• Makita – strādā ātrāk, atpūties vairāk!

    Ievas Dārzs testē
    4. oktobris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Matīss Markovskis
    Kā smejoties atzina vairākums IEVAS Dārza tehnikas testā sastapto dāmu: «Gribas, lai mēs, sievietes, arī varam instrumentu paņemt rokās. Un lai darbs sokas viegli un raiti!» Un tieši par to Makita, kam ir vairāk nekā simt gadu pieredze tehnikas ražošanā, domā.

    Tespars – oficiālā Makitas dīlera un tirgotāja Latvijā – atsaucīgie puiši!

    MEKLĒJAM PĻAUJMAŠĪNU! «Mums ir privātmāja ar dārzu, un šķiet, ka tehnika, kas darbojas ar akumulatoru, ir labāka, ērtāka, tāpēc atnācām patestēt, pakonsultēties. Mūsu dārzā ir daudz koku, krūmu un puķu dobju, tādēļ svarīgi, lai pļaujmašīna ir viegla un ērti manevrējama, šķēršļus apbraucot. Un lai nav smaga, lai pļaut var arī meitenes. Akumulatora pļaujmašīna, ko izmēģināja vecākā meita, salīdzinot ar benzīna pļaujmašīnām, ir arī ļoti klusa,» tā atzina Driķu ģimene no Lielvārdes. Kā iesaka Makita atsaucīgie konsultanti, piemājas dārziņā optimāls variants būtu DLM432, kas, pateicoties plastmasas korpusam, ir viegli un ērti vadāma pat ar vienu roku, jo sver tikai 15 kilogramu. Iknedēļas pļaušanai – superīga! Savukārt ģimenes galvam Kasparam  pie rokas ir pļaujmašīna – pašgājējs no profesionālās klases instrumentiem, ko Makita konsultanti savā starpā smejot dēvē par kosmisko raķeti, kam teju vai jāskrien pakaļ. ja apsaimniekojamās teritorijas ir plašas un jāpļauj daudz, uz priekšu – šī būs īstā izvēle!

    LAPU PŪTĒJS JAUNĀ GAISMĀ. «Makita piedāvā virkni lapu pūtēju, ar kuriem pastrādājot šķiet – aizpūtīs pašu nelabo. Bet foršs atradums ir arī lapu pūtēja uzgalis, ko pievieno DUX60 multifunkcionālajam vadības blokam – ļoti ērti manevrējams instruments. Un, kas svarīgi, tiešām viegls!» saka IEVAS Dārza galvenā redaktore Ginta Auzniece-Jaunzeme un aizpūš botāniskā dārza rožu dobē sabirušās lapas. Viss kļūst supertīrs un sakopts! Starp citu, Normunds Bēniņš, Makita produktu menedžeris, dalās ar Kokaudzētavas Baltezers saimnieka Vara Kazaka padomu. Varis lapu pūtēju iesakot izmantot, lai izpūstu no priežu vidučiem nokaltušās, sausās skujas, tā neļaujot kociņā vairoties slimību ierosinātājiem. Lieliska ideja un vēl viens veids, kā likt instrumentam strādāt!

    SAPNIS, NE IERĪCE. «Nu rožu miglošana pret laputīm vismaz manā dārzā ieies jaunā ērā. Ielej vajadzīgo šķidrumu kanniņā, uzliec vāku, kurā ievietots akumulators, liec uz pleca kā somiņu un – aidā!» vienu no Makita jaunākajiem dārza palīgiem novērtē IEVAS Dārza galvenā redaktore Ginta Auzniece-Jaunzeme. Smidzinātājam ir teleskopisks kāts, kas nozīmē, ka var aizsniegt dziļāku dobes stūri, neizbradājot to. Kāta galā ir divas regulējamas sprauslas – ātrākai darba paveikšanai var izmantot tās abas vai arī, ja vēlas, otru var aizvērt. Sprauslām, starp citu, var mainīt arī virzienu. Smidzinātāju var izmantot augu apstrādei ar minerālmēsliem, kas uzņemami caur lapām, smidzināšanai pret kaitēkļiem un slimībām, kā arī nelielās platībās un neliela izmēra augiem – laistīšanai. Var izmantot arī siltumnīcā. Kanniņā ietilpst pieci litri šķidruma. Cik ilgi darbu ļauj veikt akumulators? Vienā vārdā – ilgi. Kā smejot saka Makita produktu menedžeris  Normunds Bēniņš: «Kolēģis testējot tika līdz septītajam spainim ar ūdeni, bet akumulators vēl ne tuvu nebija tukšs. Tiešām foršs aparāts! Arī par kopšanu var neuztraukties, jo visas detaļas ir paredzētas saskarei ar dārza ķīmiju. Beidzot darbu, tikai atliek izskalot tvertni un pārējās detaļas.»

    TRIMMERIS MEITENĒM. «Meklējam trimmeri, ko nedēļas nogalēs paņemt līdzi uz laukiem pie vecmāmiņas, lai palīdzētu viņai sakopt pagalmu un dārzu. Ļoti ērts, viegls, kompakts darbarīks. Galvenais, lai mums, sievietēm, nav bail ņemt instrumentu rokās un – lai mēs vispār to varētu pacelt. Un šis tāds ir!» atzina Astrīda Krēsliņa ar meitu Santu no Salaspils. Trimmeris DUR192LRT būs laba izvēle! Tam ir līdz 30 centimetriem liels zāles griešanas platums, regulējams roktura augstums, tas ir saliekams un salīdzinoši kluss.

    MULTIFUNKCIONĀLAIS IZCILNIEKS. Ļoti kompaktam bāzes instrumentam DUX60, kas darbināms ar 18 voltu akumulatoru, iespējams mainīt uzgaļus kā tādam mikserim. Tikai daži no variantiem – trimmeris, lapu pūtējs, dzīvžoga šķēres, rotējošās šķēres, apdobju frēze… Šāds multifunkcionāls instruments aizņem maz vietas, ir viegli pārvietojams, teiksim, no pilsētas dārziņa uz laukiem, un katrs uzgalis pats par sevi ir vieglāks, līdz ar to – ērtāk lietojams. Katrs uzgalis nopērkams atsevišķi, tāpēc katrs var veidot komplektu savām vajadzībām.

    ZĀLIENA BIRSTE. «Ja mans dārzs būtu zem priedēm, noteikti iegādātos šo gumijas lameļa slotu, ko pievieno DUX60 bāzes instrumentam. Ar to var aizslaucīt zālienā sabirušās skujas, zīles, pēc liela vēja sakritušos zarus un citus krikumus,» vērtē Ginta Auzniece-Jaunzeme, IEVAS Dārza galvenā redaktore. Normunds Bēniņš iesaka ar to iztīrīt no zāliena arī oļus un citus akmentiņus, kas mēdz zālītē iemaldīties no celiņu segumiem. Bet ziemā ar to var izslaucīt taciņu pat slapjā sniegā. Birsti kā atsevišķi nopērkamu uzgali var pievienot multifunkcionālajam vadības blokam, kas darbināms ar 18 voltu akumulatoru.

    TAISNAI DZĪVŽOGA
    SIENAI. «Ērta un forša mašīnīte dzīvžogu veidošanai. Jaunākais Makita modelis – DUN461W. Maināms leņķis, kas bez pūlēm ļauj apgriezt arī dzīvžoga augšējo malu, teleskopisks kāts, ar ko var aizsniegt līdz četriem metriem augstu dzīvžogu. Darbojas ar 18 voltu akumulatoru. Savā dārzā ar šādām šķērēm regulāri appļauju Kaukāza plūmju jeb aliču dzīvžogu,» stāsta Makita produktu menedžeris Normunds Bēniņš un nodemonstrē uz botāniskā dārza tūjām, kā ierīce strādā.

    Tehnoloģijas, kas palīdz un sargā

    • Makita 18 V instrumenti aprīkoti ar LXT® jeb progresīvo litija jonu akumulatoru lādēšanas un lietošanas sistēmu. Tas nozīmē, ka viens akumulators ir savienojams ar vairāk nekā 360 dažādiem instrumentiem, kas ir plašākais 18 V akumulatoru instrumentu sortiments pasaulē.
    • Akumulatori ir ātri uzlādējami (15–55 minūšu laikā atkarībā no akumulatora/lādētāja veida), aizsargāti pret pārkaršanu un pilnīgu izlādi – tātad tev nebūs jāgaida uz instrumentu, jo tas vienmēr ir gatavs darbam.
    • Pateicoties Soft no load tehnoloģijai, akumulatora instrumentiem, samazinoties slodzei, automātiski tiek samazināti arī dzinēja apgriezieni. Tādējādi ierīces tukšgaitā tiek samazināta ierīces radītā vibrācija un troksnis. Šī tehnoloģija taupa ne tikai akumulatora enerģiju, bet arī instrumentu, kā arī sargā lietotāja un apkārtējo veselību.
    • Aktīvā atgriezeniskās saites tehnoloģija jeb AFT izslēdz dzinēju, ja pēkšņi palēninās tā rotācijas ātrums. Tehnoloģija pasargā ierīci no bojājumiem, bet lietotāju no traumām gadījumos, ja rodas neparedzēti apstākļi. Šī funkcija tiek lietota dārza tehnikas instrumentiem, kas veic zāģēšanu un atzarošanu. Piemēram, ja atzarošanas laikā ir neparedzēti apstākļi, instrumenta lietotājs tiek pasargāts no griezējinstrumenta pēkšņa atlēciena.

    Materiāls tapis sadarbībā ar MAKITA.

     

     

     

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē