• Pārāk daudz pārtikas nonāk atkritumos

    Sabiedrība
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    19. jūlijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Attēlam ir ilustratīva nozīme
    Foto: Pexels
    Attēlam ir ilustratīva nozīme
    Eiropas Parlamentā šajā vasarā aktualizēts jautājums par pārmērīgu pārtikas izmešanu. Proti, ik gadu katrs Eiropas Savienības (ES) iedzīvotājs atkritumos vidēji izmet vairāk nekā 130 kilogramu pārtikas.

    Kā uzsver Eiropas Parlamenta deputāte Inese Vaidere, kuras izstrādātais pilotprojekts piedāvā risinājumus pārtikas atkritumus mazināšanai: «Tā ir nepieņemama situācija. Pārtikas ražošanā ieguldīts liels cilvēku darbs, tērētas izejvielas, nevajadzīgi radīti izmeši, un nauda galu galā izkaisīta vējā.» Izpētīts, ka vairāk nekā pusi pārtikas atkritumu rada tieši mājsaimniecības, tādēļ risinājumam būtu jānāk no katra mājām.  Pārtikas izšķērdēšanu ir iespējams samazināt, sākot ar vienkāršiem soļiem: pārtikas plānošanu, sagādi, uzglabāšanu, pagatavošanu un patēriņu. Piemēram, iepirkties doties ar iepirkšanās sarakstu, produktus ledusskapī izvietot secīgi atkarībā no derīguma termiņa, gatavojot izmantot mērtraukus, izveidot pārskatāmu sarakstu par ledusskapja saturu.

    Projektu «Ziņas senioriem» finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par «Ziņas senioriem» saturu atbild Žurnāls Santa.

    Ziņas senioriem

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē