• DeWalt ražo arī dārza tehniku? Jā!

    Ievas Dārzs testē
    4. oktobris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Matīss Markovskis
    Gadiem krāta pieredze ar akumulatoru darbināmu instrumentu ražošanā ļāvusi uzņēmumam DeWalt paplašināt darbības apvāršņus. Lai gan plašāk zīmols pazīstams būvnieku vidū, laiks to iepazīt arī dārzu mīļotājiem, jo tam ir plašs ar akumulatoru darbināmas dārza tehnikas klāsts. Un ar akumulatoru darbināma dārza tehnika – tas ir ērti un ātri paveicams darbs.

    SALOKĀMS TRIMMERIS? JĀ! Tagad aizbraukt uz vasarnīcu vai palīdzēt omei var ar savu trimmeri, ko atliek vien salocīt un ielikt automašīnas bagāžniekā. Gluži kā atpūtas krēslu! Bet jāatzīst, ka strādāt ar tik vieglu un ērti pārvietojamu instrumentu arī ir tīrā atpūta. Jā, jā, skeptiķis teiktu, vai tad ar tādu ko var izdarīt? Bet, izrādās, var! Veiktspēja salokāmajam trimmerim nav mainījusies, gluži otrādi – tā pļaušanas laukums ir par trim centimetriem lielāks nekā tā priekštecim, proti, 33 centimetri. Arī spole, uz kuras tiek uztīta pļaušanas aukla, radīta modernāka – tagad instrumentam ieslēdzama speciāla pozīcija, kuras laikā auklu var nomainīt, neizjaucot visu spoli. Ieguvumi? Ātrāk un ērtāk! Un jā, to pa spēkam izdarīt pat dāmām.

    AKUMULATORA ĶĒDES ZĀĢIS
    DEWALT DCM565N. Mazs, kompakts, viegls (bez akumulatora vien 3,3 kilogrami) zāģītis nelieliem dārza un pagalma sakopšanas vai labiekārtošanas darbiem. Sliedes garums – 30 centimetri. Darbojas ar 18 voltu akumulatoru.

    ZARU ZĀĢIS AR TELESKOPISKO KĀTU DCMPS567N-XJ. Trīsmetrīgs teleskopisks kāts, 18 voltu akumulators, 20 centimet­ru gara sliede ar automātisku eļļošanu… Un sakopt senos kokus dārzā tagad vari pats!

    LAPU SAVALDĪTĀJS. Lapu pūtēja jaunākā versija DeWalt izpildījumā. Tagad tam ir mazāka un vieglāka bāze, kas padara ierīci kompaktāku un ērtāk lietojamu. Bet caurulei, pa kuru plūst gaiss, galā izveidots gaisa plūsmas ierobežotājs jeb sašaurinājums – līdzīgi kā matu fēnam. Tā priekšrocība ir spēja kontrolētāk pūst lapas kādā virzienā – piemēram, kaudzītē vai rindā gar sētu, ko vēlāk sagrābt. Lapas nepūšas kā neprognozējams mākonis, bet dodas tur, kur tu tās pūt. Te Ievas Dārza galvenā redaktore Ginta Auzniece-Jaunzeme ar lapu pūtēju izdzenā kurmju rakumus. «Daudz labāks rezultāts, nekā līdzinot zemes čupiņas ar grābekli!»

    AR TĀDU RĪKU NEVIENS ZARS NAV NESASNIEDZAMS. Jaunums – dzīvžoga šķēres teleskopiskā kātā, kas ļauj veidot pat trīs metrus augstu dzīvžogu. Līdzīgi strādā arī ar ķēdi darbināms zaru zāģītis ar teleskopisko kātu – ar tā palīdzību var aizsniegt zarus pat četru metru augstumā. «Oho, ar tādu instrumentu pat man, augumā nelielai sievietei, ir pa spēkam aizsniegt augstākos zarus. Pirms ņēmu šo instrumentu rokās, drusku bažījos, vai man izdosies ar tādu garu kārti manevrēt. Bet viss izrādījās vienkāršāk par vienkāršu! Rokturī ir iestrādāti tādi kā komforta punkti, uz kuriem turēt rokas, lai manevrēšana būtu ērta un droša. Un zaru lietus var sākties!» Ginta Auzniece-Jaunzeme, IEVAS Dārza redaktore, ir priecīga pašņikāt botāniskā dārza brangās tūjas.

    PĻAUJMAŠĪNA – VIEGLA KĀ PŪCIŅA. DeWalt pļaujmašīna darbojas autonomi ar 2 × 18 voltu akumulatoriem, un ir ideāli piemērota līdz 800 kv/m lielu laukumu pļaušanai. Un vēl papildu bonusi – pļaujmašīna ir daudz klusāka, vieglāka svara ziņā un vieglāk ieziemojama.

    Izdevīgi

    Visiem DeWalt produktiem ir standarta divu gadu garantija, taču, ja reģistrēsi savu dārza instrumentu oficiālajā ražotāja mājaslapā, saņemsi papildus viena gada garantiju. Ņem vērā, ka, lai iegūtu trīs gadu pagarināto garantiju, iegādātais instruments jāreģistrē četru nedēļu laikā, sākot no tā iegādes datuma.

    Kas patīk akumulatoram?

    1. Tā kā jebkuru DeWalt akumulatora tehniku var darbināt ar jebkuras citas DeWalt ierīces akumulatoru, cilvēki bieži ir bažīgi – vai tā nebūs pārāk liela slodze akumulatoram, ja to darbinās, gan lietojot urbi, gan trimmeri? Īsā atbilde – nē, nebūs. Jebkuram akumulatoram, lai tas labāk un ilgāk kalpotu, ir jāstrādā, tam vajag regulāru izlādi un uzlādi. Tāpēc viena akumulatora darbināšana vairākām ierīcēm nāks tam tikai par labu. Ir maldīgi domāt, ka, jo biežāk akumulators stāvēs plauktā, jo ilgāk saglabāsies svaigs.
    2. Vēlams, lai aptuveni pirmās piecas ierīces lietošanas reizes akumulators pilnībā izlādējas un pēc tam līdz galam uzlādējas, proti, iziet pilnu izlādes un uzlādes ciklu.

    Instrukcija, kā akumulatoru tehniku ieziemot

    • Pats, pats svarīgākais, uzglabājot litija jonu akumulatorus ziemā – nolikt tos gulēt uzlādētus, nevis ar tukšu vēderu.
    • Uzglabā akumulatoru tehniku vidē, kur gaisa temperatūra arī bargākajā ziemas dienā nenoslīd zem nulles, jo tieši sals akumulatoru var sabojāt.
    • Vēl labāk – ziemā turpināt litija jonu akumulatoru aktīvi lietot. Tā kā DeWalt akumulators der jebkurai šā paša zīmola tehnikai, ziemā vari to izmantot, darbinot, piemēram, celtniecības tehniku – kādu no daudzajām urbjmašīnām, impulsa skrūvgriežiem, slīpmašīnām un daudz ko citu no plašā klāsta.

    Materiāls tapis sadarbībā ar DeWALT LICGOTUS.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē