• Smagā situācijā nonākusi JRT aktrise. Kolēģi aicina ziedot modernai protēzei

    Aicinām palīdzēt!
    Marta Kalniņa
    11. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Elvita Ragovska
    Foto: JRT
    Elvita Ragovska
    Trešdienas vakarā Jaunā Rīgas teātra aktieri aicināja palīdzēt Elvitai Ragovskai – jaunai, skaistai aktrisei, kurai pēkšņas, smagas saslimšanas dēļ nācās amputēt daļu pēdas. Nakts laikā jau saziedota protēzei un rehabilitācijai nepieciešamā summa, taču atveseļošanās var prasīt lielākus naudas līdzekļus.

    «Kamēr visos teātros notiek pirmizrādes, mana mīļā kolēģe Elvita Ragovska īsā laika posmā ir pārdzīvojusi vairākus dzīves satricinājumus,» trešdienas vakarā vēstīja aktrise un režisore Marija Linarte. Ar aicinājumu atbalstīt Elvitu dalījusies arī bijusī kolēģe, Dailes teātra aktrise Marta Lovisa, režisore un aktrise Kristīne Krūze-Hermane un citi teātra ļaudis. Daudzi skatītāji jau Elvitu iepazinuši gan JRT veidotajā daudzsēriju filmā «Aģentūra», gan filmā «Upurga» un citos projektos. Jaunajai aktrisei ir arī vairākas spilgtas lomas teātrī – «Dzimšanas dienas kūka», «Jaunie latviešu stāsti», «Sliktie ceļi»,  «Meklējot spēlmani» un citas.

    «Elvita ir jauna, skaista un talantīga sieviete. Viņa dejojusi tautas dejas, vienmēr daudz lasījusi grāmatas un viņu interesējusi kultūra. Skolas laikā Elvita strādājusi par biļešu kontrolieri teātrī un tā radās ideja kļūt par aktrisi. Elvitai izdevās iestāties Latvijas Kultūras akadēmijā un šobrīd viņa ir Jaunā Rīgas teātra aktrise! Taču jau vairāk kā pusgadu viņa nespēj strādāt pēc pārciestas smagas saslimšanas,» Elvitas stāsts aprakstīts ziedojumu vākšanas portālā ziedot.lv. Daudzi Elvitu iepazinuši gan JRT veidotajā daudzsēriju filmā «Aģentūra», gan filmā «Upurga» un citos projektos. Jaunajai aktrisei bijušas arī vairākas spilgtas lomas teātrī.

    Pirms pusgada, kad Elvita bija Vācijā, viņai pēkšņi uzkāpusi augsta temperatūra. Attīstījās infekcija, kas skāra jaunās sievietes sirdi. Aktrise kritiskā stāvoklī nonāca slimnīcā, kur vairākus mēnešus ārsti cīnījās par viņas dzīvību. Sirdsdarbības uzturēšanai viņai tika ievietota palīgierīce.

    Patlaban aktrise ir atgriezusies Latvijā un pamazām atveseļojas. Tomēr sekas ir palikušas. «Komplikāciju dēļ viņai nācās amputēt daļu pēdas. Lai varētu staigāt, Elvitai ir valsts apmaksāta pēdas protēze, taču tā ir liela un neveikla, nav iespējams nēsāt normāla izmēra apavus un brīvi kustēties,» vēstīts ziedoot.lv.  

    Elvitai nepieciešama stabila, ērta silikona protēze, kuru var izmantot ar normāliem ikdienas apaviem. Tā maksā 4200 eiro, un tādu pēc individuāla pasūtījuma var izgatavot Slovēnijā. Šādu līdzekļu jaunajai aktrisei nav, tādēļ nepieciešama līdzcilvēku palīdzība. Papildus vajadzīgi arī ceļa un uzturēšanās izdevumi Elvitai un pavadonim līdz 1000 eiro apmērā. Būs nepieciešama arī rehabilitācija pie osteopāta, un 10 reizes izmaksās 700 eiro. Vajadzīgi arī speciālie plāksteri un fiksatori, kas izmaksās līdz 1000 eiro. Pagaidām tiek lēsts, ka kpopumā nepieciešami 6900 eiro.

    Ar kolēģu, draugu un citu cilvēku iesaisti nakts laikā jau izdevies savākt pirmo atlabšanai un dzīves kvalitātes uzlabošanai nepieciešamo summu. Ceturtdienas rītā bija saziedoti jau gandrīz 9800 eiro.  

    Taču atveseļošanās posms prasīs papildus izdevumus, to kopējā summa vēl nav precīzi paredzama. Tādēļ Elvita būs pateicīga ikvienam par sniegto palīdzību. Viņa ļoti cer drīz atveseļoties un atgriezties uz teātra skatuves.  

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē