• Pasts izdod īpašu pastmarku bloku «Latvijas sporta leģendas – Basketbols»

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra STATION
    18. septembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Atzīmējot spilgtākos Latvijas basketbola vēstures mirkļus un lepojoties ar Latvijas nacionālās vīriešu basketbola izlases panākumiem šā gada Pasaules kausa izcīņā, Latvijas Pasts izdod īpašu pastmarku bloku – Latvijas sporta leģendas – Basketbols.

    Pastmarka godina vienu no nozīmīgākajiem sasniegumiem Latvijas basketbola vēsturē – Latvijas basketbola valstsvienības uzvaru pirmajā Eiropas basketbola čempionātā 1935. gadā Ženēvā. Filatēlijas izdevuma pirmās dienas zīmogošana paredzēta 2023. gada 15. septembrī Latvijas Sporta muzejā, Alksnāja ielā 9, Rīgā, no plkst. 10 līdz 15. Savukārt plkst. 12 plānota svinīga pastmarkas prezentācija ar Latvijas Pasta un Latvijas Basketbola savienības pārstāvju līdzdalību.

    Pastmarkas bloks Latvijas sporta leģendas –  Basketbols izdots 9000 eksemplāru tirāžā, un tā nominālvērtība ir 5,05 eiro, kas atbilst vēstuļu korespondences apmaksai svara kategorijā no 21 līdz 100 gramu uz valstīm, kas atrodas 12. grupā.

    Līdz ar pastmarkas bloku izdota arī īpaša aploksne 500 eksemplāru tirāžā. Jauno filatēlijas izdevumu dizaina autors ir mākslinieks Ģirts Grīva.

    Mākslinieks filatēlijas izdevumu vizuālajā noformējumā izmantojis materiālus no Sporta muzeja krājumiem.

    Uz pastmarkas un aploksnes fiksēti fragmenti no Latvijas basketbola valstsvienības spēles 1935. gada 4. maijā, kad Latvijas vārds neizdzēšami tika ierakstīts Eiropas un pasaules basketbola vēsturē. Latvijas Sapņu komanda, kā to mēdz dēvēt, Eiropas čempionāta finālspēlē ar 24:18 pārspēja Spānijas izlasi, kļūstot par pirmajiem turnīra čempioniem. Vēsturiskās izlases sastāvā bija 12 atlēti: Aleksejs Anufrijevs, Andrejs Krisons, Džems Raudziņš, Edgars Rūja, Eduards Andersons, Herberts Gubiņš, Jānis Lidmanis, Mārtiņš Grundmanis, Rihards Dekšenieks, Rūdolfs Jurciņš, Valdemārs Baumanis un Visvaldis Melderis.

    Jauno pastmarkas bloku un aploksni Latvijas sporta leģendas – Basketbols iespējams apskatīt te.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē