• Maskavā miris Krievijas aktieris un humorists Aleksandrs Širvindts

    Krievija
    Marta Kalniņa
    15. marts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Šodien 89 gadu vecumā dzīves aizgājis Krievijas aktieris Aleksandrs Širvindts, kurš spēlējis daudzās savulaik populārās filmās – «Stacija diviem», «Likteņa ironija jeb Vieglu garu!» un citās.

    Širvindtam jau pāris gadus bija problēmas ar sirdi, pirms diviem gadiem pārcietis pneimoniju un kovidu, kas viņa veselības stāvokli vēl vairāk pasliktināja. Par Aleksandra Širvindta aiziešanu paziņojis viņa dēls.  

    Širvindts bija viens no populārākajiem Krievijas kino aktieriem, lai gan savas karjeras laikā kino nospēlējis tikai vienu galveno lomu,

    turklāt – ne pārāk populārā filmā «Miljons kāzu grozā». Toties viņa kontā ir neskaitāmas lomas skatītāju mīlestību iekarojušās kinolentēs –  galvenā varoņa draugs komēdijā «Likteņa ironija jeb Vieglu garu!», pianists restorānā filmā «Stacija diviem», direktors filmā «Cirka princese» utt. Dažkārt viņš kadrā bija tikai minūti, taču vienmēr – spilgti un atmiņā paliekoši.

    Krievijas uzsāktā kara Ukrainā jautājumā viņš ieturējis neitralitāti. Ironizēja, ka Krievijā dzīvot ir interesanti, bet baisi. Tomēr ar politiskām aktivitātēm neizcēlās. Mēdza gan teikt, ka ļoti skumstot pēc Krimas, Kijivas un Odesas, lai gan bija iekļauts Ukrainas melnajā sarakstā. Tas noticis jau pirms kara, jo viņš vairākkārt devies uzstāties uz okupēto Krimu. Širvindta vecāki bijuši no Ukrainas. Tāpēc viņš mēdza žēloties:

    «Izrādījās, ka esmu maita… Nevaru aizbraukt uz savu vecāku dzimteni.»

    Kad aktierim jautāja, kam tad pieder Krima – Krievijai vai Ukrainai, viņš atbildēja, ka viņam, jo tajā audzis, dzīvojis, filmējies.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē