• Jauniešu organizācijas aicina sašaurināt Latvijas attiecības ar Ķīnu

    Pusaudzis
    Ziņu aģentūra LETA
    18. augusts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Visu četru koalīcijas partiju jauniešu organizācijas, kā arī nepolitiskā Latvijas Jaunatnes padome aicina Latvijas ārpolitikas veidotājus pārvērtēt Latvijas līdzšinējo sadarbību ar Ķīnu, norādot uz nepieciešamību aizsargāt Rietumu vērtības, aģentūru LETA informēja «Vienotības» Jaunatnes organizācijā.

    «Vienotības» Jaunatnes organizācija ir izveidojusi petīciju, kurā tā skaidro nepieciešamību sašaurināt attiecības ar Ķīnu un norāda uz soļiem, kurus būtu jāsper. Petīcijas parakstītāju vidū ir organizācijas «Par! Jauniešiem», «Jaunieši Latvijai», «Jaunieši attīstībai», «Konservatīvā jaunatne», kā arī Latvijas Jaunatnes padome, kas aptver 42 jauniešu organizācijas.

    Petīcijā «Vienotības» Jaunatnes organizācija skaidro Latvijas nonākšanu līdz Eiropas Savienībai (ES) un rietumvalstu kopienai. Šis ceļš jauniešu izpratnē ir radījis nepieciešamību veidot uz vērtībām balstītu ārpolitiku, kas stātos pretī nedemokrātiskiem, komunistiskiem režīmiem un kas atbalstītu mazākas demokrātijas, kas ikdienā cīnās par savu pastāvēšanu un brīvību.

    Tāpat petīcijā ir skaidrotas Ķīnas kā totalitārās diktatūras pazīmes. Kā norāda «Vienotības» Jaunatnes organizācija, Ķīnā visa vara pieder Komunistiskajai partijai un tās līderim. Šajā sadaļā ir pieminēts Ķīnas īstenotais uiguru genocīds Ķīnas Rietumos, Honkongas autonomijas un Honkongas iedzīvotāju brīvības graušana, nelikumīgā salu būvēšana starptautiskajos ūdeņos, Ķīnas apmaksātā propaganda ES valstīs, kā arī virkne tiesību, kas tiek liegtas Ķīnas iedzīvotājiem Ķīnā. Īpaši tiek izcelta Taivānas situācija – neskatoties uz Ķīnas mēģinājumiem to izolēt, Taivāna ir attīstījusies par vienu no visdemokrātiskākajām un bagātākām valstīm pasaulē, pauž organizācija.

    Petīciju parakstījušie jaunieši aicina spert 20 soļus, kas ietver izstāšanos no 16+1 sadarbības formāta, par ko jau paziņoja Ārlietu ministrija, uiguru genocīda atzīšanu, Ķīnas amatpersonu iekļaušanu Latvijas Magņitska sarakstā, kā arī liegumu Konfūcija institūtiem darboties Latvijas izglītības iestāžu paspārnē.

    Jaunieši arī aicina veidot daudz ciešāku ekonomisko, diplomātisko, militāro un cita veida sadarbību ar Āzijas demokrātijām, īpaši Japānu, Dienvidkoreju un Taivānu. Tiek aicināts arī stiprināt Latvijas drošību caur lielāku koordināciju ar ASV Taivānas sabiedroto valstu 2019.gada starptautiskās aizsardzības un uzlabošanas iniciatīvas akta kontekstā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē