• Pircēji vairāk izvērtē auto ekspluatācijas izmaksas un pērk mazizmēra automašīnas

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    1. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Caurmērā biežāk nekā periodā pirms pandēmijas, auto pircēji ir sākuši izsvērt auto ekspluatācijas izmaksas ilgtermiņā, priekšroku dodot mazā segmenta spēkratiem un mazlitrāžas dzinēju automašīnām.

    Pārdošanas līderi Latvija pagaidām nemainīgi ir apvidus auto, bet strauji augošie mazizmēra auto pārdošanas radītāji liek secināt, ka situācija varētu arī mainīties.

    Periodā pēc pandēmijas ir pieaudzis mazo auto pieprasījums, piemēram, Renault CLIO un tamlīdzīgi. “Mēs redzam, ka šeit varētu būt saistība ar to, ka cilvēki, rūpējoties par savu veselību, biežāk izvēlas izmantot personīgo auto nevis sabiedrisko transportu. Līdz ar to pilsētu iedzīvotājiem aktualizējas nepieciešamība pēc kompakta, viegli manevrējama un ekonomiska transportlīdzekļa,” teica auto salona Norde īpašnieks Dainis Bremze.

    Jūtamas izmaiņas pārdošanā radījušas arī 2020.gada sākumā uzstādītās ekoloģiskās normas EUROd full jeb EURO 6d, kas paredz jaunu dzinēju ieviešanu, lai samazinātu CO2 izmešus. Šā iemesla dēļ autoražotājiem bijusi saspringta vasara, un dīlera centrs saskāries ar pasūtīto spēkratu vēlu piegādi. Bija radusies situācija, ka pieprasījums pēc mazlitrāžas auto pat pārsniedz piedāvājumu.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē