• Ne tikai kaprīze! Skaistas krūtis un emocionālais komforts

    Reklāmraksts
    27. janvāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock.com
    Mūsu veselība, garīgais līdzsvars un āriene ir cieši saistīti. Ārējais izskata labā varam daudz darīt pašu spēkiem – rūpējoties par veselību, ievērojot aktīvu dzīvesveidu un veselīgu ēdienkarti. Tomēr dažu sapņu piepildīšanai nepieciešama plastikas ķirurga palīdzība. Par krūšu plastikas operāciju iespējām un mītiem konsultē «Veselības centra 4» filiāles “Dermatoloģijas klīnika” plastikas ķirurģe dr. Laura Liepiņa.

    Tas nav tikai tavā galvā!

    Harmoniska, veselīga āriene nav modes kaprīze, bet gan dabas ieprogrammēta vēlme. Krūšu izmēru nav iespējams mainīt ar vingrojumu vai kosmētisku procedūru palīdzību. Krūšu plastikas operācijas ir Latvijā ir ļoti pieprasītas. Visbiežāk lēmumu par krūšu palielināšanu vai samazināšanu ietekmē iedzimti faktori: hipoplāzija (krūšu audi ir samazināti) un hiperplāzija (krūšu audi ir palielināti). Arī grūtniecība var ietekmēt krūšu izskatu – tās var zaudēt apjomu, rodas krūšu audu noslīdējums. Šie aspekti var radīt emocionālas ciešanas, fizisku diskomfortu (muguras sāpes lielu krūšu īpašniecēm), vai praktiskas grūtības (iegādājoties apakšveļu un apģērbu).

    Dabīga efekta noslēpums

    Skaistums slēpjas proporcijās – dažādās aptaujās un pētījumos lielākā daļa respondentu (gan sievietes, gan vīrieši) par skaistām atzīst tvirtas, vidēja izmēra krūtis.

    Krūšu implanti ir dažādas formas un veidoti no īpaši izstrādātiem materiāliem, kas pēc taustes maksimāli līdzinās dabīgajām sajūtām. Krūšu implantus ieteicams izvēlēties, ņemot vērā dzīvesveidu, anatomiskās īpatnības un auguma proporcijas. Konsultāciju laikā plastikas ķirurgs palīdz izvēlēties piemērotāko implantu veidu un izmēru. Sievietēm, kuru ikdiena saistīta ar augstu fizisko slodzi, smagumu celšanu utml.  ieteicami apaļas formas implanti, kuri ir mazāk mobili. Mazu, neattīstītu krūšu īpašniecēm tiek rekomendēti pilienveida implanti, kam piemīt filigrāna anatomiska forma. Gadījumos, kad paredzēta apjomīga krūšu palielināšana piemēroti ir jaunākās paaudzes “B-Lite” implanti, kas ir veidoti no silikona un mikrosfērām, šāda materiālu kombinācijas nodrošina, ka implants ir par 30% vieglāks.

    Gadījumos, kad krūtis zaudējušas formu un ādas tonusu pēc bērna zīdīšanas, tiek veikta krūšu pacelšana, visbiežāk apvienojot ar krūšu palielināšanu. Šīs operācijas ir sarežģītākas un ilgstošākas, jo tiek noņemti krūšu audi un no jauna izveidotas anatomiskas formas krūtis.

    Vienas operācijas laikā krūtis ieteicams palielināt ne vairāk kā par vienu līdz diviem izmēriem – tas sniedz gan harmonisku vizuālo efektu, gan saudzē krūšu ādu, kurai jāpielāgojas jaunajām aprisēm.

    Ieplāno laiku un resursus

    Krūšu palielināšanas operācijas cena ir atkarīga no implanta veida. Silikona implanti ir lētāki – ap 3000 EUR, savukārt “B-Lite” implanti (silikons un mokrosfēras), kuri ir par 30%-40% vieglāki – ap 4000 EUR.

    Februārī un martā “Veselības centrs 4” filiālē “Dermatoloģijas klīnika” norit akcija krūšu plastikas operācijām, kuras laikā operācijas iespējams veikt par īpaši izdevīgu cenu!

    Krūšu samazināšanas operācijas izmaksas ir atkarīgas no krūšu lieluma. Šīs operācijas nav dārgākas par krūšu palielināšanu, bet ir apjomīgākas un ilgstošākas. Rehabilitācijas periods krūšu palielināšanas gadījumā ir ilgstošāks.

    Pēc krūšu plastikas operācijas, jāieplāno salīdzinoši ilgs miera periods. Pēc operācijas jārēķinās ar  pietūkumu, jutīgumu un zilumiem, kas var ilgt pāris nedēļas. Pēc jebkuras krūšu plastikas operācijas viena mēneša garumā 24 stundas diennaktī jānēsā speciāls kompresijas krūšturis. Pirmās divas pēcoperācijas nedēļas jāpavada pēc iespējas mierīgākā režīmā, bez piepūles un treniņiem. Vidēji pusotru mēnesi jāierobežo intensīvas fiziskas aktivitātes, piemēram, peldēšana, sportošana, smagumu celšana (nedrīkst celt neko smagāku par 2–3 kg).

    Pārdomāts lēmums savā, nevis citu labā

    Plastikas operācijas ir nopietns solis, kas jāapsver gan apzinoties operācijas risku, gan savu motivāciju. Operācijas pozitīvo ietekmi sieviete spēsiet novērtēt tikai tad, ja pati būs nonākusi līdz šādam lēmumam. Par plastikas operācijas iemeslu nevajadzētu kļūt stereotipam par skaistuma standartiem, partnera prasībai vai nepārdomātam līdzcilvēku ieteikumam. Izmaiņu veikšana jūsu ķermenī ir tikai un vienīgi jūsu izvēle!

    Krūšu plastikas operācija var tik atteikta dažādu iemeslu dēļ:

    • onkoloģiskas saslimšanas pacientes vai ģimenes anamnēzē (tiek vērtēts individuāli),
    • hroniskas saslimšanas (tiek nozīmēti papildu izmeklējumi),
    • nerealizējamu vēlmju gadījumā,
    • ja paciente ir psihoemocionāli negatava šāda veida operācijai.

    Izplatītākie jautājumi par krūšu implantiem:

    Vai barošana ar krūti ir iespējama?

    Krūšu implanti netraucē grūtniecībai, bērna barošanai un neietekmē mātes piena kvalitāti. Tomēr, jāņem vērā, ka līdzīgi kā krūtis bez implantiem, arī krūtis ar implantiem pēc zīdīšanas perioda var zaudēt tvirtumu. Tā ir dabīga norise, krūts dziedzerim palielinoties barošanas laikā un atgūstot iepriekšējo izmēru pēc tās. Diemžēl, krūšu āda un pārējie audi ne vienmēr spēj tikpat strauji pielāgoties šim izmaiņām.

    Vai krūtis kļūs cietas un būs redzamas rētas?

    Pareizi izvēlētas formas implants sniedz ļoti dabīgu efektu. Mūsdienās implanti tiek gatavoti, no īpaši mīksta un elastīga materiāla, kas atgādina dabīgos audus. Iegriezumi implanta ievietošanai visbiežāk tiek veikti krūts areolā vai zem krūts – dabīgajā krūts rieviņā (zem krūts dziedzera) , un rētas ir praktiski neredzamas.

    Kāds ir audzēju risks?

    Krūšu implanti nesatur toksiskas, kancerogēnas vielas. Operācija nepaaugstina onkoloģisko saslimšanu risku.

    Vai implantam plīstot, tā saturs izplūdīs un saindēs?

    Implantu plīšana ir ļoti reta un visbiežāk notiek dažādu triecienu un negadījumu ietekmē, kad cieš viss ķermenis un implants kā daļa no tā. Krūšu implantu saturs ir želejveida – tas bojāta implanta gadījumā neizplūst un ir organismam nekaitīgs. Implantiem tiek sniegta mūža garantijas, kas nozīmē bojātā implanta bezmaksas nomainīšanu, pacientei maksājot tikai par operāciju, nevis implantu.

    Vai organisms implantu atgrūdīs?

    Jebkura operācija ietver riskus – organisms var implantus nepieņemt, var rasties rētaudi, dzīšanas process var būt sāpīgs un sarežģīts. Gadījumi, kad organisms nepieņem krūšu vai citus implantus un tos nākas izņemt, ir reti, tomēr iespējami. Šī ir ļoti individuāla reakcija, kuras risks jāņem vērā, veicot jebkuru operāciju. Šobrīd papildus silikona un silikona-mikrosfēru implantiem ir pieejami arī silikona implanti poliuretāna apvalkā (arī  “B-Lite” implantiem). Šāda veida implanti nerotē, nemaina savu atrašanās vietu un samazina risku veidoties cietai kapsulai ap implantu. Tomēr precīza implanta izvēle notiek, konsultējoties ar ārstu, kurš izvērtē katra konkrētā pacienta vēlmes un iespējamos riskus.

    Vairāk par pakalpojumiem lasiet šeit: https://dermaclinic.lv/

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē