• Kā izvēlēties īsto nagu vīli?

    Skaistumkopšana
    Iveta Sazonova
    7. augusts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Tik vienkārša lieta kā nagu vīle, protams, ir mums katrai. Daudzām tā kļuvusi par priekšmetu, bez kura vispār nav iespējams iztikt. Tāpēc vēl jo aktuālāks kļuvis jautājums, vai tava vīlīte ir patiešām laba. Un vēl – vai esi pārliecināta, ka proti to pareizi izmantot? Konsultē Olga Zeltiņa, profesionālā nagu zīmola «NAI_S Cosmetics» un Starptautiskās manikīra studijas dibinātāja un pasniedzēja.

    3 svarīgi parametri

    Vērtējot nagu vīles un meklējot sev visvairāk piemēroto, jāņem vērā šādi galvenie parametri:

    • abrazīvums jeb raupjums;
    • materiāls, no kā tā izgatavota;
    • forma.

    Jo mazāk gritu, jo raupjāka vīle

    Pats būtiskākais raksturlielums pareizās nagu vīles izvēlē ir tieši tās raupjums jeb abrazīvums. Der atcerēties likumsakarību – jo mazāks gritu skaitlis, jo raupjāka vīle. Manikīra speciāliste Olga Zeltiņa dabīgo nagu apstrādei iesaka izmantot 240 gritu vīli, bet vismazākais pieļaujamais gritu skaitlis ir 180. Apskatīsim vīļu dažādību un to, kam katra no tām pielietojama.

    • 80–120 gritu vīles parasti izmanto profesionāļi mākslīgo nagu modelēšanai un veidošanai. Tādas vīles ar katru kustību novīlē lielu daļu naga vai materiāla, tāpēc ar tām jārīkojas ļoti uzmanīgi.
    • 180–240 gritu vīles ir ideāli piemērotas dabīgiem nagiem. 180 gritus vari izvēlēties naga saīsināšanai, savukārt 240 gritu vīle labi nolīdzinās tā malas.
    • 240–430 gritu vīles galvenokārt paredzētas lietošanai manikīra beigās, kad vēlamies pabeigt nagu garuma apvīlēšanu, tos nolīdzinot un atbrīvojoties no mazajiem izciļņiem.
    • No 600 līdz pat vairāku tūkstošu gritu vīles izmantojamas, lai noslīpētu un nopulētu nagu, padarot to spīdīgu. Nagu pulēšana ir īpaši ieteicama, ja nagi slāņojas vai nesen ir noņemts mākslīgais pārklājums.

    Zini!

    Neapjūc, ja, veikalā izvēloties vīli, uz tās redzi divus dažādus gritu skaitļus, piemēram, 180/240. Tas nozīmē vien to, ka viena vīles puse ir 180 griti, bet otra – 240.

    Kā pareizi vīlēt

    Pirms nagu apvīlēšanas nav nepieciešams tos kaut kā īpaši sagatavot – droši vari uzreiz ķerties pie darba. Vīlējot nagus, Olga Zeltiņa iesaka ievērot zelta likumu – labāk mazāk nekā vairāk. «Daudzas mēdz darīt tā – pievīlē tur un mazliet vēl tur, vēl un vēl mazliet, un beigu beigās nags ir pārāk īss, tas rada sāpes un padara nagu trauslu.»

    Nevajadzētu arī pārlieku cītīgi tīrīt un skrāpēt zem naga ar kādu asu priekšmetu, jo tas atbīda nagu plātni no ādas, un nagi kļūst arvien strupāki un īsāki.

    Pēc apvīlēšanas ieteicams nagus nopulēt un ieziest kutikulu ar kādu kopjošu eļļiņu. Var arī nolakot ar nagus stiprinošu līdzekli.

    Katram materiālam savas īpatnības

    • Nagu vīles ar smilšpapīram līdzīgu pārklājumu. Tās parasti ir izgatavotas no nagiem draudzīgiem materiāliem, turklāt ir diezgan lētas. Tāda vīle, ja iegādāta parastā veikalā, kalpos līdz diviem mēnešiem, profesionālajos veikalos pirktās – līdz pat gadam. Profesionālajos veikalos var iegādāties arī vīles, kurām var mainīt virsējo kārtu, noņemot veco, tad tā kalpos vēl ilgāk.

    • Stikla vīlīte. Lielākais tās pluss ir ilgtspējība, tādu vīli varēsi izmantot pat vairākus gadus. Stikla vīles ir dārgākas nekā vīles ar smilšpapīra pārklājumu. Taču jāņem vērā, ka šīs vīles ir trauslas, tāpēc ar tām jāapietas uzmanīgi – nedrīkst nomest zemē, pakļaut temperatūras svārstībām, nevīžīgi turēt rokassomas kabatiņā. Vislabāk būtu stikla vīlei iegādāties īpašu maciņu.  

    • Titāna nagu vīles. Laba investīcija. Lai arī šīs vīles ir visdārgākās, tās arī kalpo krietni ilgāk. Jaunās paaudzes titāna vīles ir nopērkamas tikai profesionāļiem domātajos veikalos. Speciāliste uzsver, ka titāna vīles ir īpaši piemērotas pedikīram, jo tās ir plānas un ar tām var piekļūt arī grūti aizsniedzamām vietām.  

    Nē vecmāmiņu metāla vīlītēm!

    Savulaik ļoti populāras bija metāla vīles, kurām gritu vietā bija rombu raksts, kas veidots ar metāla gravējumu. Ja nu mājās tāda vīle vēl saglabājusies, visprātīgāk būtu to izmest, jo ar to var viegli traumēt nagu un provocēt tā slāņošanos nākotnē.

    Ar šādu vīli, kurai ir rombu gravējums, jāmāk darboties – var vīlēt tikai sānu malas uz iekšu vienā virzienā.

    No tā arī radies uzskats, ka tikai tā ir pareizi vīlēt nagus. Taču, izmantojot mūsdienīgu vīli, ievērot šo noteikumu nav nekādas vajadzības.

    Lai būtu ērti turēt rokā

    Nagu vīles forma neietekmē tās kvalitāti, taču svarīgi izvēlēties tādu vīli, ar kuru pašai ērti strādāt. Visbiežāk ērtākā nagu kopšanai mājās izrādās taisnstūra vīle ar noapaļotiem galiem, jo ar to var viegli veidot naga formu. Savukārt ieapaļa vīle vairāk paredzēta profesionāļiem, kad ir jāapstrādā kutikulas zona pirms mākslīgā pārklājuma uzklāšanas.

    Vai varu iepirkties profesionāļiem domātajos veikalos?

    Lai gan profesionālās skaistumkopšanas preču veikali ir paredzēti savas jomas profesionāļiem (manikīra speciālistiem, frizieriem, kosmetologiem u.c.), iepirkumus tur var veikt arī ikviens cits. Tiesa, sanāks dārgāk, jo šajos veikalos preces ir kvalitatīvākas un paredzētas ilgstošai lietošanai. Dažos speciālajos veikalos ar profesionāļa karti precēm ir atlaides, kuras citiem pircējiem nav pieejamas. Tiesa, liela daļa preču šajos veikalos ir specifiskas un domātas tikai savas jomas profesionāļiem, nevis lietošanai mājās. Taču, piemēram, nagu vīli un daudzus citas lietas tādā veikalā vari droši pirkt.

    Populārākie profesionāļu veikali, kuros var iegādāties manikīram paredzētos piederumus (katram no tiem ir arī savs internetveikals):

    • Salonline
    • Beautyfor
    • NAI_S cosmetics
    • Soneil Studio

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē