•  Tautas metodes maigai roku ādai

    Skaistumkopšana
    Santa.lv
    Santa.lv
    22. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Olga Miltsova/Shutterstock.com
    Lai pienācīgi parūpētos par roku ādu, ne vienmēr jāsteidz pirkt dārgus krēmus. Ja ādai nav dermatoloģisku problēmu, var lieliski līdzēt tautas metodes.

    5 pārbaudītas metodes

    1. Barojoša auzu pārslu maska. Sajauc putriņā 3 ēdamkarotes auzu pārslu miltu, ēdamkaroti piena, tējkaroti medus un ēdamkaroti olīveļļas. Bagātīgi iezied rokas, aptin ar plēvīti un drāniņu un paturi tā apmēram stundu – piemēram, kamēr vakarā skaties televizoru.
    2. Kartupeļu maska. Divus vārītus kartupeļus samīci, piepilini dažus pilienus glicerīna, citrona vai gurķu sulas. Pielej mazliet kartupeļu vārāmā ūdens. Masu liec uz rokām, pēc tam ievīsti tās polietilēna maisiņā un drāniņā. Paturi 10–12 minūtes.
    3. Linsēklu vanniņa. Divas ēdamkarotes linsēklu aplej ar litru ūdens un ļauj tām uzbriest. Tad 10 minūtes peldini plaukstas šajā uzlējumā.
    4. Kartupeļu ūdens vanniņa. Uzvāri kartupeļus, ūdeni nokās citā katliņā, padzesē un 15 minūtes paturi plaukstas siltajā ūdenī, kurā vārīti kartupeļi. Kartupeļu novārījumam vari pievienot nedaudz augu eļļas un mērcēt rokas tajā.
    5. Kontrastvanniņas. Labi palīdzēs tām, kam rokas bieži aukstas. Sagatavo divus traukus: vienu ar karstu, otru ar aukstu ūdeni. Karstajā iepilini dažus pilienus aromātiskas ēteriskās eļļas – baltegles, citrusu, kanēļa vai kādu citu. Tā veicinās asinsriti. Tad rokas 5 minūtes paturi karstajā, pēc tam minūti aukstajā ūdenī. To pāris reižu atkārto, pēc pēdējās aukstās peldes rokas nosusini un iezied ar krēmu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē