• Ceļošana uz Itāliju – ko apskatīt 7 dienās

    Reklāmraksts
    18. aprīlis, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Vidusjūras karaliene Itālija piedāvā neizsmeļamas bagātības – gan ainavu un senatnes pieminekļu apjūsmotājiem, gan itāļu virtuves un eleganta šopinga baudītājiem. Ja interesē ceļošana uz Itāliju, lasi tālāk un uzzini noderīgus ieteikumus, ko apskatīt septiņās dienās!

    Ceļot uz Itāliju – vienmēr laba ideja

    Ceļošana uz Itāliju piedāvā gan reģionālu, gan klimatisku dažādību – ziemeļos dominē iepirkšanās, mode un dizains, kalnu kūrorti un mērenāks klimats, dienvidi pamatīgi izkarsē, savukārt Itālijas vidusdaļa piedāvā ļauties gastronomiski estētiskam baudījumam un pilsētu šarmam. Itālija – ceļojums, kas ļaus baudīt skaistumu visās tā izpausmēs.

    Tiešie lidojumi uz Itāliju no Rīgas vai kaimiņvalstīm ļauj izvēlēties vienu no vairākiem galamērķiem, tālāko maršrutu būvējot ap to. Ceļošanai vispiemērotākais laiks ir no aprīļa līdz jūnijam, kad vēl nav karsts un nav tik daudz tūristu, kā arī rudens pusē, septembrī un oktobrī.

    Itālija – galamērķi dažādām gaumēm

    Pamatvarianti ir divi: mēģināt aptvert plašāku reģionu, pārvietojoties no vietas uz vietu, kas derēs tiem, kam gana daudz enerģijas un ir vēlme pēc dinamiska ceļojuma. Vai arī bāzēties vienuviet, no izraudzītās pilsētas dodoties īsākos braucienos pa apkārtni. Jāatzīst gan, ka ceļošana uz Itāliju mudina pievērsties kvalitātei, nevis kvantitātei, tāpēc labāk izbaudīt nesteidzoties!

    Turpinājumā virkne ieteikumu – maršruti un galamērķi, ko apskatīt Itālijā, ja ceļojumam vari atvēlēt septiņas dienas.

    Foto: Unsplash.com/ Mathew Schwartz

    Klasikas cienītājiem: Roma un Tivoli

    Ja domājam Itālija, Roma ir nākamais vārds, kas nāk prātā. Varenā pilsēta Tibras krastos piedāvā iespēju ienirt bagātīgos vēstures slāņos – no romiešu arhitektūras pieminekļiem, tostarp slavenā Kolizeja, līdz Vatikāna iespaidīgajām bagātībām. Ķirsītis uz tortes – Tivoli un brīnumskaistās Villa d’Este apmeklējums.

    Izcilības novērtētājiem: Milāna, Bergamo un Komo ezers

    Ziemeļitālijas ekonomikas dzinējspēks, Lombardijas centrs un viena no pasaules modes galvaspilsētām Milāna piedāvā ne vien aplūkot senatnes pieminekļus, bet arī iepirkties. Gleznainā, kalnu ieskautā Bergamo slavena ar savu vecpilsētu. Savukārt Komo ezers – dabas radīta pilnība, ko jau kopš romiešu laikiem novērtējuši šīs pasaules varenie. Satriecoši skaistas villas un dārzi.

    Romantiķiem: Verona, Paduja, Venēcija, Trieste

    Gleznains un romantisks maršruts – no Šekspīra “Romeo un Džuljetas” mājvietas un renesanses pērles Veronas uz skaisto Paduju, leģendāro kanālu pilsētu Venēciju, noslēdzot maršrutu elegantajā Triestē ar tās interesanto vēstures mantojumu. Papildu bonuss – Veneto reģions ir slavens ar saviem izcilajiem vīniem.

    Skaistuma baudītājiem: Florence, Sjēna, Piza un Cinque Terre

    Apmešanās Florencē ļaus ne vien baudīt neskaitāmās renesanses bagātības, ko šī pilsēta piedāvā, bet arī doties izbraucienos pa Toskānu, apmeklējot Sjēnu ar tās mākslas un arhitektūras bagātībām, un Pizu, kas slavena ar savu “šķībo torni”. Kā saldais ēdiens – došanās uz mazliet grūtāk sasniedzamajiem, taču iespaidīgajiem piejūras “Pieciem ciematiem” (Cinque Terre).

    Gardēžiem: Boloņa, Ravenna, Rimini

    Boloņa ir mājvieta ne vien senākajai universitātei, kas joprojām darbojas, bet arī var lepoties ar skaistu vecpilsētu, kuras raksturīgākā iezīme ir sarkanīgie jumti. Pilsētu nereti dēvē par “Resno pilsētu” tās bagātīgās virtuves dēļ. Savukārt Ravenna ir īsts kārums senatnes cienītājiem. Noslēgumā Adrijas jūras krastā esošā Rimini – viens no skaistākajiem kūrortiem Eiropā.

    Foto: Unsplash.com/Tom Podmore

    Zinātkārajiem: Neapole, Pompeji, Amalfi

    Neapole ir trešā lielākā Itālijas pilsēta, nereti dēvēta par “Baroka pilsētu”. Taču baudāma ir ne vien vecpilsēta un mākslas dārgumi, bet arī Neapoles virtuve un slavenās picas. Vismaz diena jāatvēl emocionāli iespaidīgajam Pompeju apmeklējumam un jāpagūst apbrīnot Vezuvu. Savukārt brīnumskaistais Amalfi krasts, kas slavens ar gardo limončello, palutinās ar fantastiskiem skatiem.

    Drosmīgajiem un saules baudītājiem: Sicīlija

    Tiem, kas nebaidās no karstuma, patiks izbaudīt sauli un atpūtu Sicīlijā, kā arī plašo apskates objektu piedāvājumu – no Palermo un brīnišķīgām peldvietām, līdz Etnas vulkānam un Taorminas senatnes pieminekļiem.

    Foto: Unsplash.com/ Diego Gennaro

    Ceļošana uz Itāliju – ikreiz jauni atklājumi

    Itālija ir antīkās kultūras pērle un Renesanses mākslas un arhitektūras bagātību krātuve, taču arī brīnišķīgā itāļu dzīvesveida un modes lielvalsts, kas turklāt vēl piedāvā satriecoši skaistas ainavas un brīnišķīgas pludmales. Lidojums uz Itāliju ļauj vien dažās stundās pārcelties uz skaistuma un saules pārpilnu brīnumzemi.

    To visu aptvert nedēļas laikā, protams, nekādi nav iespējams, taču ceļošana uz Itāliju iedvesmo un mudina atgriezties atkal un atkal, atklājot aizvien jaunas pilsētas un reģionus.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē