• Peters par koncertu Lanas nāves dienā: Varbūt Dievs tā Paulam izrādīja īpašu labvēlību

    Sabiedrība
    Marta Kalniņa
    7. augusts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Dzejnieks Jānis Peters.
    Foto: F64
    Dzejnieks Jānis Peters.
    «Ar Lanu esam dzimuši vienā gadā. Mana dzimšanas diena ir jūnijā, viņas – decembrī. Kad piektdienas rītā zvanīju Maestro, lai izteiktu līdzjūtību, sacīju viņam, ka dzīve ir viena liela netaisnība – Lana aizgāja ārpus rindas…» žurnālam «Privātā Dzīve» saka tuvs Paulu ģimenes draugs dzejnieks Jānis Peters.

    «Abi parunājāmies tā mierīgi un vīrišķīgi. Var jau visādi atbalstīt bēdās, bet diemžēl otru cilvēku neviens nevar aizstāt,» noteic viņš. «Lana ir mans draugs jau sešdesmit gadu. Viņa bija daļa no manas ar Baibu dzīves, no mūsu bērnu dzīves. Par Lanu zinu tik daudz, ka maz gribas par viņu pļāpāt. Atklāts, taisnīgs, darbīgs, draudzīgs cilvēks, nekad ne pret vienu nejuta naidu, varbūt kādreiz tikai pašķendējās. Lana bija talantīga, ar angļu valodas izglītību. Viņa interesējās par literatūru un lielo – īpaši franču, itāļu un krievu – kino. Dažas filmas zināja no galvas, prata visu smalki izanalizēt. Atceros, viņu mājās kādreiz bija liela videokasešu kolekcija,» stāsta Peters. 

    Raimonds Pauls un Lana Paula.
    Raimonds Pauls un Lana Paula.

    Šajās dienās kā skaists un smeldzīgs veltījums Maestro sievai vairākkārt radiostacijās skanējusi Paula dziesma ar Petera vārdiem «Lana». «Diezgan bieži saņēmu no Raimonda melodijas uzmetumu un rakstīju tai tekstu. Toreiz vaicāju, par kādu tēmu rakstīsim. Viņš: «Par mīlestību, protams!» Sacīju: «Uzrakstīsim par Lanu!» Viņš paskatījās uz mani un bija ar mieru. Par lielu gandarījumu teksts melodijai lieliski derēja.

    Tas bija tad, kad viņi ar Lanu jau bija precējušies un meita Anete – pusaudzes vecumā. Abi jau bija izgājuši cauri ugunij un ūdenim.

    Viņiem tolaik Pērnavas ielā bija divistabu dzīvoklis, kamēr es vēl dzīvoju komunālajā, un viņi bija viens otrā iemīlējušies vēl vairāk. Protams, mīlestības dēļ arī Raimonds tika vaļā no atkarībām, jo ne visas sievietes var izturēt vīrieti ar «kaislībām». Lanai viņa grūtums nav bijis par grūtu. Viņa Maestro vienmēr saprata,» teic Peters. 

    Piektdienas vakarā daudzi apbrīnoja Maestro lēmumu tomēr sēsties pie klavierēm un spēlēt iepriekš izsludināto koncertu Dzintaru koncertzālē. «Es par to nemaz nebrīnos, jo mūzika un koncerti ir Paula dzīves lielākā sastāvdaļa. Varbūt pats Dievs ir izrādījis viņam īpašu labvēlību, izplānodams šo koncertu viņa mīļās sievas aiziešanas vakarā. Raimonds man tā arī pateica: «Es spēlēšu Lanas piemiņai.».»

    Citu slavenu ļaužu atmiņas par Lanu Paulu lasiet jaunākajā žurnāla «Privātā Dzīve» numurā!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē