• Pabriks: Kara apstākļos nebūtu jāeksperimentē ar nodokļiem

    Nauda
    Ziņu aģentūra LETA
    22. augusts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64 UN NO PUBLICITĀTES MATERIĀLIEM (AIZSARDZĪBAS MINISTRIJA)
    Kara apstākļos eksperimentēt vai riskēt ar nodokļiem nevajadzētu, uzskata aizsardzības ministrs Artis Pabriks, kuru partiju apvienība «Attīstībai/Par!» izvirzījusi par politiskā spēka Ministru prezidenta amata kandidātu.

    Vērtējot iespējas ieviest izmaiņas Latvijas nodokļu politikā, politiķis uzsvēra, ka šajā ziņā būtu jābūt ļoti uzmanīgiem, īpaši ņemot vērā, ka nodokļu politika vienmēr dod atdevi ne uzreiz, un tā vienmēr ir saistīta ar «par» un «pret».

    Pabrika ieskatā ne vienmēr līdz šim Latvijā veiktās nodokļu reformas ir nākušas cilvēkiem, ekonomikai par labu. «Līdz ar to, vēlreiz uzsverot, ka dzīvojam kara apstākļos, šis nav tas laiks manipulēt, riskēt vai eksperimentēt ar nodokļiem,» pauda ministrs, piebilstot, ka iespēju robežās viņš gribētu pieturēties pie tās sistēmas, kāda šobrīd ir, lai uzņēmēji zinātu, kas viņus sagaida rīt no rīta.

    Savukārt minimālās algas palielināšanas jautājumā Pabriks uzskata par nepieciešamu raudzīties uz kopējo IKP dinamiku.

    «Mēs minimālo algu varam palielināt līdzīgi, kā līdz šim veicām pensijas indeksāciju,» teica Pabriks, uzsverot, ka minimālās algas palielināšana lielā mērā ir saistīta ar IKP izaugsmi un pārējo ekonomikas attīstības tempu. «Ja ir izaugsme, tad var palielināt, ja IKP krītas, tad ir ļoti grūti kaut ko darīt. Ir jābūt savstarpējai korelācijai,» piebilda politiķis.

    Pilnu interviju ar Pabriku iespējams lasīt sadaļā «LETA+»: https://www.leta.lv/plus/19AD5F2F-46A0–405A-A95E-8EBA8A34DB1C/

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē