• Āda ziemā kļūst arvien sausāka? Lūk, kā vari to mitrināt!

    Skaistumkopšana
    Santa.lv
    Santa.lv
    2. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Africa Studio/Shutterstock.com
    Ziemā visa ķermeņa āda kļūst sausāka – tā organisms pielāgojas aukstumam. Vēl ādu ietekmē sausais gaiss telpās un tas, ka aukstajā gadalaikā parasti mazāk kustamies.

    7 padomi, kā panākt, lai āda būtu mitrāka

    1. Pēc dušas kārtīgi noslaukies. Tas ir mīts, ka, ļaujot ķermenim nožūt dabiski, āda mitrinās. Tieši otrādi – ūdens ādu sausina vēl vairāk. Turklāt maiga masāža ar mīkstu dvielīti stimulēs ādā esošos sīkos asinsvadus, un āda tiks labāk apasiņota.
    2. Izvēlies ādai saudzīgas ķermeņa ziepes vai želejas – tādas, kas ne tikai attīra, bet arī pabaro un ieeļļo ādu. Tādiem ādas mazgāšanas līdzekļiem uz iepakojuma parasti norādīts, ka to sastāvā ir krēma vai losjona daļiņas.
    3. Lieto ķermeņa krēmus. Ziemā vajadzētu izvēlēties ūdenī šķīstošus krēmus ar sedzošu iedarbību, kas satur eļļas un citas taukvielas (produkta aprakstā uz iepakojuma tās sauc par okluzīvām sastāvdaļām). Krēmi un losjoni ar sedzošu iedarbību neļaus iztvaikot ādā jau esošajam mitrumam un palīdzēs saglabāt ādas elastību.
    4. Prātīgi ar skrubjiem! Ziemā atturies no biežas skrubju un citu abrazīvu ādas kopšanas līdzekļu lietošanas, jo tie vēl vairāk mazinās ādas dabisko aizsardzību un līdz ar to arī mitruma līmeni ādā.

      Paretam gan vari sevi palutināt ar vieglu, aromātisku skrubīti, bet nedari to bieži – reizi nedēļā, ja tev ikdienā ir sausa āda, vai divas reizes nedēļā – ja tev ir taukaina āda.
    5. Dzer pietiekami daudz šķidruma. Ziemā pietiks, ja izdzersi līdz diviem litriem ūdens dienā. Vasarā gan var izdzert drusku vairāk, jo organisms svīst un tādā veidā šķidrumu arī vairāk patērē.
    6. Bagātini uzturu. Ādai ļoti patīk omega taukskābes un linolēnskābe. Dzīvojot mūsu platuma grādos, uzturs nav tik pilnvērtīgs, lai šīs vērtīgās vielas uzņemtu pietiekamā daudzumā, tāpēc der kursa veidā palietot uztura bagātinātājus, kuru sastāvā ir zivju eļļa, naktssveces eļļa, linsēklu eļļa.
    7. Visu gada tumšo periodu lieto D vitamīnu! Ja ir sausa un plaisājoša āda, tas ir līdzeklis numur viens.
    8. Noteikti iekļauj ēdienkartē riekstus, avokado un labu olīveļļu!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē