• Parkveida pļavas – to atjaunošanā vari piedalīties arī tu!

    Reklāmraksts
    16. marts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Parkveida pļavas ir ekosistēma, kas atrodama Latvijā, ar rekordaugstu bioloģisko daudzveidību, tādēļ to ir svarīgi atjaunot. Sadarbībā ar Latvijas Dabas fondu (LDF) PetCity īsteno kampaņu, kuras ietvaros no katras nopirktās sausās barības iepakojuma tiks ziedots 1 EUR LDF projektam WoodMeadowLIFE.

    Parkveida pļavas ir ar savvaļas sugām visbagātākā dzīvotne, kāda mūsu reģionā atrodama.

    Šobrīd parkveida pļavas un ganības sākotnējā veidolā ir saglabājušās tikai nedaudzās vietās Latvijā, no kurām lielākās ir Gaujas, Pededzes un Stendes upju krastos, taču mazi mežā ieauguši fragmenti atrodami arī citviet. Parkveida pļavu un ganību kopējā platība Latvijā ir tikai 1400 hektāri, taču lielākā daļa no tām ir sliktā stāvoklī un apdraudētas.

    Tā kā parkveida pļavās ir gan koku un krūmu stāvs, gan zāles stāvs, tajās sastopamas divu atšķirīgu ekosistēmu – meža un pļavas savvaļas sugas. Tās papildina īpašas, tieši parkveida pļavām raksturīgas kukaiņu un ķērpju sabiedrības, kas apdzīvo skraji augošos, saules apspīdētos kokus.

    Iegādājoties sausās barības produktu iepakojumu ar svaru 4 kg un vairāk PetCity ziedos projektam, kas palīdzēs atjaunot parkveida pļavas Latvijā.

    Kampaņa norisināsies visos PetCity veikalos un petcity.lv laika posmā no 03.03.2023 līdz 02.04.2023 un ziedojums būs spēkā, iegādājoties iepakojumu ar  vismaz 4 kg svaru. Šāda svara barības iepakojums palīdz samazināt atkritumu daudzumu, jo tas paredzēts  ilgtermiņa lietošanai (atkarībā no dienas devas daudzuma). Attiecīgi, mazākas ietilpības iepakojumi jāpērk biežāk un rada vairāk atkritumu.

    Pēc pirkuma saņemsi nozīmīti kā pateicību par atbildīgu attieksmi pret dabu.

    PetCity veikalos nozīmīti saņemsi pirkuma laikā, taču iepērkoties internetveikalā petcity.lv, to saņemsi piegādes laikā kopā ar savu pasūtījumu.

    Latvijas Dabas fonds (LDF) ir sabiedriska (nevalstiska) dabas aizsardzības organizācija, kuru pirms vairāk nekā 30 gadiem nodibināja Latvijas vadošie dabas aizsardzības speciālisti un entuziasti. Savas pastāvēšanas laikā tā kļuvusi par vienu no nozīmīgākajām dabas aizsardzības organizācijām Latvijā.

    Nauda tiks novirzīta LDF WoodMeadowLIFE projektam, kura ietvaros atjaunos 200 hektārus īpaši aizsargājamas dzīvotnes “Parkveida pļavas un ganības”

    8 īpaši aizsargājamās dabas teritorijās Latvijā:

    • Aizsargājamo ainavu apvidus “Ziemeļgauja”
    • Dabas parks “Ogres ieleja”
    • Dabas liegums “Ances purvi un meži”
    • Dabas liegums “Lubāna mitrājs”
    • Dabas liegums “Mugurves pļavas”
    • Dabas liegums “Sitas un Pededzes paliene”
    • Dabas liegums “Sventājas upes ieleja”
    • Dabas liegums “Vidzemes akmeņainā jūrmala”

     

    PetCity ar Tavu palīdzību ziedos šim WoodMeadowLIFE projektam 1 EUR no katra sausās barības iepakojuma virs 4 kg, kas nopirkts no 03.03.2023 līdz 02.04.2023.

    Visiem kampaņas rezultātiem varēsi sekot līdzi petcity.lv mājaslapā no 7. aprīļa.

    Šīs un arī citas preces virs 4 kg iepakojuma svara piedalās kampaņā:

    Paldies, ka neesi vienaldzīgs pret mūsu dabu!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē