• Latvijā izveido unikālu ziedojumu straumēšanas servisu «Stopify» Ukrainas atbalstam

    Palīdzība
    Ziņu aģentūra LETA
    4. novembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Domubiedru grupa sadarbībā ar labdarības organizāciju «Ziedot.lv» un Ukrainas vēstniecību Latvijā radījusi straumēšanas servisu «Stopify» nelieliem, bet regulāriem ziedojumiem ikmēneša abonementa formātā, lai palīdzētu nodrošināt Ukrainas armijas akūtās ikdienas vajadzības skarbajos ziemas apstākļos un palīdzētu tiem ātrāk izbeigt Krievijas uzsākto neprātīgo karu, aģentūru LETA informēja projekta pārstāvji.

    Pēc viņu teiktā, serviss darbosies līdz Ukrainas uzvaras dienai vai brīdim, kad tiks parakstīts uz Ukrainas nosacījumiem balstīts miera līgums.

    Ukrainas vēstnieks Latvijā Oleksandrs Miščenko norādīja, ka Ukrainas bruņotajiem spēkiem turpmākai cīņai ar teroristiskās valsts armiju ir nepieciešamas dažādas svarīgas lietas – piemēram, tabletes dzeramā ūdens attīrīšanai, pārtika, apģērbs, nakts redzamības brilles, droni.

    «Esmu pārliecināts, ka šī platforma kļūs par efektīvu un varenu atbalstu Ukrainas karavīriem, kuri ar savu varonību un upurēšanos tuvina mūs dienai, kad visā Ukrainas zemē atkal valdīs miers, brīvība un drošība,» pauda vēstnieks.

    Platformas darbības pirmajās dienās pieteikušies 1481 abonenti un no 29 valstīm saziedoti vairāk nekā 17 150 eiro, liecina informācija vietnē «stopify.org.ua».

    Skaidrojot iniciatīvas rašanos, projekta pārstāvji norādīja, ka, kaut arī Krievijas agresija iedzīvotājus «turpina šausmināt un saniknot», daudzi kopš kara sākuma ir pieraduši pie ziņām par Ukrainā notiekošo.

    «Prātojot, kā varētu aktivizēt ziedojumus un atkal raisīt par tiem interesi, nonācu pie ļoti vienkāršas idejas. Mūsdienās ir pašsaprotami abonēt dažādus straumēšanas servisus seriālu un filmu baudīšanai par pāris kafijas tašu cenu mēnesī. Kā būtu, ja varētu abonēt mūsu kontinenta brīvību un nākotni, kas šobrīd reāli izšķiras tur, kaujaslaukā?» stāstīja idejas autors un iniciators Māris Upenieks.

    «Latvijas sabiedrība ir ļoti atsaucīga un izpalīdzīga – mēs to redzam ikdienā, cilvēkiem ziedojot visdažādākajiem labdarības mērķiem. Un tomēr katrs uzmundrinājums, katrs atgādinājums un jauna iniciatīva ir vērtīga un vajadzīga – sevišķi tik svarīgu mērķu sasniegšanai, kāda ir Ukrainas atbrīvošana. Ikmēneša ziedojumu straumēšana būs jauna pieredze un lieliska iespēja izdarīt ko patiešām labu: daudzo straumēšanas portālu lietotājiem jau ir visas vajadzīgās prasmes, nepieciešama tikai labā griba!» sacīja «Ziedot.lv» vadītāja Rūta Dimanta.

    Platforma «Stopify» ir pieejama angļu un ukraiņu valodā. Kā norāda tās veidotāji, Latvija vēlas iedvesmot arī starptautisko sabiedrību aktīvāk atbalstīt Ukrainu cīņā par brīvību.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē