• Grēviņš Latvijai uzdāvina skrējienu: Lietus ir štrunts, labi, ka nebija mīnusi!

    Sabiedrība
    Gita Vīksne
    10. decembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No privātā arhīva
    Valsts jubilejā Latvijas Radio 5 dīdžejs sasniedza skriešanas personīgo rekordu – pusmaratonu pieveica stundā un 38 minūtēs.

    «Šis ir veids, kā pandēmiju konvertēju reālā labumā,» par skriešanu PDz stāsta Toms Grēviņš, kurš, tērpies vasaras sporta tērpā, Latvijas Republikas proklamēšanas dienas rītā mēroja 21 kilometru trenera Salvja Gruševa uzraudzībā.

    «17. oktobrī biju plānojis piedalīties Siguldas pusmaratonā, taču Covid-19 ierobežojumu dēļ skrējienu atcēla. Biju tam nopietni gatavojies, tāpēc noorganizēju pats savu pusmaratonu. Svētkos esmu štruntīgs sveicējs, bet šāds skrējiens, manuprāt, ir forša dāvana Latvijai dzimšanas dienā. Laiks bija gana silts. Lietus ir štrunts, labi, ka nebija mīnusi,» pavēsta Toms.

    Skrējienā Tomu pavadīja treneris, kurš brauca ar velosipēdu un uzturēja labu tempu, ļaujot Tomam savu veco pagājušā gada pusmaratona rekordu uzlabot par 11 minūtēm.

    «Tagad no pieredzes un tituliem bagātās garo distanču skrējējas Jeļenas Prokopčukas rezultāta atpalieku vien par 23 minūtēm.

    Brīnišķīgi – tas nozīmē, ka pēc trim gadiem skriešu kā Jeļena,» nosmej Toms. Viņa galvenais mērķis nav pārspēt Jeļenu, bet gan īstās sacensībās noskriet maratonu – mazliet vairāk nekā 42 kilometrus.

    Skriešana jau otro gadu ir neatņemama dīdžeja ikdienas sastāvdaļa – no tās viņu atturēt nespēj pat traumas. «Maija beigās, krītot no velosipēda, lauzu roku. Mēnesi skriešanas vietā ļoti daudz un ātri staigāju. Gāju kājām no mājām uz darbu. Jūlijā jau biju atpakaļ skriešanas trasē.

    Šobrīd skrienu piecas reizes nedēļā jebkuros laikapstākļos. Vienā reizē noskrienu no pieciem līdz pat 20 kilometriem. Septembra sākumā, kad strauji kļuva vēsāks, dabūju mazus puņķus. Nu un? Tiku ar tiem galā, un šobrīd viss ir kārtībā,» tā Toms.

    Dīdžeju pēc pusmaratona uzslavē arī treneris: «Toms ir ļoti labi pastrādājis arī pie uztura un zaudējis diezgan daudz kilogramu.» Par to dīdžejs saka – iemācījies pareizāk ēst, tas viņam agrāk ne pārāk labi padevies.

    «Tagad gaļu ēdu mazāk. Nekādas mērces! Cenšos izvairīties no saldumiem. Starp citu, 18. novembrī pirmo reizi skrēju klusumā. Ikdienā skrienu un austiņās klausos mūziku. Kopš bērnu ienākšanas ģimenē brīžu, kad varu nodoties kārtīgai mūzikas klausīšanai, nav daudz. Skriešana ir viens no tiem,» apgalvo Toms.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē