• Izvilkti no parādiem. Šokējoši pārkreditēšanās veiksmes stāsti

    Reklāmraksts
    29. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Viņi iegrima tik dziļos parādos, ka bija kauns par tiem runāt pat ar tuviniekiem. Armanda un Sanitas pieredze pārsteidz un iedrošina meklēt risinājumu, jo, izrādās, tas patiešām ir iespējams.

    «Pārkreditējot vienīgo kredītu, izdosies krietni ietaupīt – ikdiena jau šodien kļūs vieglāka, jo būs jāatmaksā krietni mazāk, nekā vienojies ar sākotnējo aizdevēju,» saka Jorens Grauds, SIA «LATVIJAS KREDĪTŅĒMĒJU PALĪDZĪBAS PROGRAMMA» izpilddirektors.

    Armanda stāsts. Viņš ietaupīja gandrīz 3000 eiro

    Šķiroties ar sievu, Armands nonāca prāvos parādos. Sākot dzīvi no nulles, realitāte piespieda izmantot kredītlīniju. Viņam likās, ka viss būs labi, – aizņēmās 2000 eiro ar 38% likmi uz pieciem gadiem jeb 60 mēnešiem, minimālais ikmēneša maksājums bija 97 eiro. Izskatījās, ka, mazliet savelkot jostu, izdosies tikt galā. Armands apzinīgi atmaksāja aizdevumu vairāk nekā divus gadus – veselus 27 mēnešus. Dzīvē joprojām neveicās, un, nespēdams rast citu risinājumu, no pieejamā kredītlīnijas limita viņš izņēma vēl 100 eiro. Armandam likās aizdomīgi, ka ikmēneša maksājums acumirklī saruka no 97 eiro līdz 95 eiro. Dīvaini – kā tā var būt, ka, izņemot papildu summu, maksājums samazinās!? Izrādījās, ka līdz ar aizņemtajiem 100 eiro aizdevuma termiņš sākās no jauna – atkal jāmaksā 60 mēnešus. Tā notiktu arī tad, ja Armands izņemtu 20 eiro, – būtībā aizdevums kļūst bezgalīgs.

    Ideālais risinājums Armandam.

    «LATVIJAS KREDĪTŅĒMĒJU PALĪDZĪBAS PROGRAMMA» pārkreditēja šo aizdevumu uz daudz zemāku – 18% likmi ar četru gadu jeb 48 mēnešu termiņu. Tagad Armanda ikmēneša maksājums ir 63,45 eiro – tas samazinājās par 32 eiro mēnesī. Savukārt aizdevuma termiņš pārkreditējoties samazinājās par gadu jeb 12 mēnešiem. Kopējais Armanda ietaupījums ir 2654,40 eiro.

    Sanitas stāsts. Viņa ietaupīja 1440 eiro

    Tas bija drausmīgs rudens, dzīve sagriezās pilnīgi šķērsām. Sanitai steidzami vajadzēja naudu, lai risinātu veselības problēmas. Tieši tobrīd viņa pamanīja reklāmu ar piedāvājumu, kas noķēra kā zivi uz āķa, – pirmais aizdevums bez maksas, un kredīts jānomaksā 12 mēnešu laikā. Tas bija tieši tas, ko Sanitai tobrīd vajadzēja. Viņa aizņēmās 1600 eiro ar vienošanos, ka gada garumā ik mēnesi atmaksās 125 eiro. Aizdevumu maksāja stingri pēc grafika līdz 12. jeb pēdējam maksājumam, bet… tas izrādījās nevis 125, bet gan 1223 eiro. Jā, tieši tik daudz – 1223 eiro! Tiesa, jau aizņemoties Sanitai likās aizdomīgi, ka regulārie 12 mēnešu maksājumi pat nenosedz aizņemto summu, kur nu vēl procentu maksājumus, bet veselības problēmu ēnā viņa nepievērsa šai neziņai pietiekamu uzmanību. Likās – gan viss atrisināsies. Sanitai pat prātā nevarēja ienākt, ka, gadu ik mēnesi maksājot 125 eiro, no aizdevuma būs nosegti tikai 377 eiro. Un tagad vienā maksājumā jāatdod četrciparu skaitlis! Sazinoties ar aizdevēju, viņai skaidroja, ka uz 12 mēnešiem noslēgtā līguma laikā jānosedz viss aizdevums, un izņēmuma kārtā piedāvāja vēlreiz sastādīt grafiku – atkal uz 12 mēnešiem ar tādu pašu principu: 11 mēnešus jāmaksā ikmēneša maksājums, bet pēdējā mēnesī jānomaksā visa atlikusī summa.  

    Līdz niansei iepazīstoties ar līgumu, izrādījās, ka aizdevuma patiesā likme ir 48% gadā. Reklāmā norādītie aizdevuma procenti bija viltīgs āķis. Sanita tā arī nespēja saprast, kāda būtu kopējā atmaksas summa, ja viņa līgumu pārslēgtu vēlreiz. Viņa negribēja cīnīties ar nezināmo. Apzinoties, ka ir samaksājusi 1500 eiro, bet aizdevuma pamatsumma samazinājusies tikai par 377 eiro, viņa izlēma meklēt citu risinājumu.  

    Ideālais risinājums Sanitai.

    «LATVIJAS KREDĪTŅĒMĒJU PALĪDZĪBAS PROGRAMMA» pārkreditēja Sanitas aizdevumu uz 19,9% ar 24 mēnešu termiņu un 64 eiro ikmēneša maksājumu. Procentu likme un maksājums samazinājās uz pusi, kredīta pārmaksa divos gados būs 346 eiro. Sanitai izdevās ietaupīt 1440 eiro, pieņemot, ka viņa maksās aizdevumu divus gadus. Ja maksātu ilgāk, ietaupījums būtu vēl lielāks.

    Ja arī tev ir kredīts, noteikti pārbaudi, kā samazināt atmaksājamā aizdevuma summu!

    SIA «LATVIJAS KREDĪTŅĒMĒJU PALĪDZĪBAS PROGRAMMA» (LKPP.LV) ir licencēts kredītu starpnieks (licences Nr. KS-15). Kopš 2017. gada LKPP.LV ir Latvijā lielākais kredītu starpnieks kredītu apvienošanas jomā. Katru mēnesi ar LKPP.LV palīdzību vidēji 500 kredītņēmēju samazina savu esošo kredītu procentu likmi, ikmēneša maksājumu un atmaksas termiņu. No 2022. gada LKPP.LV palīdz arī saimnieciskās darbības veicējiem.

    Vairāk informācijas: WWW.LKPP.LV

    [email protected]

    +371 24882424, +371 64444446

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē