• Latvijas melnā statistika – brīvdienās no ūdenstilpēm izcelti seši bojāgājušie

    Noslīkšana
    Santa.lv
    Santa.lv
    21. augusts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Aizvadītajās trijās diennaktīs, laika posmā no šī gada 18. augusta plkst. 6.30 līdz 21. augusta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 302 izsaukumus – 94 uz ugunsgrēku dzēšanu, 152 uz glābšanas darbiem, bet 56 izsaukumi bija maldinājumi.

    Vakar plkst. 13.29 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Toma ielu Rīgā, kur divstāvu dzīvojamā mājā piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotā dzīvokļa izglāba vienu cilvēku, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Nepilnas stundas laikā darbs notikuma vietā noslēdzās.

    Sestdien plkst. 15.14 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Ropažu novada Ropažu pagastu, kur dega divstāvu dzīvojamās mājas jumts 150 m2, pirmais stāvs 100 m2 un otrais stāvs 50 m2 platībā. Dzēšanas darbus apgrūtināja uz jumta uzstādītie saules paneļi, kas sarežģīja jumta seguma demontāžu un līdz ar to piekļūšanu degšanas vietām. Dzēšanas darbi noslēdzās tikai pusdivos naktī.

    Plkst. 12.10 VUGD saņēma informāciju, ka Pils rajonā Jēkabpilī deg piecstāvu dzīvojamās mājas trešā stāva balkons. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka uz balkona dega sadzīves mantas 3 m2 platībā. No dzīvokļa ar glābšanas masku palīdzību izglābti divi cilvēki, kas ugunsgrēkā bija cietuši un nodoti NMPD mediķiem. Savukārt, no zemāku stāvu dzīvokļiem evakuēti trīs cilvēki. Ugunsdzēsēji glābēji darbu notikuma vietā noslēdza plkst. 13.18.

    Piektdien ugunsdzēsēji glābēji saņēma 45 izsaukumus uz negaisa un spēcīgo vēja brāzmu radīto seku likvidēšanas darbiem. Gandrīz visi šie izsaukumi reģistrēti Rīgā un pierīgas novados. Lielākajā daļā gadījumu vējš bija lauzis kokus, kuri krita uz ceļa braucamās daļas. Zaļajā ielā Dobelē ugunsdzēsēji glābēji demontēja balkona dekoratīvo apdares plāksni, kas bija atrauta. Ķekavas novada Ķekavas pagastā vienā vietā bija nokrituši 12 koki. Stirnu un Aptiekas ielā Rīgā koks bija nokritis uz vieglās automašīnas, bet Eglaines ielā Rīgā no nolūzušiem kokiem atbrīvotas četras vieglās automašīnas. Salaspilī ugunsdzēsēji glābēji no nolūzuša koka atbrīvoja dzelzceļa sliedes. Deglava ielā Dobelē koks bija uzkritis uz dzīvojamās mājas jumta.

    Plkst. 15.16 VUGD saņēma informāciju, ka Rīgā no kādas trīsstāvu daudzdzīvokļu mājas trešā stāva loga nāk dūmi. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka sadūmojums no trešā stāva dzīvokļa izplatījies jau arī kāpņu telpā. Pārmeklējot trešā stāva dzīvokli, tajā tika atrastas divas nepilngadīgas personas, kuras ugunsdzēsēji glābēji iznesa ārā. Lai gan NMPD mediķi, tostarp piesaistot arī ārstu speciālistu brigādi, ilgstoši veica reanimācijas pasākumus un cīnījās par cilvēku dzīvībām, viņus glābt vairs nebija iespējams un nepilngadīgie ugunsgrēkā gāja bojā. Notikuma vietā dega trešā stāva dzīvokļa istaba un gaitenis kopumā 10 m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji darbu notikuma vietā noslēdza plkst. 18.17.

    Laika posmā no plkst. 02.08 līdz 04.36 naktī Ozolciema, Valdeķu, Sergeja Eizenšteina, Līvciema, Ēbeļmuižas, Dižozolu ielā Rīgā ugunsdzēsēji glābēji saņēma kopumā 16 izsaukumus, kuros daudzstāvu dzīvojamo māju pirmā stāva palīgtelpā vai pie mājām konteinerā dega atkritumi.

    Piektdien neilgi pirms astoņiem no rīta ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Smiltenes novada Raunas pagastu, kur dega divstāvu dzīvojamās mājas mansarda stāvs 100 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās trīs cilvēki. Darbs notikuma vietā noslēdzās pēc četrām stundām.

    Brīvdienās saņemti vairāki izsaukumi, kur no ūdenstilpēm jāizceļ bojāgājuši cilvēki:

    • Svētdien no upes Daugava Aizkrauklē ugunsdzēsēji glābēji izcēla bojāgājušo un nodeva Valsts policijas darbiniekiem.
    • Vakarā no Radžu ūdenskrātuves Jēkabpilī ugunsdzēsēji glābēji izcēla bojāgājušo un nodeva NMPD darbiniekiem, kuri konstatēja cilvēka nāvi.
    • Sestdien no rīta Rīgā no upes Daugava ugunsdzēsēji glābēji izcēla bojāgājušo un nodeva Valsts policijas darbiniekiem.
    • Sestdien vakarā VUGD saņēma informāciju, ka Radžu ūdenskrātuvē Jēkabpilī divas stundas atpakaļ cilvēks aizgājis peldēties un nav iznācis krastā. Līdz tumsas iestāšanās laikam ugunsdzēsēji glābēji pārmeklēja ūdenstilpi, bet cilvēku neatrada. Svētdien meklēšanas darbi turpinājās un bojāgājušais atrasts.
    • Pusdienlaikā bojāgājušais izcelts no Bolderājas karjeras Rīgā.
    • Trijos pēcpusdienā ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Meirānu ezeru Rēzeknes novadā, kur, saskaņā ar pieteicēja sniegto informāciju, cilvēkam, peldoties ezerā, iespējams, radās veselības problēmas un viņš slīka. Aculiecinieki viņu, pēc tam arī mediķus, bija nogādājuši uz ezerā esošās salas. Ugunsdzēsēji glābēji ar laivas palīdzību bojāgājušo no salas nogādāja līdz ezera krastam.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē