• Soctīklu nerakstītie likumi. Vai zini, ko tur labāk nedarīt?

    Stils
    Santa.lv
    Santa.lv
    12. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Sociālie tīkli kļuvuši par neatņemamu mūsu ikdienas sastāvdaļu, un nekas neliecina, ka tas tuvākajā laikā mainīsies. Tāpēc ir svarīgi zināt, ko soctīklos labāk nedarīt, jo tevi var vērtēt ne tikai draugi un svešinieki, bet arī potenciālie sadarbības partneri un darba devēji.

    Ievēro nerakstītos likumus!

    • Nevajag pārsātināt pārējo cilvēku virtuālo telpu ar sevis radīto saturu! Sociālo tīklu etiķete nosaka: neierobežotos daudzumos tu vari atzīmēt ar patīk citu cilvēku ierakstus un viņu bildes, bet tev kritiski jāizvērtē, cik daudz sociālajos tīklos liec savējās vai dalies ar ziņām, kas tev šķiet interesantas.

    Nav labs stils stundas laikā dalīties ar, teiksim, divdesmit ziņām.

    Tā ir tieši tāda pati uzbāzība kā saskarsmē pārāk daudz runāt, nelaižot citus pie vārda. Ja neskaita iesaistīšanos diskusijās, dienā pieņemams publicēt piecas ziņas ar oriģinālsaturu.

    • Ja esi ceļojumā, adekvāti ir ievietot bilžu albumu dienas beigās, nevis piecpadsmit fotogrāfijas dienas laikā no katras vietas, ko apmeklē.
    • Atceries, ka, piemēram, Facebook ir ļoti kaitinoši saņemt neskaitāmus uzaicinājumus spēlēt spēles. Tikpat kaitinoši ir redzēt, ka kāds dienā ir izpildījis septiņus testus. Pildi testus, spēlē spēles, ja vēlies, bet noņem automātiskos uzstādījumus, kas paredz, ka šie rezultāti parādīsies arī citu apmeklētāju ziņojumu plūsmā. 
    • Savā profilā, protams, vari publicēt lielos notikumus (kāzas, bērna ienākšanu ģimenē) un, ja vēlies saņemt mierinājumu, vari rakstīt arī par šķiršanos, taču sliktais stils ir nemitīgi informēt apkārtējos par taviem nenozīmīgajiem ikdienas notikumiem.

    Nevienam nav jāzina, kā izskatās tava vannasistaba, ko tu ēdi brokastīs un ka tavam bērnam vai mazbērnam šodien nav izgājis vēders.

    Virtuālajā vidē, ja vien runa nav par domubiedru grupām, kur šie jautājumi varētu būt interesanti un aktuāli arī citiem, ikdienas detaļu izklāsts var būt ļoti kaitinošs!

    • Sociālajos tīklos uzmanība jāvelta arī savai profila bildei. Nav labi gadiem nemainīt savu profila fotogrāfiju, jo tas rada aizdomas, vai tev nav kas slēpjams. Ne velti sociālo tīklu lietotājiem ik pēc trim gadiem tiek atsūtīts automātisks atgādinājums ar lūgumu nomainīt foto.

    Jo bilde vairāk atbilst šābrīža realitātei, jo patiesāku iespaidu par sevi radām.

    Labais stils nosaka, ka to vajadzētu mainīt tik bieži, cik mainās gadalaiki. Respektīvi, ja šobrīd ir vasara, tavā profila bildē tev nevajadzētu būt redzamam biezā ziemas jakā sniegotā mežā. Taču profila bildi arī nav ieteicams mainīt biežāk kā reizi mēnesī, jo tas savukārt rada jautājumu, kāpēc tu ap sevi tik ļoti tīksminies. Sliktais stils ir ievietot foto, kur tavs portrets ir izgriezts no kādas lielākas bildes, kā arī foto sliktā kvalitātē.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē