• Dr. Mauriņa klīnika: mūsdienīga ārstēšana ir precīza, ātra un efektīva

    Reklāmraksts
    6. novembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Dr. Mauriņa klīnikas vārds ir labi pazīstams daudziem Latvijas iedzīvotājiem. Tajā vienuviet piedāvā virkni mūsu valstī unikālu pakalpojumu – jaunākās paaudzes lāzermetodes fleboloģijā, proktoloģijā, ķirurģijā, dermatoloģijā, tostarp estētiskajā dermatoloģijā.

    «Saviem pacientiem piedāvājam mūsdienīgu, kvalitatīvu, precīzu ārstēšanu, pēc iespējas īsā laikā, mazsāpīgi, ar mazu komplikāciju risku,» saka klīnikas vadītājs ķirurgs, flebologs Dr. Med. Uldis Mauriņš.

    Vēnu problēmu diagnostika un ārstēšana

     «25 gados, kopš nodarbojos ar fleboloģiju, mēs faktiski esam izmainījuši visu veidu vēnu ārstēšanu Latvijā, esam to padarījuši pacientiem pieejamu,» stāsta U. Mauriņš. «Flebologa konsultācijā veicam ultraskaņas duplekssonogrāfijas izmeklējumu. Ar tā palīdzību mēs varam novērtēt, kādā stāvoklī ir virspusējās zemādas vēnas un dziļo vēnu sistēma, vai nav izmainīta asiņu plūsma gan dziļo, gan virspusējo vēnu sistēmā, gan tajās vēnās, kuras savieno šīs sistēmas savā starpā; vai ir zīmes par senāku trombozi, kas atstājusi savas postošās sekas, izmainot vēnu sieniņu struktūru un vēnu vārstuļu funkciju; vai pacientam ir tromboze šobrīd vai arī viņam ir kāda patoloģija, kas nav saistīta ar vēnām, bet norit ar līdzīgām sūdzībām. Kombinējot lāzermetodes, skleroterapiju un kompresijas terapiju, mums ir iespēja katram pielāgot optimālo ārstēšanas veidu. Ideāls rezultāts ir tad, ja neviens nevar pateikt, ka cilvēkam ir bijusi vēnu ārstēšana – nav sarežģījumu, nav rētu, nav komplikāciju, nav sāpju, var uzreiz turpināt savu ierasto dzīvi un teikt: jā, es jūtos labāk.»

    Piesaki vizīti pie ārsta: https://venuoperacija.lv/diagnostika

    Ja vajadzīga proktologa palīdzība

     «Grūtības saņemties vizītei pie proktologa vairāk vai mazāk būs vienmēr, taču mēs garantējam delikātu attieksmi, ievērojam maksimālu konfidencialitāti, uz kabineta durvīm nav plāksnītes ar uzrakstu «proktologs». Tāpat arī neizmantojam sāpīgas un traumatiskas izmeklēšanas metodes,» saka medicīnas zinātņu doktors, ķirurgs koloproktologs Aigars Martinsons. Hemoroidālās slimības ārstēšanai klīnikā ar labiem rezultātiem lieto metodes, kas pazīstamas ar nosaukumiem HeLP un LPH. HeLP procedūras (no angļu valodas – hemorrhoid laser procedure) gaitā ar speciālu doplerzondi tiek atrasts un precīzi piededzināts zem gļotādas esošais hemoroīdus barojošais asinsvads. Ar šo pašu aparatūru arī kontrolē, vai asinsvads ir noslēdzies.

    Šo metodi vairāk izmanto agrīnām hemoroīdu stadijām, kad vēl nenovēro hemoroidālo mezglu izkrišanu no anālās atveres, bet pacientam vairāk ir sūdzības par asiņošanu. Ar lāzera palīdzību tiek mainīta asinsvada sieniņas struktūra un asinsvads slēdzas, mezgli pēc zināma laika saplok. Labu efektu ar HeLP lāzertehnoloģiju var panākt arī pacientiem, kuriem ir sūdzības par niezi, diskomfortu un citām subjektīvi nepatīkamām sajūtām anālajā zonā. Procedūru parasti veic vietējā anestēzijā, tā ir ambulatora, bieži tiek kombinēta ar skleroterapiju. Lielākās hemoroidālās slimības stadijās efektīva ir LHP (laser hemorrhoidal plastic) operācija. Mezglā tiek iedurta lāzera «adatiņa» un veikta uzsildīšana un mezgls saplok. Ir ļoti precīzi aprēķināts, cik liela enerģija vajadzīga šim nolūkam, lai nebojātu taisnās zarnas slēdzējmuskuli vai gļotādu. Tas notiek operāciju zālē vispārējā vai spinālā anestēzijā. Mūsu izmantotās tehnoloģijas ir sertificētas Eiropas Savienībā, pārbaudītas multiplos pētījumos un pietiekami plaši lietotas.» 

    Plašākas iespējas dermatoloģijā

    Kopš Dr. Mauriņa klīnika uzsākusi darbu jaunās, speciāli tās vajadzībām projektētās telpās, radusies iespēja tālāk attīstīt arī dermatoloģijas virzienu. «Klīnikā varēs piedāvāt daudz plašāka spektra ādas slimību ārstēšanu, kā arī dažādas dermatoloģiskās un estētiskās procedūras,» norāda dermatoloģe Ineta Mauriņa.

    «Tiks stiprināta sadarbība starp dermatologiem un ķirurgiem, lai varētu diagnosticēt dažādus ādas veidojumus un, ja nepieciešams, tos noņemt. Aizdomīgu ādas veidojumu gadījumā tiek lietota ķirurģiska ekscīzija ar sekojošu veidojuma histoloģisku izmeklēšanu vai lāzerablācija ar CO2 lāzeru, piemēram, papilomas, seborejiskās keratozes vai kārpas nākas likvidēt ļoti bieži. Mums izdodas panākt ļoti labu kosmētisko efektu ar minimālu rētu veidošanās risku. Pirms lielu un dziļu veidojumu lāzerlikvidācijas tiek veikta lokāla atsāpināšana.» Jāpiebilst, ka klīnikā pieejams arī plašs estētiskās dermatoloģijas procedūru klāsts, izmantojot mūsdienīgas tehnoloģijas un augstas kvalitātes preparātus.

    Viena no modernākajām Baltijā

    Šī gada augustā Dr. Mauriņa klīnika pārcēlusies uz jaunu un plašu trīsstāvu ēku Mežaparkā. Tā ir viena no modernākajām privātajām klīnikām Baltijā – 4000 kvadrātmetru platībā atrodas sešas operāciju zāles, 20 konsultāciju un procedūru telpas, kā arī mājīgas palātas pacientiem. Prognozēts, ka līdz ar jaunās klīnikas atvēršanu sev nepieciešamos ārstniecības pakalpojumus ik gadu varēs saņemt vairāk nekā 100 000 pacientu, palielināsies jaunu pakalpojumu klāsts, kā arī komandai pievienosies jauni ārsti.

    «Mums ir izdevies izveidot labu komandu,» atzīst U.Mauriņš. «Katrs darbinieks klīnikā ļoti precīzi zina, kas un kad viņam jādara. Jaunos darbiniekus brīdinām, ka būs jāturpina mācīties. Mans uzdevums ir rūpēties, lai ārsti un māsiņas, kuri šeit strādā, justos labi, lai būtu drošība un stabilitāte, lai personāls varētu visu uzmanību veltīt darbam.» 

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē