• Baudām vasaru Rīgā – kultūras notikumi

    Sabiedrība
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    27. jūlijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Rīgā līdz pat 28. augustam pilsētas parkos, ielās un apkaimēs ikviens ir aicināts izbaudīt drosmes un prieka pilnu vasaru. Visi pasākumi notiek bez maksas!

    Apkaimju svētki

    • Bolderājas apkaimes svētki – 30. jūlijā no plkst. 12 līdz 20 Stūrmaņu ielā. Dienas pirmajā pusē uz teātra izrādi un diskotēku gaidītas ģimenes ar bērniem, līdztekus tam būs pieejamas daudzveidīgas radošās darbnīcas un spēles, varēs priecāties par ielu muzikantu priekšnesumiem, savukārt dienas otrajā daļā uz skatuves uzstāsies iemīļoti mūziķi.
    • Maskavas forštates apkaimju svētki 6. augustā no plkst. 12 līdz 20 Miera dārzā. Pasākumu programma visas dienas garumā veidota gan lieliem, gan maziem apmeklētājiem. Būs muzikāli priekšnesumi, radošās darbnīcas profesionālu mākslinieku vadībā, vērtīgas sarunas, apkaimes izziņu veicinošas aktivitātes, ielu sporta un cirka meistarklases. 

    Rīgas parkos

    • Dzimtas spēks un brīvdabas darbnīcas 28. jūlijā no plkst. 16 līdz 20 Mazjumpravas muižā. Varēs pētīt Šmitu-Baumaņu dzimtas vēsturi, apskatīt Mazjumpravas muižas dzirnavu ēku un uzzināt tās stāstu. Paši mazākie varēs pūst ziepju burbuļus, veidot smilšu aplikācijas un spēlēt spēles. Spēkus varēs izmēģināt lielformāta Rīgas veidošanas spēlē.
    • Tenoru trio (Raimonds Bramanis, Mihails Čuļpajevs, Juris Vizbulis) ar programmu Arrivederci Roma 28. jūlijā plkst. 20 Vērmanes dārzā. Skanēs populāru opermūziku aranžijas no klasikas līdz džezam.
    • Muzikāli pamācošā piektdiena 29. jūlijā no plkst. 17.30 līdz 20.30 Mazjumpravas muižā. Tā nāks ar līksmu dziesmuspēli – latviešu teātra klasiku Īsa pamācība mīlēšanā –, pirms izrādes varēs apskatīt muižas dzirnavu ēku, noklausīties stāstu par ēkas un muižas vēsturi.
    • Ūdens ļaužu sestdiena Daugavmalā 30. jūlijā no plkst. 15 līdz 18 Mazjumpravas muižā. Varēs iejusties senākos laikos un saprast, kā Daugava veidoja Rīgas un rīdzinieku vidi un ikdienu, kā tapa plosti. Mazākie varēs darboties atraktīvās prieka darbnīcās.
    • Radošais Iļģuciems 30. jūlijā no plkst. 11 līdz 22 un 31. jūlijā no plkst. 11 līdz 19 Nordeķu parkā. Pirmajā dienā norisināsies meistardarbnīcas ar mākslinieku līdzdalību vasaras siltumnīcā. Otrajā – brīvā skatuve būs nodota kultūras centra Iļģuciems amatierkolektīvu rīcībā. Varēs izpausties arī Raimonda Paula dziesmu karaoke.
    • Artura Skuteļa un kora Aura koncerts 3. augustā no plkst. 20 līdz pusnaktij Viesturdārzā. Pasākuma izskaņā – sadziedāšanās.
    • Grupas Menuets koncerts 4. augustā no plkst. 20 līdz 21.30 Vērmanes dārzā.
    • Galda spēļu pēcpusdiena 6. augustā no plkst. 14 līdz 18 Viesturdārzā. Iespēja no jauna ieraudzīt parku kā vietu spontānām un daudzveidīgām rotaļām – galvenais ir ierasties un būt klātesošam! Pasākuma vadītājs palīdzēs atrast partneri un atraisīties aktivitātēm.

    Citi kultūras notikumi

    • Čellu trio Melo-M un ukraiņu mūziķu koncerts Kopā mēs varam 29. jūlijā plkst. 18. Koncerts notiks pie Brīvības pieminekļa, uz tilta Operas pusē.
    • Koncerta Vasaras muzikālais tilts RĪGA–ROSTOKA–GRĀCA ģenerālmēģinājums 29. jūlijā plkst. 16 Emīla Dārziņa koncertzālē, pats koncerts – 30. jūlijā plkst. 18. Īpašā vasaras koncertā spēlēs jauniešu orķestris, kurā muzicēs 3 prestižu Eiropas mūzikas skolu audzēkņi no Rostokas (Vācija), Grācas (Austrija) un Rīgas.
    • Vecrīgas Torņu mūzikas koncerts 31. jūlijā Rātsnamā skanēs
    • no plkst. 20 līdz 20.30.
    • Kārļa Kazāka solokoncerts 3. augustā plkst. 19. Pļavniekos, Bērzu birzī.
    • Trakie profesori un sausā ledus šovs 3. augustā plkst. 12 Bolderājā, Gaigalas ielā 3.Trakie profesori veiks dažādus krāsainus eksperimentus, kuros iesaistīs arī mazos pētniekus un kopā uzburs dūmus un staigās pa mākoņiem. Bērni varēs līdzdarboties un eksperimentēt, kopā ar trakajiem profesoriem tiks atklāti fizikas mazie brīnumi.
    • Nodarbība ģimenei ar sertificētu fitnesa un veselīga uztura speciālisti Madaru Meieri 4. augustā plkst. 18.30 Čiekurkalna 1. līnijā 64. Būs iespēja iepazīties ar veselīga dzīvesveida pamatiem un piedalīties sporta nodarbībā visai ģimenei, kurā tiks veikti paraugdemonstrējumi vingrinājumiem, ko iespējams veikt ikvienam mājas apstākļos.
    • Ģitārists Kārlis Kazāks ar dziesmām un stāstiem par Latvijas apceļošanu 4. augustā plkst. 19 Ēbelmuižas parkā.
    • Studijteātra Teātris un Es izrāde Sunītis un Kaķīte 4. augustā plkst. 19.30 Čiekurkalna 1. līnijā 64.
    • Koncertprogramma Dzīve kā Dziesmusvētki 10. augustā plkst. 12 Bolderājā, Gaigalas ielā 3. Piedalās mūziķe Katrīna Dimanta ar grupu, skanēs Dziesmu un deju svētku repertuāra dziesmas.

    Projektu «Ziņas senioriem» finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par «Ziņas senioriem» saturu atbild «Žurnāls Santa».

    Ziņas senioriem

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē