• Filleru injekcijas – tavas jaunības noslēpums

    Reklāmraksts
    4. decembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Kad ar kopjošajām kosmētiskajām procedūrām vairs nepietiek, lai sejā izdzēstu laika radītās pēdas, efektīvs risinājums ir filleru injekcijas. Tās nespēj pagriezt atpakaļ laiku, bet ļauj iegūt svaigāku un mirdzošāku sejas ādu un gaisināt tik netīkamās novecošanas pazīmes.

    Kristīne Azarjana, Dermatoloģe, veneroloģe, ģimenes ārste

    Kādas iespējas dāmām pērles vecumā piedāvā estētiskā medicīna?

    Estētiskā medicīna ir medicīnas nozare, kas palīdz mums saglabāt jaunību, kļūt pievilcīgākām un līdz ar to pašpārliecinātākām. Svarīgs ir estētiskais aspekts – visu darīt ar mēru, saglabājot dabiskumu. Pēdējo divdesmit gadu laikā šajā nozarē ir vērojams milzīgs progress – pilnveidojušās estētiskajā medicīnā izmantojamās injekciju metodes, kā arī preparāti, kas tiek izmantoti novecošanas pazīmju mazināšanai, kļuvuši daudz kvalitatīvāki, drošāki un efektīvāki. Arī speciālisti, kas darbojas šajā nozarē, ir kļuvuši zinošāki un vairāk pieredzējuši. Injekciju metodes kļūst aizvien populārākas, jo tās ir nesāpīgas, sniedz ātru rezultātu, arī pati procedūra ir ātra un neprasa rehabilitāciju vai iepriekšēju sagatavošanos.

    Pirmajā konsultācijā parasti tiek izanalizēta pacienta sejas, kakla, dekoltē zona – ādas kvalitāte, simetrija, proporcijas, apjoms, grumbas, zoda līnijas stāvoklis, lūpas… Atkarībā no problēmas tiek piedāvāts iespējamais darbības plāns, kas sniegs vēlamo rezultātu. Plānu var īstenot vairākos posmos, saskaņojot ar pacientu prioritātes, lai tas ir komfortabli gan fiziski, gan psiholoģiski.  

    Gaumīgi un profesionāli veiktas injekcijas nemaina cilvēka vaibstus, bet padara jaunavīgāku un piešķir svaigāku izskatu. Lai gan valda stereotips, ka, piemēram, sašpricētas lūpas atgādina pīles lūpas, varu apgalvot, ka lūpu injekcijas arī pusmūžā var veikt tā, ka tas būs neuzkrītoši, bet lūpas izskatīsies svaigākas. 

    Kāds koncepts tagad ir estētiskās medicīnas pamatā?

    Ļoti svarīgi ir izprast ­novecošanas mehānismus un to cēloņus. Piemēram, agrāk pacientiem ar dziļu deguna un mutes rievu fillers tika injicēts tieši šajā zonā, tagad ir cita pieeja. Iespējams, ka šī grumba kļūst dziļāka ne tikai smaida, bet arī vaigu zonas noslīdējuma dēļ, tāpēc primāri ir jākoriģē vaigu apvidus. Lakoniskai lūpu pozīcijai bieži ir svarīga zoda pozīcija un proporcijas. Mēs visas esam atšķirīgas, un katrai piemīt sava īpašā pievilcība, kuru nevajag iznīcināt. Ir ļoti svarīgi saprast, kas ir tas, ko sieviete pati gribētu sevī uzlabot, un tad diskutēt ar speciālistu, vai tas izskatīsies dabīgi un gaumīgi un vai tas padarīs viņu pievilcīgāku vai mazāk nogurušu, vai mazāk bēdīgu. Un tad ir speciālista viedoklis. Vienmēr ir labi izveidot terapijas plānu, ņemot vērā gan grumbu esamību, gan apjoma zudumu konkrētās sejas zonās, gan ādas kvalitāti, neaizmirstot par pacienta vispārējo veselību. Ja sieviete uzsāk šīs procedūras laikus, ļoti labus un noturīgus rezultātus var panākt ar nelielu daudzumu preparātu. Ja sievietei ir ap piecdesmit un viņa nekad iepriekš neko nav darījusi, būs nepieciešama daudz kompleksāka pieeja un jāizstrādā  darbības plāns, kas ļaus mums pakāpeniski sasniegt vēlamo mērķi.

    Kāpēc ir svarīgi sekot šim plānam, lai sieviete iegūtu vislabāko rezultātu?

    Visbiežāk injekcijām tiek izmantotas hialuronskābes pildvielas, kas ir biodegradējami produkti, kuri tiek izvadīti no mūsu organisma 12–18 mēnešu laikā. Savukārt novecošanas process ir nepārtraukts, mūsu izskatu var ietekmēt arī svara svārstības, hroniskas slimības, stress utt. Tāpēc ir labi, ja ir speciālists, kuram sieviete uzticas un ar kuru var izrunāt visas metodes un  iespējas, lai ilgāk saglabātu jaunību un saprastu, kurā brīdī ir jānāk uz atkārtotu procedūru, kura procedūra šobrīd ir visaktuālākā un kura ir tā zona, kas būtu jākoriģē nākamā.

    Ļoti svarīga ir pacienta un ārsta sadarbība un pacienta uzticēšanās speciālistam. Tas, ko es vēlos uzsvērt, – primāri ļoti svarīga ir injekcijām izmantojamo produktu kvalitāte un speciālista kvalifikācija. Vienmēr jāpārliecinās, vai cilvēks, kas veic injekcijas, ir ārsts un vai viņš ir tiesīgs strādāt ar injekciju metodēm, jo mūsu sejā ir ļoti svarīgas struktūras – asinsvadi un nervi – un speciālistam ir ļoti labi jāpārzina cilvēka anatomija.Vairāk informācijas: www.juvederm.lv

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē