• Šokējoši! Arī viena kredīta refinansēšana ļaus krietni ietaupīt

    Reklāmraksts
    12. septembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto

    Lāsmas un Uģa pieredze pārsteidz un iedrošina. «Pārkreditējot vienīgo kredītu, izdosies krietni ietaupīt. Tev būs jāatmaksā krietni mazāka summu, nekā vienojies ar sākotnējo aizdevēju,» saka Diāna, «LATVIJAS KREDĪTŅĒMĒJU PALĪDZĪBAS PROGRAMMA» pārstāvis.

    Dažkārt cilvēki domā – ja man ir tikai viens kredīts, to pārkreditēt nav vērts, jo nekāds būtisks ietaupījums nesanāks. Izrādās – tā nav patiesība. Jebkurš procentu gada likmes samazinājums atstāj naudu tavā makā, un tā var ietaupīt vērā ņemamu naudas summu. «Refinansēt jeb pārkreditēt esošo kredītu ir normāla ikdienas parādība – tas ir drošs un ātrs veids kā kompensēt pieaugošās cenas. Kompetents speciālists ar refinansēšanas jeb pārkreditācijas procesu tiek galā trīs stundās, atrodot piemērotāko risinājumu. Klientam tiks piedāvāts tikai tāds līgums, kas ir izdevīgāks nekā līdz šim noslēgtais,» saka Diāna.

    Lūk, divi reāli vienīgā kredīta refinansēšanas jeb pārkreditācijas piemēri. Lāsmai ir savs aizņemšanās stāsts, Uģim – savs, bet viņu abu piemēri spilgti atspoguļo aizņēmēju problēmas un iespējas atrast pārsteidzoši labu risinājumu.

    Lāsma. Pārkreditējoties ietaupīja 1663 eiro

    Lāsma dzīvo Pierīgā. Ģimenē aug divi bērni, kas bieži slimo. Lāsma ir šķīrusies, rūpīgi seko saviem izdevumiem un cer atrast naudu kopīgam ceļojumam kopā ar bērniem. «Dzīve tā iegrozījās, ka pēc šķiršanās ar vīru jaunas dzīves sākšanai atvēru tā saucamo kredītlīniju – 3000 eiro uz pieciem gadiem jeb 60 mēnešiem,» stāsta Lāsma. «Mani pārliecināja nelielais ikmēneša maksājums – tikai 120 eiro mēnesī, un to varēju atļauties. Pēc deviņiem cītīgas maksāšanas mēnešiem sapratu, ka kaut kas te nav kārtībā – pamatsummas atlikums necik nav samazinājies. Tāpēc meklēju pārkreditēšanās iespēju «LATVIJAS KREDĪTŅĒMĒJU PALĪDZĪBAS PROGRAMMA»

    Kredīta bilance pirms pārkreditēšanās

    Cik aizņēmos? 3000 eiro uz 60 mēnešiem, ikmēneša maksājums 120 eiro.

    Cik jau samaksāts? 1080 eiro. Bet… kredītprocenti ir tik lieli, ka 3000 pamatsumma samazinājusies tikai par 158 eiro – tagad atlikums ir 2842 eiro.

    Cik vēl jāmaksā? Atlicis 51 maksājums pa 120 eiro katrs. Tas nozīmē, ka jāmaksā vēl 6120 eiro. Tātad – aizņēmos 3000 eiro, bet atdošu 7200 eiro. Nenormāli! Uzķēros solītajam mazajam ikmēneša maksājumam, bet to, ka aizdevuma likme ir 42% gadā un gala summu neparēķināju…

    «LKPP.LV» eksperts Diāna saka: «Tas ir neprāts – deviņu mēnešu laikā, cītīgi un atbildīgi maksājot, no 3000 eiro aizņēmuma atmaksāti TIKAI 158 eiro un turpmāk jāpārmaksā vēl 3278 eiro! Par tādu naudu var aizbraukt divos vai pat trīs ceļojumos, tikai šajā gadījumā tajos dosies nevis Lāsma, bet aizņēmējs par naudu, ko viņam samaksās Lāsma.»

    Kredīta bilance pēc pārkreditēšanās

    Lāsmas kredīta atlikumu «LATVIJAS KREDĪTŅĒMĒJU PALĪDZĪBAS PROGRAMMA» refinansēja ar likmi 21% gadā.

    Cik būs jāmaksā? Atlikusī kredīta summa – 2842 eiro tika sadalīta 48 mēnešiem. Tas nozīmē, ka ikmēneša maksājums tagad ir 92 eiro. Kopā ar procentiem kreditoram būs jāatmaksā 4457 eiro. Tas nozīmē, ka kopējā kredīta pārmaksa būs 1615 eiro. Tik daudz ieguvumu! Par trīs mēnešiem īsāks kredīta atmaksas termiņš, par 28 eiro mazāks ikmēneša maksājums un kopējais ietaupījums – 1663 eiro. Tas nozīmē, ka ceļojumā dosies Lāsma, nevis viņas sākotnējais aizdevējs.

    «LKPP.LV» eksperts Diāna saka: «Visiem, kam ir kaut vai tikai viens kredīts, noteikti jāpārbauda kredīta likme – aizdevuma procenti! Lāsmai tie bija 42% gadā, bet esam redzējuši pat vēl lielākus. Refinansēšanā samazinot procentu likmi, tiešām var ietaupīt kaudzi naudas – tā var sabalansēt savu ģimenes budžetu laikā, kad pieaug visi izdevumi un pat atlicināt naudu atpūtai.

    Uģis. Pārkreditējoties ietaupīja 912 eiro

    Uģis ir ilgstošā laulībā, nesen kopā ar sievu pārcēlās no mazpilsētas uz Rīgu, kur atrada labāku darbu. Diemžēl īres dzīvoklis bija ļoti sliktā stāvoklī. «Mums vajadzēja naudu remontam. Atradu šķietami normālu piedāvājumu – aizdevumu ar likmi 18% gadā. Tā nu paņēmām 6000 eiro un 72 mēnešiem, ik mēnesi maksājot 146 eiro. Cītīgi maksāju divus gadus, bet tad draugs ieteica painteresēties «LATVIJAS KREDĪTŅĒMĒJU PALĪDZĪBAS PROGRAMMA», kādas ir mana vienīgā kredīta refinansēšanas iespējas.»

    Kredīta bilance pirms pārkreditēšanās

    Cik aizņēmos? 6000 eiro uz 72 mēnešiem, ikmēneša maksājums 146 eiro.

    Cik jau samaksāts? 24 mēnešos samaksāti 3504 eiro. No 6000 eiro aizdevuma pamatsummas atmaksāti 1515 eiro, atlikuši 4485 eiro.

    Cik vēl jāmaksā? Vēl palikuši 48 maksājumi pa 146 eiro. Tas nozīmēja, ka kopā ar procentiem esošajam kreditoram jāatmaksā vēl 7008 eiro. No šī brīža, turpinot cīnīties ar kredītu, jāpārmaksā vēl 2523 eiro.

    Kredīta bilance pēc pārkreditēšanās

    «LATVIJAS KREDĪTŅĒMĒJU PALĪDZĪBAS PROGRAMMA» Uģa kredīta atlikumu refinansēja uz 12% likmi gadā.

    Cik būs jāmaksā? Atlikusī kredīta summa – 4485 eiro sadalīta uz 48 mēnešiem, ikmēneša maksājums – 127 eiro. Kopā ar procentiem kreditoram jāatmaksā 6096 eiro. Kopējā pārmaksa būs 1611 eiro. Klientam kredīta atmaksas termiņš nemainīsies, bet ikmēneša maksājums būs par 19 eiro mazāks, ietaupot 912 eiro.

    Ja arī tev ir kredīts, noteikti pārbaudi, kā samazināt atmaksājamā aizdevuma summa!

    SIA «LATVIJAS KREDĪTŅĒMĒJU PALĪDZĪBAS PROGRAMMA» («LKPP.LV») ir licencēts kredītu starpnieks (licences nr. KS-15). Kopš 2017. gada «LKPP.LV» ir Latvijā lielākais kredītu starpnieks kredītu apvienošanas jomā. Katru mēnesi ar «LKPP.LV» palīdzību vidēji 500 kredītņēmēji samazina savu esošo kredītu procentu likmi, ikmēneša maksājumu un atmaksas termiņu. No 2022. gada «LKPP.LV» palīdz arī saimnieciskās darbības veicējiem.

    Vairāk informācijas: WWW.LKPP.LV

    [email protected]

    +371 24882424, +371 64444446

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē