• Velosipēdu popularitāte aug – Kā izvēlēties piemērotāko?

    Reklāmraksts
    Santa.lv
    Santa.lv
    15. jūlijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Lai arī uz ielām un ceļiem redzam arvien vairāk mašīnu, motociklu, skūteru, velosipēdi joprojām ir iecienīts braucamrīks. Tos nav nepieciešams uzpildīt, vien jāuztur pienācīgā tehniskā stāvoklī. Velosipēdam nav nepieciešama degviela, kuras cenas jo dienas, jo pieaug. Arī sastrēgumus ar to ir viegli apbraukt.

    Lūk, cik daudz pozitīvu iemeslu, kamdēļ būtu jāiegādājas velosipēds, ja Jums tāda vēl nav. Vēl jāpiemin, ka velosipēds palīdz uzlabot vispārējo veselības stāvokli, tikai jāpiemeklē Jums atbilstošs braucamais.

    Velosipēdu tipi

    Pirms iegādāties velosipēdu, jāzina, kur Jūs ar to brauksiet. Veikalos ir plašs velosipēdu klāsts: sieviešu, vīriešu, bērnu, pilsētas, kalnu, sporta, saliekamie, elektriskie velosipēdi. Ja esat riteņbraucējs iesācējs, pagaidām neplānojat braukt lielus attālumus, tad Jums derēs velosipēds no iesācēju un amatieru līmeņa sērijām. Ja Jums jau ir pieredze, un zināt, ka dosieties tālākos izbraucienos, tad jāiegādājas pusprofesionālās vai profesionālās sērijas velosipēds.

    Pilsētas velosipēdi

    Pilsētas velosipēdi ir viens no izplatītākajiem velosipēdu tipiem Eiropas valstu pilsētu ielās. Tie ir kompakti, šiem braucamajiem raksturīga īpaši zema rāmja forma. Tas ļauj velosipēdistam viegli uzkāpt un sākt vai beigt braucienu. Pilsētas velosipēdi ir paredzēti ikdienas braukšanai, tāpēc tiem ir ērts sēdeklis, bagāžnieks, dubļusargi. 

    Sieviešu un vīriešu velosipēdi

    Mūsdienās arvien mazāk ražo velosipēdus konkrētam dzimumam – vīriešiem vai sievietēm. Velosipēdu konstrukcijas veido tā, lai tie būtu piemēroti un ērti abu dzimumu pārstāvjiem.

    Sieviešu velosipēdiem raksturīgs L formas rāmis, atšķiras arī rāmja izmērs. Sēdekļa forma piemērota sieviešu fizioloģijai – tas ir īsāks, malas biezākas, sēdeklim bieži vien ir gēla pildījums. Sieviešu velosipēdiem arī stūres iznesumi ir īsāki, bet rokturiem ir lielāks atbalsta laukums, kas padara braukšanu komfortablāku.

    Kalnu velosipēdi

    Kalnu velosipēdi mūsdienās ļoti populāri jauniešu vidū. Tie ir izturīgi, ar šiem braucamajiem var pārvietoties pa jebkuru ceļa virsmu, jebkurā apvidū. Tomēr pa asfaltu ar kalnu velosipēdu ilgstoši pārvietoties būs grūti.

    Saliekamie velosipēdi un elektrovelosipēdi

    Ļoti parocīgi ir saliekamie velosipēdi. Dodoties uz darbu, līdz pilsētai var braukt ar automašīnu, tad to atstāt stāvlaukumā, bet pa pilsētas ielām pārvietoties ar saliekamo velosipēdu. Saliekamais velosipēds neaizņems daudz vietas ne darbavietā, ne mašīnas bagāžniekā, ne dzīvoklī vai kādā palīgtelpā.

    Arvien populārāki kļūst elektrovelosipēdi. Tie ir komplektēti ar akumulatoru un elektrodzinēju. Elektrovelosipēdiem ir trīs braukšanas režīmī:

    • Parastais, kur jāminas paša spēkiem, tāpat kā, braucot ar parasto velosipēdu;
    • Asistējošais, kurā arī ir jāminas, bet palīdz elektromotors un braukšana ir vieglāka;
    • Pilnībā elektriskais režīms, kur Jūsu vietā strādās elektromotors.

    Akumulatorus uzlādē no parastās 220 V rozetes.

    Bērnu velosipēdi

    Nevar nepieminēt bērnu velosipēdus, kas ir paredzēti gan pavisam maziem bērniem, gan pirmsskolniekiem un  skolēniem. Gan specializētos veikalos, gan internetā bērnu velosipēdu izvēle ir ļoti plaša.

     

    Kādi aksesuāri nepieciešami velosipēdiem? 

    Piemeklējot piemērotāko braucamo, jāpadomā arī par tā aprīkojumu. Lai braukšana būtu droša un patīkama, svarīgi, lai velosipēdam ir:

    • Lukturi – aizmugures un priekšējais;
    • Ūdens pudeles turētājs un pati ūdens pudele;
    • Ķivere un cimdi drošībai;
    • Dubļusargi;
    • Remonta komplekts, pumpis un rezerves kamera, to visu var salikt speciālās somās vai mugursomā

    Tāpat noderīgs var būt velodators, ko var aizvietot ar viedtālruni, ar atbilstošu lietotni, un te lieti noderēs telefona turētājs. Parocīgi ir arī velo statīvi, lai novietotu braucamo pie veikala vai sabiedriskās vietās.

     

    Ieguvumi veselībai

    Braukšana ar velosipēdu visnotaļ labvēlīgi ietekmē veselību: 

    • Paaugstinās organisma izturība, muskuļu tonuss. Braucot, vienlaicīgi tiek trenēti kāju, roku, muguras, krūšukurvja muskuļi;
    • Uzlabojas vielmaiņa. Pēc braukšanas ar velosipēdu vienmēr ir laba apetīte, bet tas liecina par aktīvu vielmaiņu;
    • Laba vielmaiņa palīdz tikt vaļā no liekajiem kilogramiem. Organisms sadedzina taukus pat vēl dažas stundas pēc brauciena beigām;
    • Braukšana ar velosipēdu uzlabo arī domāšanas procesus. Asinis cirkulē straujāk, labāk tiek apasiņotas un apgādātas ar skābekli arī smadzenes;
    • Tiek trenēta elpošanas sistēma, tātad labāk strādā plaušas, kas mūsdienās ir ļoti aktuāli;
    • Uzlabojas miegs, jo no organisma tiek izvadīts stresa hormons – kortizols.

    Ja arī Jūs esat jauna velosipēda meklējumos, ieskatieties interneta veikalā 220.lv! Daudzveidīgais piedāvājums ļaus izvēlēties tieši Jums piemērotāko risinājumu ātri un vienkārši!  

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē