• Karsts un mitrs – uzmanīgi ar intīmo labsajūtu!

    Reklāmraksts
    3. jūlijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Līdz ar vasaras iestāšanos tiek atklāta arī peldkostīmu sezona. Karstajā laikā atveldzēšanās baseinā, upē vai jūrā ir tik patīkama! Tomēr nedrīkst aizmirst par savu intīmo veselību, jo tieši karsti un mitri apstākļi var pilnībā izjaukt intīmās zonas dabisko līdzsvaru. Un tad gan vairs nebūs glābiņa, jo nieze, nepatīkams aromāts vai pat sāpes būs vienīgais par ko spēsi domāt.

    Maksts dabiskie iemītnieki ir pienskābās baktērijas, kas, izstrādājot pienskābi, nodrošina skābu vidi intīmajā zonā. Šī skābā vide ir tik ļoti būtiska tāpēc, ka aizsargā mūs no nelabvēlīgo baktēriju un sēnīšu ietekmes. Protams ir jāņem vērā, ka esam atšķirīgas, un ir sievietes, kurām dabiski novērojama nosliece uz biežākām maksts un urīnceļu infekcijām.

    Ir vairākas lietas, kam vasarā būtu jāseko līdzi, ja vēlamies sevi pasargāt no diskomforta intīmajā zonā.

    Karstajā vasaras laikā sviedri dabiski izdalās vairāk, un tas var padarīt arī intīmo zonu mitrāku, un šādi apstākļi palielina infekcijas risku. Tāpēc ir svarīgi pietiekami regulāri ievērot intīmo higiēnu un mazgāties, izmantojot maigu ziepju ūdeni vai tīru ūdeni. Nav ieteicams aizrauties ar smaržīgu ziepju lietošanu, jo tās var izraisīt kairinājumu vai alerģiskas reakcijas.

    Vasarā vēl viens svarīgs priekšnoteikums ir piemērota materiāla apakšveļas lietošana. Ieteicams valkāt vieglus un gaisīgus audumus, piemēram, kokvilnu, lai samazinātu svīšanas un mitruma ietekmi intīmajā zonā. Zinātniski pierādīts, ka sintētiskie materiāli ir vieni no maksts un urīnceļu infekciju riska veicinātājiem, jo salīdzinoši ir sliktāk elpojoši.

    Ja karstajā laikā labprāt izbaudi ūdens priekus peldoties, atceries uzreiz pēc peldes nomainīt slapjo peldkostīmu. Dabiskajās ūdens tilpnēs lielā koncentrācijā ir sastopamas dažādas baktērijas. Savukārt, baseina ūdens satur kodīgas vielas, piemēram, hloru, kas pastiprināti kairinās intīmo zonu. Ja laicīgi nenovilksi slapjo peldkostīmu, siltajā un slapjajā vidē radīsies izcili apstākļi dažādām infekcijām.

    Lai veicinātu maksts mikrofloras līdzsvaru, izcili palīgi ir pienskābās baktērijas, ko papildus iespējams uzņemt uztura bagātinātāju veidā. Intīmās probiotikas palīdzēs dabiskajai mikroflorai saglabāt līdzsvaru un cīnīties pret nelabvēlīgo baktēriju un sēnīšu ietekmi. Noteikti pievērs uzmanību, vai to sastāvā ir zinātniski pierādītās pienskābās baktērijas Lactobacillus reuteri (RC-14) un Lactobacillus rhamnosus (GR-1). Tām ir visaugstākais pierādījuma līmenis, un pētījumi apliecina, ka tās lietojot papildus, tiek uzturēta veselīgi skāba vide makstī un atjaunots dabiskais mikrofloras līdzsvars.

    Latvijā no pieejamajām probiotikām sievietēm jāizceļ LIVEO intime, jo tajās apvienota Lactobacillus reuteri (RC-14) un Lactobacillus rhamnosus (GR-1). Tas nozīmē, ka LIVEO intime ir zinātniski pierādītas probiotikas, kas palīdzēs cīņā ar intīmās zonas diskomfortu. LIVEO intime var lietot arī kombinācijā ar antibiotikām vai pret sēnīšu medikamentiem. Šādā gadījumā ātrāk tiks atjaunota veselīga maksts mikroflora, piemēram, pēc bakteriālās vaginozes vai piena sēnes infekcijas. LIVEO intime būs izcils palīgs arī profilaktiskai maksts mikrofloras uzturēšanai, jo tā sastāvā esošās pienskābās baktērijas kalpo par dabiskiem mūsu intīmās zonas līdzsvara aizstāvjiem.

    Avoti:
    Martinez et al, Canadian Journal of Microbiology, 2009; 55(2):133–138.
    Macklaim et al. Microbial ecology in health and disease, 2015; 26:27799
    https://www.chr-hansen.com/en/human-health-and-probiotics/our-probiotic-strains/urex

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē