• Diena Jūrmalas priedēs

    Reklāmraksts
    27. aprīlis, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Doties brīvdienā uz Jūrmalu – kārtīgu latvieti šī vilkme parasti sagrābj kopā ar vasaras tveicīti (ja, protams, tā vispār iestājas). Taču ļaujiet apgalvot – tieši pavasara maigā saule ir ideāls foniņš dienai slavenajā kūrortpilsētā. Atpūtnieku vēl nav tik daudz, tāpēc pārņem sajūta – kāpu priedes māj tieši tev un saulīte par godu smaida īpaši silti.

    Kuru Jūrmalas pusi labāk izpētīt?

    Mēs iedvesmu smeļamies www.visitjurmala.lv – šeit atrodam septiņus interesantus maršrutus, no kuriem katrs noteikti varētu atrast savējo. Šķiet, mums piemīt neliels Napoleona sindroms: nolemjam apvienot veselus trīs – Buldurus, Buļļuciemu
    un Lielupi.

    Mēs esam nolēmuši Jūrmalas svaigo gaisu izelpoties ar katru šūniņu, tāpēc brauksim ar riteņiem. Attālums nav mazais – kopumā 13 kilometru, tāpēc ceļā var doties arī ar savu auto. Dienu sākam Bulduros – izkāpjam no vilciena un dodamies taisni uz velonomu.

    Kad braucamie izvēlēti, vajadzīga degviela, svēta lieta! Tā atrodama blakus durvīs. Raušu fabrika, mīļie, ja neesat tur vēl pabijuši, ak, kāda svētlaime jūs gaida! Gan sāļās, gan saldās smalkmaizītes ir izcili labas, taču mani visvairāk aizkustina tējas kūka. Taisni tāda kā bērnībā, aizgrābti izsaucos, un pārdevēja apstiprina, ka neesmu pirmā, kas tā saka.

    • Velonoma Veloman un Raušu fabrika, Vienības prospekts 35

    Tālākais maršruts mums sagādā vēl vairākus pārsteigumus, kas pat deviņgadniekam liek ar interesi pacelt acis. Teiksim, vitrāžas Stendes ielas 11. nama logos – tādas katru dienu neredzēsi! Arī pats nams valdzina ar krāšņo neorenesanses stilu.

    • Stendes iela 11

    Pa ceļam uz piknika vietu izdarām neplānotu līkumu – mūsu acīm uznirst tik neparasta ēka, ka nevilšus jādod pa bremzēm. Šī māja nu nekādi nesaistās ar Jūrmalai tik ierasto stilu – izrādās, celta 19. gadsimtā, taču pēc viduslaiku vācu arhitektūras parauga, kas tolaik bijusi īsta modes lieta.

    • Vienības prospekts 32

    Mūsu iecerētās piknika vietas kaimiņos vēl viens skaists pārsteigums – dzīva austrumu elpa! Māja neorenesanses stilā, kuras viducī slejas kupols kā no Austrumu pasakām!

    • Viļņu iela 11

    Savu pikniku ieturam turpat pretī Lielupes krastā, ērti iekārtotajā peldvietā (eh, ja vien būtu siltāks!), vērojot, kā dzelzceļa tiltu šķērso steidzīgi vilcieni, bet kaijas un zīriņi veltīgi cer nočiept kādu krikumu no mūsu maltītes. Dalīties nevaram – mums priekšā labs gabaliņš braucams, tāpēc baterijas jāuzlādē.

    Pa Vikingu ielu, kas stiepjas gar Lielupes krastu, dodamies Jūrmalas Brīvdabas muzeja virzienā. Šeit pavadām patiesi interesantu brīdi, nesteidzīgi iebāžam degungalus mīnu čaulās, zvejnieku laivās un būdās un secinām, ka smuka dzīvošana šejienes zvejnieku ģimenēm reiz bijusi. Plašais (kopumā vairāk nekā 150 ha!) Ragakāpas dabas parks, 17 metru augstā kāpa, kuras padusē iegūlies brīvdabas muzejs, un apkārt ierīkotās koka laipas ir brīnišķīga vieta, kur pavadīt vai visu dienu, taču mums vēl citi piedzīvojumi priekšā.

    • Jūrmalas Brīvdabas muzejs, Tīklu iela 1A

    Gar jūras krastu mērojam sešu kilometru braucienu līdz Dzintariem – kur tad citur jādodas ar aktīvu jaunieti, ja ne uz Dzintaru mežaparku? Šeit iespējams izlādēt enerģiju un iegūt jaunus draugus. Bērnu laukumos visiem acis zib un smaidi stiepjas no vienas auss līdz otrai. Protams, jāuzkāpj arī skatu tornī – 33 metru augstumā skats uz Jūrmalas priedēm, ziniet, ir pavisam cits!

    Nolaidušies atpakaļ pie zemes turpat netālu, Turaidas un Lienas ielas stūrī pakoķetējam ar iespaidīgo Turaidas rozi un ar patiesu interesi nopētām 200 tonnu smago milzu oniksu, kas jaunākajai paaudzei raisa fantāzijas par citplanētiešu kuģiem un apslēptiem dārgumiem.

    • Skulptūra Turaidas roze, Turaidas iela 1

    Līdz mūsu pēdējam un garšīgākajam mērķim jāmēro vēl kāds kilometrs, to pieveicam pa pludmali, vējam draiski plucinot matus. Un tas nu ir katra metra vērts! Mūs gaida Redbus un tās šarmantais, četrkājainais talismans. Desmit minūtes gaidīšanas, un mēs jau liekam iekšā picu. Tobrīd šķiet – garšīgāka pica nav mūžā ēsta! Pilnīgs gandarījums!

    Atpakaļ uz Bulduriem dodamies pa brīnišķīgo veloceliņu kāpās.

    • Picērija Redbus, Tirgoņu iela 21

    VISITJURMALA.LV

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē