• Kā mani savaldzināja jaunais Juke!

    Reklāmraksts
    Aiva Alksne
    26. marts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Piedāvājumam nedēļas nogalē padraudzēties ar Nissan Juke atteikt bija gandrīz neiespējami. Man gribējās izbaudīt, kādas tad ir fīčas, ar ko ražotājs aplaimojis savu visjaunāko lolojumu.

    Godīgi sakot, pirms vairākiem gadiem, kad meklēju sev auto, biju ieklīdusi arī pie Nissan dīleriem, jo viņi piedāvāja normālu autiņu par saprātīgu cenu. Toreiz gan skatījos uz Qashqai. Par Juke pat nedomāju, jo tā dizains ar nesaprotamām divām acīm katrā pusē man likās kaut kāds pārpratums. Lai gan – tas ir no sērijas: ja man kāds bagāts brūtgāns tādu būtu uzdāvinājis, brauktu un būtu laimīga. Tagad šis joks ir novērsts, un Juke ar savām plūdlīnijām izskatās pēc modernas, dinamiskas mašīnas, jo īpaši divkrāsu versijā. Man šķiet, vienmēr ir forši, ja vari ar ko tik ekskluzīvu atšķirties no pārējiem līdzbraucējiem uz ceļa. Turklāt – lūdzu, izvēlies, vai gribi auto melnu, jumtu un sānu uzlikas sarkanas vai sarkanu auto un jumtu melnu, vai vēl kādu citu krāsu kombināciju. Varbūt vienkārši visu vienā – sapņu krāsā. Kaprīzēm ir, kur izpausties!

    Un tagad par došanos ceļā. Jau pirms sēšanās pie stūres biju izpētījusi, ka Juke ir viena litra motors. Ko tieši tas nozīmē, man, protams, nebija ne jausmas. Savā prātā nospriedu, ka motors, visticamāk, nav diez ko bagāts ar zirgspēkiem. Nu, jā – tāds pilsētas auto. Tā kā zināju, ka noteikti gribēšu izbraukt arī ārpus Rīgas, pie sevis jau prātoju: ja ceļā gadīsies kāds onkulītis un pretim būs intensīva satiksme, visticamāk, apdzīt nebūs nekādu iespēju. Bet kā es maldījos! Protams, no stāvoša pēkšņi uzņemt lielu ātrumu nevar, bet, savlaicīgi plānojot manevru, – juhū! Ne vismazāko problēmu! Juke neticami pieklājīgi uzņem ātrumu, un kā nu ne – tā šķietami mazais motors pielīdzināms 1,6 litru motoram. Septiņu pārnesumu ātrumkārba strādā perfekti. Un, ja nav vēlmes visu laiku spiest pedāli grīdā, ļoti iepriecina arī Juke ekonomiskums. Mazliet virs sešiem litriem uz 100 km.  Tāpat nevaru nepieminēt, cik braši tas turas uz ceļa līkumos. Nezinu, kā jums, bet man tas vienmēr šķitis ļoti svarīgi. Priecē arī Bi-Led gaismas. Biju pārsteigta, cik labi mašīna tumsā redz pat ar tuvajām gaismām. Ja ieslēdz tālās – vispār kosmoss! Esmu no tām, kam ne pārāk patīk braukt tumsā, tāpēc drošībai ļoti svarīgi, lai ceļš un tā malas ir kārtīgi izgaismoti. Turklāt, pamanot pretim braucošo mašīnu, Juke pats zina, ka tālās gaismas jāizslēdz. Tāpat vienmēr novērtēju, ja logu tīrāmās slotiņas pašas sāk automātiski darboties brīdī, kad to palīdzība ir nepieciešama. Īpaši situācijā, kad pretī brauc smagā automašīna un visu ūdeni, kas uz ceļa, iešļāc tev vējstiklā.

    Ar Juke ir apbrīnojami viegli un ērti braukt: tas ļoti precīzi atsaucas stūrei; sporta stila sēdekļi sniedz patīkamu komforta sajūtu; kad vēlies pārkārtoties citā joslā un tas nav iespējams, sānskata spogulī iedegas brīdinājuma trijstūrītis; auto pats nolasa ceļazīmes un brīdina, ja brauc ātrāk par atļauto vai priekšā radars; visi vadības slēdži ir rokas stiepiena attālumā; salona datoriņš jeb informatīvi izklaidējošā sistēma ir, kā tagad pieņemts teikt, intuitīvi lietojama, līdz ar to viegli apgūstama un lietojama, ērti pieslēgt savu telefonu un baudīt visas priekšrocības, ko tas sniedz. Godīgi atzīšos – mani, kurai ļoti patīk braukt un tālie gabali ir vislabākā meditācija, sajūsmināja skaļruņi priekšējo sēdekļu galvas balstos. Klausoties ko roķīgu, sajūta pat mazliet kā diskotēkā.

    Juke ir aprīkots ar neskaitāmām kamerām, kas, protams, ir izcili palīgi parkojoties. Visvairāk priecājos par iespēju redzēt, kas notiek auto priekšā, jo atzīšos – tā arī neesmu iemācījusies sajust, piemēram, cik tuvu stāvvietā esmu piebrauksi pie vietu atdalošā mietiņa kreisajā pusē. Ar Juke viss bija skaidrs.

    Sievietes autobraucējas noteikti iepriecinās ziņa par auto tehnisko apkopi. Ja arī pēc 5 gadu / 100 000 km garantijas to turpināsi veikt pie dīlera, tad uz ceļa, lai kas arī notiktu, vari justies droši, jo palīdzību saņemsi, kamēr vien brauksi ar Juke un apkopsi auto pie dīlera.  Un, ja tev, tāpat kā man, reizēm gadās būt izklaidīgai, piemēram, esmu nolikusi mašīnu un jau eju prom, bet pēkšņi vairs neatceros – aizslēdzu savu auto vai neaizslēdzu –, novērtēsi Nissan lietotnes priekšrocības telefonā. Ar to attālināti var kontrolēt, vai auto durvis ir atslēgtas vai aizslēgtas, tāpat var redzēt attālumu, ko esi nobraukusi, un vienmēr apskatīties, kur ir tavs auto, izsaukt tehnisko palīdzību u.c.

     

     

     

     

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē