• Latvijas lidsabiedrība cer atsākt lidojumus uz Ukrainu

    Ceļošana
    Estere Jansone
    26. marts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Anton Shakirov/Unsplash
    Latvijas lidsabiesdrība devusies uz Kijivu Ukrainā un kaluši plānus par lidojumu atjaunošanu starp Rīgu un lielākajām Ukrainas pilsētām.

    Tikšanās laikā «airBaltic» izpilddirektors Martins Gauss apstiprināja gatavību atsākt lidojumus uz un no Kijivas, Ļvivas un pakāpeniski arī Odesas, un atkārtoti iekļaut šos galamērķus savā aktīvo maršrutu tīklā, tiklīdz karš būs beidzies un Eiropas Savienības Aviācijas drošības aģentūra (EASA) paziņos, ka ir atkal droši veikt lidojumus uz un no Ukrainas.

    «airBaltic» pārstāvji uz Ukrainu devās, lidojot no Rīgas uz Varšavu un pēc tam ar vilcienu braucot no Varšavas uz Kijivu. Delegācijai pievienojās arī Kristaps Purmalis, Latvijas vēstniecības Ukrainā otrais sekretārs ekonomiskās sadarbības jautājumos.

    Vizītes laikā airBaltic delegācija, kopā ar Borispiļas lidostas vadību, veica rūpīgu lidostas infrastruktūras, aprīkojuma un operatīvās gatavības pārbaudi, lai atsāktu lidojumus, tiklīdz tiks nodrošināts atbilstošs lidojumu drošības līmenis. Turklāt tika apspriestas arī turpmākās sadarbības iespējas, drošības pasākumi un «airBaltic» atbalsts Ukrainas aviācijas nozares atjaunošanā.

    «Mēs esam apņēmušies aktīvi iesaistīties Ukrainas gaisa satiksmes atjaunošanā. Mūsu lidsabiedrība joprojām ir pārliecināts un atbalstošs partneris attiecībā uz Ukrainas aviācijas nozares atjaunošanu un investīciju veikšanu tajā. Kara vissmagākajos apstākļos esam pārliecinājušies par lidostas komandas profesionalitāti, kas ar nepacietību gaida lidojumu atsākšanu pēc iespējas ātrāk. Tiklīdz tas būs droši, ņemot vērā, ka mūsu darbinieku, pasažieru, lidmašīnu un lidojumu drošība ir mūsu galvenā prioritāte, «airBaltic» ir apņēmusies kā viena no pirmajām lidsabiedrībām atsākt gaisa satiksmi ar mūsu kaimiņvalsti, nodrošinot savienojamību un atbalstot Ukrainas neatkarību,» paziņojis «airBaltic» prezidents un izpilddirektors Martins Gauss.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē