• Veselīgu ēšanas paradumu veidošana bērnam – kāpēc tas ir svarīgi

    Reklāmraksts
    20. marts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Cilvēki aizvien vairāk sāk pievērst uzmanību veselīgam, kvalitatīvam uzturam un BIO produktiem. Īpaša uzmanība tiek pievērsta mazuļa pārtikai uzsākot piebarošanu, taču ļoti svarīgi ir veselīgas ēšanas paradumus turpināt arī tad, kad mazulis sāk iepazīt produktus un maltītes no kopējā ģimenes galda.

    Veselīgu ēšanas paradumu nozīmi skaidro Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) un Capital Clinic Riga pediatre Daira Brenča: “Veselīgs un sabalansēts uzturs ir būtisks nosacījums stiprai bērna veselībai, adekvātai augšanai un attīstībai. Veselīga ēšana jau no pašas bērnības mazina daudzu hronisku slimību attīstības risku, piemēram, kā 2. tipa cukura diabēts, virssvars un aptaukošanās, sirds – asinsvadu slimības un citas. Bērnam ēšanas paradumi izveidojas pirmo divu gadu laikā, tāpēc svarīgi vecākiem būt zinošiem un konsekventiem.”

    Lai bērniem veidotos veselīga uztura paradumi, vecākiem ir būtiski rādīt piemēru regulāri ieturot veselīgu maltīti ģimenes lokā un iesaistot bērnu gatavošanas procesā. Tas palīdzēs bērnam veidot un nostiprināt veselīgus ēšanas paradumus ilgtermiņā.

    Starp ēdienreizēm vajadzētu izvēlēties veselīgas uzkodas. Piemēram, sātīga un veselīga izvēle būs pilngraudu galete vai maizīte ar riekstu sviestu vai augļu/dārzeņu krēmu.

    Cukurotiem našķiem laba alternatīva būs augļu un ogu smūtiji,  kas ir lielisks veids, kā bagātināt ēdienkarti ar vērtīgām uzturvielām. Arī veikalos ir pieejams veselīgu uzkodu klāsts – bioloģiski biezenīši, deserti vai sātīgāka putra ērtā un bērniem saistošā iepakojumā (stāvpakās).

    Plašu bioloģisko produktu klāstu ģimenes kopgaldam piedāvā zīmols Rūdolfs” – mērces, kečupi, homosi, dārzeņu un augļu krēmi, un ievārījumi. Sortimentā ir kvalitatīvi un bioloģiski produkti, kurus var izmantot ļoti dažādu maltīšu tapšanā, pagatavojot gan veselīgus un gardus pamatēdienus, gan uzkodas un desertus. Rūdolfs” piedāvā arī pilna spektra ēdienkarti mazuļiem sākot jau no 4 mēnešu vecuma – augļu un dārzeņu biezeņi, biezeņi ar gaļu vai zivi, putras, deserti un biezsulas.

    Uzzini vairāk:

    www.latekofood.lv

    Seko:

    Facebook: https://www.facebook.com/rudolfsbio/

    Instagram: https://www.instagram.com/rudolfsorganic/

    Ieskaties:
    https://www.youtube.com/@rudolfsorganic3697

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē