• Jaunais tiešsaistes skaitītājs «PAROC CO2 calculator» atvieglo oglekļa pēdas nospieduma aprēķināšanu

    Reklāmraksts
    4. septembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    OC Paroc ievieš tiešsaistes skaitītāju, lai ātri un ērti aprēķinātu dažāda biezuma PAROC ēku siltumizolācijas izstrādājumu GSP vērtību.

    OC PAROC atvieglo projektētāju darbu, ieviešot jaunu PAROC CO2 kalkulatoru, kas ļauj ātri un ērti aprēķināt PAROC ēku siltumizolācijas oglekļa pēdas nospiedumu. Skaitītājs balstīts uz vērtībām, kas iekļautas izstrādājumu vides deklarācijās (EPD) saskaņā ar EN 15804 +A2 standartu. Šīs vērtības tiek izmantotas, lai aprēķinātu izstrādājumu globālās sasilšanas potenciālu (GSP). Iepriekš šāda veida aprēķini bija laikietilpīgi, un tiem bija nepieciešama papildu datu vākšana un apkopošana. Tagad PAROC CO2 kalkulators nodrošina aprēķinus automātiski, tāpēc ir vienkārši pārbaudīt viena PAROC izstrādājuma oglekļa pēdas nospiedumu visiem biezumiem.

    «Mēs vēlējāmies izveidot kalkulatoru, kas patiešām atvieglo un paātrina projektētāju darbu, kā arī palīdz veikt precīzākus aprēķinus,» saka OC Paroc aprites risinājumu vadītājs Ziemeļvalstīs Juha Laihonen.

    CO2 tiešsaistes kalkulators parāda emisijas uz kvadrātmetru, kilogramu un kubikmetru

    Skaitītājs parāda CO2 ekvivalenta emisijas dažādās mērvienībās, saskaņojot dažādas projektēšanas programmas vajadzības (kg CO2-ekv. kg, kg CO2-ekv./m2 un kg CO2-ekv./m3). Tādējādi tiek atvieglota PAROC izstrādājumu savstarpēja salīdzināšana. Kalkulators parāda arī izstrādājuma blīvumu un termisko siltuma pretestību vēlamajā biezumā.

    Skaitītāja uzrādītā GSP vērtība ir balstīta uz EPD moduļiem A1 līdz A3, kas dokumentē ražošanas procesu emisijas, un no A1 līdz C4, kas ietver izstrādājuma ražošanas, montāžas un aprites cikla beigu posmus. Atsevišķa akmens vates izstrādājuma GSP vērtību galvenokārt ietekmē ražošanas līnija un izstrādājuma biezums. Lai nodrošinātu, ka kalkulators vērtību noteikšanai izmanto pareizās ražotnes radītās emisijas, tiek ņemta vērā lietotāja atrašanās vieta. Tādējādi kalkulators nodrošina precīzu GSP vērtību PAROC ēku siltumizolācijas izstrādājumiem, kas ir pieejami tajā tirgū.

    «Mēs vēlamies radīt ilgtspējīgas ēkas kopā ar saviem klientiem. Ērti lietojama kalkulatora izstrāde ir vēl viens konkrēts solis, lai atvieglotu ilgtspējīgu lēmumu pieņemšanu,» norāda Juha Laihonen.

    CO2 kalkulators viegli atrodams OC Paroc tīmekļa vietnes izstrādājumu lapās. Turklāt kalkulatoram iespējams piekļūt, izmantojot saiti uz kalkulatora (https://www.paroc.lv/lidzekli-un-dokumenti/paroc-izolacijas-kalkulatori) lapu.

    Par «Owens Corning»

    Owens Corning ir globāls celtniecības un būvmateriālu līderis, kas apņēmies veidot ilgtspējīgu nākotni, izmantojot materiālu inovācijas. Mūsu trīs integrētās struktūrvienības — kompozītmateriāli, siltumizolācija un jumtu segumi — nodrošina izturīgus, ilgtspējīgus un energoefektīvus risinājumus, kas izmanto mūsu unikālās materiālu zinātnes, ražošanas un tirgus zināšanas, lai palīdzētu mūsu klientiem uzvarēt un attīstīties. Uzņēmumā strādā aptuveni 19 000 darbinieku 31 valstīs, kuru uzdevums ir radīt vērtību saviem klientiem un akcionāriem, kā arī veicināt pārmaiņas vietās, kurās strādājam un dzīvojam. Owens Corning dibināts 1938. gadā un atrodas Toledo, Ohaio štatā ASV, un 2022. gadā Owens Corning pārdošanas apjoms sasniedza 9,8 miljardus dolāru.

    Lai iegūtu papildu informāciju, apmeklējiet vietni owenscorning.com.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē