• Policija arestējusi 75 gadus veco aktieri Žerāru Depardjē. Nopietnas apsūdzības!

    Seksuāla vardarbība
    Marta Kalniņa
    29. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Žerārs Depardjē
    Foto: Shutterstock
    Žerārs Depardjē
    Šorīt Francijas likumsargi aizturējuši 75 gadus veco franču aktieri Žerāru Depardjē. Viņš tiek vainots seksuālā vardarbībā.

    Šodien Euronews ziņo, ka franču kinozvaigzni Žerāru Depardjē tur aizdomās par seksuālu vardarbību pret vairākām sievietēm, un nupat saņemtas vēl divas sūdzības. Pirmdien no rīta Depardjē tika nogādāts policijas iecirknī uz nopratināšanu. Pēc tam viņš esot aizvests uz īslaicīgās aizturēšanas izolatoru.

    Iespējamās seksuālās vardarbības epizodes, par kurām ziņojušas divas sievietes, notikušas 2014. un 2021. gadā. Abas sievietes bijušas iesaistītas filmēšanas procesā.  

    Viena no apsūdzētājām ir 53 gadus veca kino darbone, kas savā iesniegumā apraksta, kā Depardjē sēdējis gaitenī, pēkšņi sagrābis garām ejošo sievieti un iespiedis viņu starp kājām. Viņš sācis aizskart sievietes intīmās vietas un piedāvājis nodarboties ar seksu. Citi filmēšanas grupas dalībnieki to pamanījuši, atbrīvojuši sievieti no aktiera tvēriena un piespieduši Depardjē atvainoties. Taču filmēšanas laikā

    viņš esot turpinājis agresīvi izturējies pretcietušo un pat nosaucis par m…u.

    Otra sieviete stāsta par 10 gadus seniem notikumiem. Viņa filmējusies kopā ar Žerāru, kurš pie katras iespējas pārkāpis viņas intīmās robežas, bārstījis nepiedienīgus jokus un  izteicis tiešus piedāvājumus stāties seksuālās attiecībās.

    Šogad sūdzību par Depardjē esot iesniegusi arī kāda spāņu žurnāliste, kura atminējusies 1995. gada notikumu. Viņai tolaik bija 23 gadi, un jaunā sieviete intervējusi franču kinozvaigzni.

    Sūdzības par Depardjē pagātnes grēkiem viena pēc otras sāka pagājušā gada pavasarī. 13 sievietes apgalvoja, ka Depardjē viņas apgrābstījis, aizskāris ar nepiedienīgiem piedāvājumiem, bet kāda aktrise pat esot izvarota. Pērn decembrī pašnāvību izdarīja 60 gadu vecā aktrise Emanuela Debevēra, kura bijusi viena no Depardjē upuriem. Par franču aktieri ziņojusi arī viņa kolēģe Šarlote Ānoulda.

    Tikai nesen pierādījumu trūkuma dēļ tika izbeigta 2018. gadā ierosinātā lieta pret Depardjē. Kāda nepilnus 30 gadus jauna sieviete no viņa ģimenes draugu loka apgalvoja, ka Depardjē esot viņu izvarojis savā dzīvoklī Parīzē.

    Depardjē visas apsūdzības līdz šim ir noliedzis. Pērn viņš atklātā vēstulē paziņoja:

    «Nekad dzīvē neesmu ļaunprātīgi izmantojis sievieti.»

    Kultūras ministre izteicās, ka Depardjē apkaunojot visu Franciju ar savu nepiedodamo uzvedību un izteikumiem par sievietēm. Viņa rosināja atņemt aktierim valsts apbalvojumu, bet Depardjē pats piekrita no tā attiekties.

    Ne visi sliecas pāragri nosodīt Depardjē. 50 kultūras darboņi, tostarp aktieris Pjērs Rišārs un dziedātāja Karla Bruni parakstīja publisku vēstuli, kurā aicināja ļaut aktierim turpināt savu darbu. Pērn arī Francijas prezidents Emanuels Makrons aicināja pāragri nenosodīt Depardjē.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē