• Viedās ierīces, kas patiešām uzlabo virtuvi

    Reklāmraksts
    12. septembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    Mēs dzīvojam viedierīču laikmetā. Ieejiet sadzīves tehnikas veikalā, un jūs redzēsiet daudz un dažādas preces ar vārdu «viedais». Bet vai jums patiešām ir nepieciešams viedais tosteris? Iespējams, ka nē.

    Šajā rakstā mēs piedāvājam iepazīties ar viedierīcēm, ko varat iegādāties un kas patiešām padara virtuvi labāku, un sniedz jums konkrētus ieguvumus, nevis tikai ļauj lielīties, ka jums ir jaunākais sīkrīks.

    Kas ir viedierīce?

    Par «viedu» tiek dēvēta tāda ierīce, kurai ir sava vadības virsma vai kura ir savienojama ar viedtālruni vai planšetdatoru, lai nodrošinātu jums lielāku kontroli un pat ļautu veikt izmaiņas attālināti.

    Viedās ierīces var būt patiešām noderīgas vai arī tās var būt tikai reklāmas triks. Apskatīsim dažus no variantiem, kas patiešām var palīdzēt jūsu ikdienas dzīvē.

    Kafijas automāti

    Kafijas automāts jūsu virtuvē var būt jūsu pirmā rīta nodarbe, un viedā vadība var būt patiešām noderīga.

    Daudzi no labākajiem automātiskajiem kafijas automātiem patiesībā sniedz jums baristas stila dzērienus, un jums pašiem nav nekas jāsagatavo. Vienkārši ievietojiet aparātā visas sastāvdaļas, piemēram, kafijas pupiņas, pienu un ūdeni, un kafijas automāts visu izdarīs jūsu vietā.

    Daudzi no šiem aparātiem tagad ir aprīkoti ar lietotnes vadību. Tas nozīmē, ka, iespējams, no rīta, vāļājoties gultā, kafiju varēsiet sākt gatavot pat pirms pilnīgas pamošanās.

    Kafijas automātu viedās funkcijas ļauj arī mainīt iestatījumus, pārbaudīt, kad aparātu nepieciešams papildināt ar sastāvdaļām, un pat iestatīt taimeri. Kafijas mīļotājiem šī ir viedā ierīce, kas var izmainīt dzīvi!

    Viedās plītis

    Ir lieliski, ja jums ir iespējams pilnībā kontrolēt savu plīti, un viedā plīts to var nodrošināt. Jūs varat iestatīt, lai tā uzkarst pirms atgriešanās mājās, vai pat mainīt iestatījumus. Ja jums ir recepte, kurai noteiktā gatavošanas brīdī ir jāmaina temperatūra, ar viedo plīti to izdarīt ir vienkārši.

    Jūsu virtuvē var izmantot arī viedās daudzfunkcionālās plītis. Tās ir ierīces, kuras var vadīt attālināti no sava tālruņa, un tās var veikt daudzu dažādu ēdienu gatavošanas ierīču uzdevumus. Dažas no tām var darīt visu, sākot no rīsu vārīšanas līdz ēdiena gatavošanai zem spiediena un lēni gatavotu ēdienu pagatavošanai.

    Tas ir lieliski, ja varat uzraudzīt gatavošanu no attāluma vai veikt uzlabojumus, kad neesat virtuvē. Dažām ierīcēm ir pat tādas funkcijas kā «skenēšana, lai gatavotu», kas nozīmē, ka jūs varat nopirkt pārtiku lielveikalā, noskenēt svītrkodu, un plīts atpazīs, kas tas ir un cik ilgi tas jāgatavo. Tas izklausās mazliet kā triks no reklāmas, bet lieliski parāda visas viedās virtuves iespējas.

    Viedā trauku mazgājamā mašīna

    Viedā trauku mazgājamā mašīna dažiem var šķist kā slinkuma manifestācija, taču patiesībā tā ir daudz efektīvāka. Daudzām mūsdienu trauku mazgājamajām mašīnām ar viedajām tehnoloģijām ir ne tikai lieliskas drošības un ērtības funkcijas, bet tās var ietaupīt arī elektroenerģiju. Reizēm tās var iestatīt tā, lai tās darbotos tad, kad enerģijas tarifi ir viszemākie. Turklāt dažām trauku mazgājamajām mašīnām ir iespēja noskenēt, kas ir iekšā, nosvērt traukus un izmantot tikai pareizo mazgāšanas līdzekļu un ūdens daudzumu, kas nepieciešams, tādējādi samazinot resursu izšķērdēšanu.

    Trauku mazgājamās mašīnas ar viedajām funkcijām var kontrolēt no attāluma, un jūs varat arī analizēt tādas lietas kā aizsērēšanos, mainot funkciju, lai nākamreiz nodrošinātu efektīvu tās darbību. Pastāv arī iespēja, ka tālrunis vai planšetdators jūs brīdinās, ja ierīcē ir radusies noplūde vai tā nestrādā pareizi.

    Viedā veļas mazgājamā mašīna

    Līdzīgi kā trauku mazgājamā mašīna, arī viedā veļas mazgājamā mašīna var būt veids ne tikai kā padarīt jūsu dzīvi ērtāku, bet arī ietaupīt enerģiju. Jūs varat izmantot viedās tehnoloģijas, lai iestatītu, ka veļas mazgājamā mašīna ieslēdzas ekonomiskā laikā.

    Daudzas veļas mazgājamās mašīnas var veikt arī «automātisko dozēšanu», t. i., tās nosver ievietoto apģērbu un maina vajadzīgo mazgāšanas līdzekļa daudzumu, lai jūs neko netērētu nelietderīgi. Programmas var ļaut jums novērst problēmas, un tās noteiks esošās problēmas vai nepieciešamo apkopi. Dažas no tām sniedz arī iespēju lejupielādēt papildu programmas, piemēram, veļas mazgājamās mašīnas tīrīšanas programmas.

    Nobeigumā – kuras viedierīces ir piemērotas jums?

    Protams, tas ir atkarīgs no jūsu dzīvesveida. Daudziem cilvēkiem viedierīces ir domātas ērtībai un dzīves vienkāršošanai. Ja esat kafijas cienītājs, tad kafijas automāts būs jūsu saraksta augšgalā, bet tādas ierīces kā viedās veļas mazgājamās mašīnas un trauku mazgājamās mašīnas var būt noderīgas mums visiem, un tās var pat palīdzēt jums pārvaldīt savu virtuvi videi draudzīgākā veidā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē