• Kā eļļot terasi un dārza mēbeles?

    Reklāmraksts
    12. jūlijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ikviens gaida silto laiku, lai to varētu pavadīt uz terases. Mums visiem vasarā patīk staigāt basām kājām pa siltu un gludu terases segumu.

    Ja vēlamies izbaudīt terases sniegtās priekšrocības, gan terase, gan tajā esošās koka mēbeles ir jāaizsargā no UV stariem, plaisāšanas, pūšanas un citiem bojājumiem. Tagad par savu terasi var parūpēties ikviens – atliek vien izvēlēties atbilstošu eļļu un piemērotus instrumentus.

    EĻĻOŠANAS INSTRUKCIJA

    1. MAZGĀŠANA

    Ar terašu tīrīšanai piemērotu birsti no virsmas notīriet netīrumus, putekļus un atlupušo materiālu. Nomelnējušas vai ilgi atmosfēras iedarbībai pakļautas, neapstrādātas koksnes mazgāšanai izmantojiet Tikkurila tīrīšanas līdzekli “Terassi-ja Kalustepesu”.

    1 l tīrīšanas līdzekļa pulvera sajauciet ar 10 l ūdens un ļaujiet tam izšķīst 15 min. Uzklājiet šķīdumu uz virsmas un atstājiet iedarboties uz 15–30 min. Pēc tam, izmantojot birsti vai augstspiediena mazgātāju, rūpīgi nomazgājiet virsmu ar ūdeni.

    Pelējuma un aļģu skartas virsmas mazgājiet ar Tikkurila šķīdumu pelējuma noņemšanai Homeenpoisto, atbilstoši instrukcijai uz produkta etiķetes.

    2. SLĪPĒŠANA

    Lietojot jauno terasēm paredzēto Anza terašu darbarīku “Divi vienā”, būs viegli slīpēt un eļļot pat pirmajā reizē un bez iepriekšējas pieredzes.

    Piestipriniet slīpēšanas papīru pie instrumenta. Noslīpējiet virsmu, asās šķautnes un šķēpeles, lai virsma kļūst gluda. Apstrādājot savu terasi, daudzi steidzas un to kārtīgi nesagatavo, tāpēc rezultāts nav ilglaicīgs un pa terasi nav patīkami staigāt basām kājām.

    3. EĻĻOŠANA

    INSTRUMENTI

    ANZA TERAŠU DARBARĪKS “DIVI VIENĀ”.

    Slīpējiet un eļļojiet ar to pašu instrumentu. Vienkāršais fiksators ļauj viegli mainīt funkcijas – no slīpēšanas pāriet uz eļļošanu.

    Piestipriniet terašu aplikatoru, kas ļauj koksni pārklāt ar plānu un vienmērīgu eļļas vai cita aizsardzības līdzekļa slāni. Ja eļļas slānis būs pārāk biezs, terases virsma būs nevienmērīgā tonī vai arī sākt lobīties.

    Aplikators eļļu uzklāj vienmērīgā un plānā slānī, tādējādi ļaujot izvairīties no traipiem un pārklājuma lobīšanās. Tas nodrošina lielāku precizitāti, kā arī atvieglo līdzekļa uzklāšanu stūros un pie sienas. Tas noklāj divu dēļus vienlaicīgi.

    Lietojiet Anza rokturi-pagarinātāju – jums būs ērtāk strādāt un mazāk nogursiet.

    Mazākiem laukumiem neaizmirstiet lietot otu. Ārdarbu ota Anza „Elite” uzņem ievērojami vairāk eļļas nekā citas otas, tāpēc vienā piegājienā varat noklāt lielāku laukumu. Nosmailinātais otas gals ļauj ātri un viegli aizsniegt terases dēļu starpas. Dārza mēbeļu eļļošanai speciālisti iesaka izvēlēties izliektu otu ārdarbiem Anza „Platinum”, kas nodrošinās ērtu eļļas uzklāšanu.

    EĻĻA

    ĒRTA LIETOŠANĀ, NAV NEPIECIEŠAMA GRUNTS. Parasti koksni pirms eļļošanas ir jāgruntē, bet, izmantojot Tikkurila zīmola eļļu, grunts nebūs nepieciešama, tādējādi tiks ietaupīts gan laiks, gan nauda. Šo eļļu ir viegli lietot, tā ātri žūst, izceļ koksnes dabīgo toni un sniedz aizsardzību pret apkārtējās vides kaitīgo ietekmi.

    Izvēlieties Tikkurila terašu eļļu Valtti Plus Terrace Oil kādā no tās 3 gatavajiem toņiem – brūna, pelnu pelēka vai melna – vai dārza mēbeļu un terašu eļļu Valtti Kaluste- ja Terassiöljy ar īpašiem pigmentiem un aizsardzību pret UV staru iedarbību. Ja vēlaties lielāku toņu dažādību, izmantojiet Tikkurila ārdarbu eļļu koka virsmām Valtti Plus Wood Oil.

    Gan pirms eļļošanas, gan eļļošanas laikā ik pa laikam eļļu kārtīgi samaisiet. Klājiet eļļu ar vienmērīgiem, nepārtrauktiem triepieniem, lai uzklātā kārta būtu vienmērīga biezuma. Vienlaicīgi eļļojiet 2–3 dēļus. Klājiet 1–2 kārtas, rūpīgi ierīvējiet, lai eļļa iesūcas koksnē. Dārza mēbeles eļļojiet 1 kārtā. Obligāti noslaukiet eļļas atlikumus.

    Uzmanību! Pašaizdegšanās risks lietotām tīrīšanas lupatām, papīra salvetēm u.c. Piesārņotie materiāli pēc dažām stundām var pašaizdegties, tādēļ pirms likvidēšanas jāsamērcē ūdenī un jāievieto slēgtā metāla konteinerā.

    Visbiežākā kļūda!
    Bieži vien, vēloties terasi noeļļot pēc iespējas labāk, tiek uzklāts ļoti biezs eļļas slānis. Tomēr, eļļojot pārāk biezā slānī, eļļa izveido plēvīti, kas ar laiku sāk lobīties.

    Kā no tā izvairīties?
    Noslaukiet koksnē neuzsūkušos eļļas atlikumus pāris minūtes pēc tās uzklāšanas. No eļļas atlikumu rašanās ir vienkāršāk izvairīties, izmantojot piemērotus instrumentus, piemēram, Anza terašudarbarīku “Divi vienā”, kas nodrošina vienmērīgu eļļas uzklāšanu uz virsmas.

    Terases eļļošana

     

    Parūpējieties arī par ērtu vanniņu krāsām. Anza „Fill & Carry” ir vanniņas un spainīša apvienojums. Šī vanniņa ir ļoti ietilpīga, ar lielu virsmu produkta iestrādei darbarīkā un ērtu rokturi pārvietošanai.

    Ja vanniņā ieliesiet lielāku produkta daudzumu (tilpums 3,3 litri), darbs noritēs raitāk, jo to nevajadzēs tik bieži uzpildīt.

    Krāsošanas vanniņa “Fill & Carry”

     

    Pēc uzklāšanas pirmo nedēļu ar virsmu jāapietas saudzīgi, lai tā sasniegtu savu galīgo cietību un izturību. Virsmas, kuras ir pakļautas pastāvīgai laikapstākļu ietekmei, ir ieteicams eļļot reizi 1–3 gados.

    Smelieties iedvesmu un uzziniet vairāk:  www.tikkurila.lv/atjauno-terasi-saviem-spekiem

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē