• Padomi alerģijas simptomu mazināšanai: pareiza mazgāšanas līdzekļu izvēle

    Reklāmraksts
    29. septembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Freepik
    Mūsdienās aizvien vairāk saskaramies ar dažādu alerģiju izpausmēm, kas negatīvi ietekmē mūsu ikdienu. Visbiežāk tieši mūsu āda un elpceļi tiek pakļauti dažādu kaitīgo vielu ietekmei. Meklējot atbilstošus risinājumus, varam samazināt šo vielu ietekmi uz mūsu organismu, tādējādi būtiski uzlabot dzīves kvalitāti.

    Vieni no spēcīgākajiem kairinātājiem ir veļas mazgāšanas līdzekļi. Apģērbs un gultas veļa ir tiešā kontaktā ar mūsu ādu, tādēļ ir svarīgi izvēlēties mazgāšanas līdzekļus, kas izmazgās veļu tīru un tajā pat laikā ar iespējami minimālu alerģiju izraisošu risku.  Arī pārmērīga mazgāšanas līdzekļu lietošana var izraisīt alerģisku reakciju. Lielāks mazgāšanas līdzekļa daudzums nenozīmē tīrāku veļu. Nepareiza līdzekļa izvēle var izraisīt alerģisku reakciju: izsitumus, ādas kairinājumu.          

    5 ieteikumi pareizai veļas mazgāšanai:

    1. Izvēlieties mazgāšanas līdzekli, kas nesatur smaržvielas un krāsvielas, tāpat arī vēlams izvairīties no dabīgu smaržvielu saturošiem mazgāšanas līdzekļiem, jo arī tie var būt gana spēcīgi alergēni. Šādiem produktiem uz iepakojuma parasti ir redzams marķējums “Sensitive”, “nesatur smaržvielas un krāsvielas” vai tml. 

    2. Ja uz veļas ir gadījies kāds spēcīgāks traips, tad sākumā nepieciešams tos apstrādāt ar traipu tīrīšanas līdzekli, vai pirms mazgāšanas uzliet mazgāšanas līdzekli tieši uz traipa.

    3. Iegādājoties veļas mazgāšanas līdzekli dodiet priekšroku veļas mazgāšanas želejai vai kapsulām. Želeja ir saudzīgāka pret audumu kā arī labāk izšķīst ūdenī un pastāv mazāka iespēja, ka mazgāšanas līdzeklis var palikt uz apģērba vai gultas veļas.

    4. Ievērojiet uz iepakojuma norādītos dozēšanas norādījumus. Ja mazgāšanas līdzekļa deva ir pārāk maza, tad var gadīties, ka traipi nekur nepazūd un veļa nav pietiekami tīra, savukārt pārdozēšanas gadījumā mazgāšanas līdzekļa paliekas var palikt audumā, kas var izraisīt ādas kairinājumu. Mazgāšanas līdzekļu pārdozēšana ir arī apgrūtinoša apkārtējai videi.

    5. Ievērojiet apģērba ražotāju norādījumus. Dažus apģērbus nedrīkst mazgāt veļas mazgājamā mašīnā. Kā arī, lai saudzētu audumu un apkārtējo vidi, saudzīgāk ir izvēlēties zemāku mazgāšanas temperatūru.          

     

    Ekoloģiska trauku mazgāšana 

    Tīri un mirdzoši trauki ir būtiska katras maltītes sastāvdaļa. Mūsdienās arvien vairāk cilvēku pievēršas zaļajam dzīvesveidam. Daļai cilvēku tas jau ir kļuvis par ikdienu, kamēr citi domā vai ir gatavi mainīt savus ikdienas ieradumus. Zaļais dzīvesveids ne vien samazina alerģiju risku, bet arī nozīmē pievērst lielāku uzmanību ikdienā lietotajām un patērētajām lietām un kādu ietekmi tās atstāj uz vidi un attiecīgi izvēlēties tos produktus, kas ir ar maksimāli mazāku negatīvo ietekmi. Un tas attiecas arī uz trauku mazgāšanas līdzekļiem, ko izmantojam ikdienā. Ekoloģiskie trauku mazgāšanas līdzekļi ir sertificēti ar ekomarķējumu. Izvēloties produktus ar marķējumu “Sensitive” iegūsiet mazgāšanas līdzekļus, kas  nesatur sintētiskās krāsvielas un smaržvielas, un šos trauku mazgāšanas līdzekļus var droši izmantot arī bērnu trauku mazgāšanai.

    No MAYERI produktu klāstā esošajiem mazgāšanas līdzekļiem vispiemērotākie būs MAYERI SENSITIVE sērijas produkti, kas nesatur smaržvielas un krāsvielas. Mayeri Sensitive produktiem ir piešķirts Eiropas Savienības ekomarķējums Ecolabel, kas apliecina, ka produkti pēc savas iedarbības ir efektīvi (veiktas rūpīgas kvalitātes pārbaudes), un vienlaikus tie ir saudzīgāki nekā konkurējošie produkti bez šāda marķējuma.

    Izmantojot Mayeri Sensitive mazgāšanas līdzekļus, varat būt pārliecināti, ka līdzekļi atbilst savam tīrīšanas mērķim, un tajā pat laikā tie nav kaitīgi Jums un Jūsu ģimenei.

    www.mayerisensitive.eu
    www.mayeri.lv

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē