• Par spīti kritizētājiem Latvijas U20 hokeja izlase sagrauj vāciešus

    Sabiedrība
    Marta Kalniņa
    30. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Latvijas U20 hokeja izlase
    Foto: Facebook
    Latvijas U20 hokeja izlase
    Pēc graujošu zaudējumu sērijas U20 Latvijas hokeja izlase sestdienas vakarā nodemonstrēja spožu sniegumu spēlē ar Vācijas izlasi un saglabā cerības spēlēt ceturtdaļfinālā.

    Pasaules čempionāts hokejā 20 gadīgiem un jaunākiem puišiem līdz 5. janvārim notiek Zviedrijas pilsētā Gēteborgā. Latvijas U20 hokeja izlases pretinieki piektdienas vakarā bija Vācija jaunieši, un beidzot mūsu puišiem  izdevās parādīt tādu hokeju, kādu alka redzēt Latvijas sporta līdzjutēji. Viņi spēli noslēdza ar rezultātu 6:2.

    Latvijas hokejisti jau bija piedzīvojuši trīs sausos zaudējumus – 0:6 pret Zviedriju, ):10 pret kanādu un 0:4 pret Somiju. Vāciešiem šī bija trešā spēle. Iepriekš viņi ar 4:3 pārspēja Somiju, bet ar 0:5 zaudēja Zviedrijai. Lai saglabātu cerības uz ceturtdaļfinālu, Latvijai mačā ar Vāciju bija vajadzīga uzvara pamatlaikā, un tagad atliek cerēt, ka vācieši 31. decembrī netiks pie punktiem spēlē ar Kanādu.

    Latvijas jauniešu izlases kapteinis ir Dans Ločmelis, kurš kopā ar Latvijas pieaugušo valstsvienību vasarā pasaules meistarsacīkstēs izcīnīja bronzas medaļu. Komandā ir arī Latvijas izlases spēlētāju Bukartu jaunākais brālis Rodžers.

    Pēc trim zaudētām spēlēm Latvijas puiši saņēma daudz kritikas no hokeja faniem, un tas ļoti apbēdināja bijušā hokejista Rodrigo Laviņa sievu TV dīvu Janu Duļevsku. Sestdien viņa nāca klajā ar emocionālu vēstījumu, kurā aicināja ar saviem izteikumiem nepazemot latviešu puišus sociālajos tīklos un atbalstīt viņus šajā cīņā arī tad, kad neveicas tik labi, kā gribētos.«Jūtos nedaudz skumīgi par to, zinot cik ļoti Martinam ir svarīgi parstāvēt Latviju. Bet no otras puses esmu atvieglota, jo nav jāsaņem šis mega negāciju vilnis, kas šobrīd veļas pāri MŪSU – LATVIEŠU puišiem,» rakstīja Jana, kuras dēls šobrīd studē un spēlē hokeju ASV. Daudzi atbalstīja Janas viedokli, un šajā vakarā puiši pierādīja, ka spēj mērķtiecīgi iet uz priekšu arī pēc smagiem zaudējumiem.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē