh). Ir palielinājusies arī lietderīgā akumulatora ietilpība – lieljaudas uzlādes stacijā «Q8 55 e-tron» un «SQ8 e-tron» iespējams lādēt ar jaudu līdz 170 kW. Lielāko akumulatoru iespējams uzlādēt no 10 līdz 80 % aptuveni 31 minūtes laikā. «Audi Q8 e-tron» standarta aprīkojumā ir pieejama «Plug & Charge» funkcija. Turklāt vēlāk šogad klientiem Latvijā būs pieejams arī «Audi SQ8 e-tron».

    Digitālie «Matrix LED» priekšējie lukturi

    «Q8 e-tron» papildu aprīkojumā iekļauti digitālie «Matrix LED» priekšējie lukturi. Braucot pa šoseju, orientiera apgaismojums iezīmē automobiļa atrašanās vietu joslā un palīdz vadītājam droši palikt arī šauras joslas vidū. Pieejamas vēl trīs jaunas funkcijas: pilnveidota satiksmes informācija, joslas apgaismojums ar virzienrādītāju un orientiera apgaismojums uz lauku ceļiem.

    Maksimāla ietilpība un komforts

    Ar 4,915 metru garumu, 1,937 metru platumu un 1,619 metru (Sportback modelim) vai 1,633 metru (SUV modelim) augstumu «Q8 e-tron» piedāvā maksimālu plašumu un komfortu. 2,928 metru garenbāze nodrošina daudz vietas arī aizmugurē sēdošo kājām. Bagāžas nodalījumam ir iespaidīgs 569 litru tilpums SUV versijā un 528 litri «Sportback» versijā.

    Pārstrādāti materiāli

    Eiropā un ASV pārdotie «Audi Q8 e-tron» būs sertificēti kā oglekļneitrāli. Dažu «Audi Q8 e-tron» komponentu izgatavošanā «Audi» izmanto arī pārstrādātus materiālus. Šie pārstrādātie materiāli samazina resursu patēriņu un nodrošina slēgtu, efektīvu un ilgtspējīgu materiālu aprites ciklu. «Audi Q8 e-tron» salonā pārstrādātie materiāli ir izmantoti siltuma un skaņas izolācijai, kā arī paklājiņiem.

    Dekoratīvais «Tech Layer» ielaidums virs displeja ir pieejams no jauna tehniska materiāla antracīta krāsā, kas daļēji izgatavots no pārstrādātām PET pudelēm. Izvēloties «S line» aprīkojuma paku, sporta sēdekļiem ir mākslīgās ādas un «Dinamica» mikrošķiedras materiāla apdare. «Dinamica» sastāvā ir līdz 45 % poliestera šķiedru, kas iegūtas no pārstrādātām PET pudelēm, lietotiem audumiem un šķiedru pārpalikumiem.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē