• «Ķepu Ķepā» saņem vienu no lielākajiem ziedojumiem biedrības pastāvēšanas vēsturē

    Daba un dzīvnieki
    Santa.lv
    Santa.lv
    13. novembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: no publicitātes materiāliem
    Noslēgusies labdarības kampaņa «Sasildi ķepaiņus!» modes un izklaides centrā «Rīga Plaza», kuras laikā dzīvnieku aizsardzības biedrības (DzAB) «Ķepu ķepā» iemītniekiem tika saziedotas praktiskas un noderīgas lietas. To apjoms pielīdzināms 15 suņu būdu lielumam. Kā atzīst «Ķepu Ķepā» vadītāja, šis ir bijis viens no apjomīgākajiem ziedojumiem biedrības pastāvēšanas vēsturē.

    Kampaņas laikā saziedotas dažādas lietas – dzīvnieku rotaļlietas, kārumi, gultiņas, pavadas, kaķu tualetes un skrāpji. Tomēr visbiežāk cilvēki ziedojuši suņu un kaķu barību, kā arī segas, spilvenus, palagus un citus tekstilizstrādājumus. Līdzās ziedojumu kastei bija izvietota arī fotoizstāde ar to Ķepu ķepā dzīvnieku attēliem, kuri šobrīd meklē mājas. Kādam no viņiem izdevās nonākt gādīgu saimnieku rokās, taču ir ķepaiņi, kuri joprojām cer atrast jaunas mājas. “Esam ļoti pateicīgi ikvienam, kurš iesaistās un palīdz. Bez mājām palikušo dzīvnieku skaits joprojām ir satraucošs.

    Šobrīd savā paspārnē varētu uzņemt vien divus suņus – esam pārpildīti.

    Turklāt novērojam arī jaunu tendenci – patversmēs arvien biežāk nonāk šķirnes dzīvnieki. Problēmas sakne meklējama likumdošanā, jo audzētāji netiek kontrolēti, kā arī nav noteiktas labturības prasības. Biedrība Ķepu ķepā aktīvi cīnās par šo jautājumu. Lūdzam cilvēkus nebūt vienaldzīgiem un nepaiet garām dzīvniekam, ja redzi viņa ciešanas,” aicina DzAB Ķepu ķepā vadītāja Gundega Bidere.

    Lai arī labdarības kampaņa Sasildi ķepaiņus! ir noslēgusies, Rīga Plaza un Ķepu ķepā aicina turpināt vairot labo un palīdzēt patversmēm. Vēl viens veids, kā atbalstīt ķepaiņus, ir doties ciemos un izvest pastaigā suņus. “Aktīva izkustēšanās svaigā gaisā dāvā daudz prieka gan pašam, gan dzīvniekam. Vairāk nekā 100 suņu gaida un cer uz jaunām mājām vai vismaz lustīgu pastaigu. Pat ja šobrīd nevarat uzņemties rūpes par mīluli, uz pastaigām gaidīsim katru dienu, tai skaitā brīvdienās no plkst. 11.00 līdz 17.00,” aicina Ķepu ķepā pārstāvji.

    “Kā atklāja mūsu nesen veiktā aptauja, praktiskas lietas dzīvnieku patversmēm regulāri ziedo 27% iedzīvotāju. Redzot lielo Rīga Plaza apmeklētāju atsaucību, ceram, ka šī kampaņa būs
    pamudinājums arī turpmāk iesaistīties un palīdzēt bez mājām palikušajiem dzīvniekiem,” saka Rīga Plaza pārvaldnieka Colliers aktīvu pārvaldes direktore Irīna Toropova.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē