• Brīnišķīga dāvana – Dermatoloģijas klīnika jaunās skaņās!

    Reklāmraksts
    Anija Pelūde
    Anija Pelūde
    2. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Matīss Markovskis
    Šī, lūk, patiešām ir skaista un praktiska Veselības centra 4 dāvana sev 30 gadu jubilejā! Precīzāk – dāvana saviem klientiem un medicīnas profesionāļiem, kuri te strādā un ir jau atrotījuši rokas realizēt un attīstīt profesionālās prasmes. Veselības centrs 4 savu apaļo dzimšanas dienu svinēs 2024. gada pavasarī, taču paplašinātā VC4 filiāle Dermatoloģijas klīnika pacientus pieņem jau tagad.

    Ekspressaruna ar Dermatoloģijas klīnikas plastikas ķirurģi Dr. LAURU LIEPIŅU:

    Dermatoloģijas klīnika Skanstes ielā atrodas jau 15. gadu, šeit pieejami dermatologu, kosmetologu, podologu, plastikas ķirurgu, flebologu un proktologu pakalpojumi. Kas mainījies, kāpēc tagad jūsu acīs ir tāds prieks?   

    Līdz šim speciālistu rīcībā bija ēkas trešais stāvs, bet nu, apgūstot arī tās otro stāvu, Dermatoloģijas klīnika ir kļuvusi par modernāko šāda veida centru Latvijā, kur ārstē akūtas un hroniskas ādas slimības un piedāvā plastiskās ķirurģijas iespējas. Pieprasījums pēc plastiskajām operācijām bija tik liels, ka tagad mēs dubultojam jaudu. Otrajā stāvā tapušas divas jaunas operāciju zāles apjomīgām un sarežģītām estētiskās medicīnas un plastiskās ķirurģijas operācijām, atsevišķa zāle nelielām ķirurģiskām manipulācijām, arī kabineti un procedūru telpas konsultācijām un – jaunums – endoskopisko izmeklējumu veikšanai. Agrāk, kad plastiskās operācijas veicu Dermatoloģijas klīnikas trešajā stāvā, laiks tām tomēr bija limitēts, jo operāciju zāle bija jādala ar kolēģiem – flebologiem un proktologiem, man vajadzēja iespringt, un pacientam attiecīgi varēja rasties konveijera sajūta. Toties otrā stāva jaunajā klīnikā tā nav, viss patiešām notiek mierīgi, bez steigas, un visa uzmanība pilnībā tiek veltīta tikai konkrētajam pacientam. Viņam uz šo pakalpojumu vairs nav jāgaida rindā. Vēl vairāk – laika ziņā tagad varu piemēroties pacienta vēlmēm un piedāvāt operāciju tieši tajā nedēļā, tieši tajā dienā, kad viņam būtu visērtāk, jo operēju katru dienu, otrais stāvs pilnībā ir atvēlēts plastikas ķirurģijai. Telpas ir daudz plašākas, modernākas, mājīgākas, interjera toņi neuzbāzīgi – pelēcīgs, bēšīgs, brūnīgs, cilvēkam nav sajūtas, ka viņš atrastos ārstniecības iestādē. Pacienti visi kā viens atzīst, ka te ir ļoti laba aura. Bet man pašai visvairāk patīk, ka šeit ir superliels miers. Mēs abas ar kolēģi plastikas ķirurgi un mikroķirurģi Nonnu Tomiševu te esam kā savā pasaulē, darbu darām nesteidzīgi, bez stresa, mums nav nekādu traucējošu apstākļu. Augšā, Dermatoloģijas klīnikas 3. stāvā, strādā vēl 20 ārstu, konsultācijās ir liela pacientu plūsma, viņi mainās ik pēc 20 minūtēm kā ambulatorajā iestādē… Savukārt te, otrajā stāvā, cilvēks var just, ka visa uzmanība tiek koncentrēta tikai viņam.

    Dr. Laura Liepiņa atvēršanas svētkos

    Ar ko jaunās operāciju zāles ir īpašas?

    Ar izcila medicīnas tehnoloģiju ražotāja Dräger (Vācija) operāciju zāļu aprīkojumu – galdiem, lampām, anestēzijas iekārtām. Mūsu rīcībā ir aparatūra, ar kuras palīdzību varam daudz ko izdarīt ātrāk, tas savukārt ļoti atvieglo ķirurga darbu un samazina operācijas laiku. Operāciju vide ir maksimāli sterila, cik vien var būt. Proti, operāciju zālēs izmantots ļoti specifisks, īpaši izturīgs un dārgs sienu materiāls, kas atbilst visām augstajām operācijas zāļu prasībām, ir perfekti kopjams un dezinficējams. Ierīkota arī Francijā ražota klimata kontroles sistēma, kas nodrošina optimālu gaisa apmaiņu operāciju zālē. Es pat teiktu tā: patlaban šīs operāciju zāles ir vienas no vismodernākajām Latvijā.

    Domājot par drošību, klīnika aprīkota ar rezerves strāvas avotu, lai, ja nu gadījumā notiek elektrības atslēgums, operācijas un pārējais darbs netiktu pārtraukts. Gan Dermatoloģijas klīnikas otrajā, gan trešajā stāvā ir no jauna izveidota visiem standartiem atbilstoša medicīnisko gāzu sistēma.

    Operāciju zālē ir arī logs. Cik zinu, tā nav ikdienišķa prakse!

    Jā, mēs gribējām, lai būtu logs. Parasti operāciju zāles ir bez logiem, speciālisti dara savu darbu un neredz, vai ārā diena vai nakts, sniegs snieg vai saule spīd. Tāpēc mēs ļoti priecājamies, ka tika rasts risinājums, kā operāciju zālē iebūvēt hermētisku logu, padarot mūsu darba dzīvi komfortablāku. Mums tagad nav katra darbadiena jāpavada slēgtā telpā bez dabīgās dienas gaismas, arī pacienti ir teikuši, ka logs rada patīkamāku atmosfēru. Es pat sacītu, ka ir plašuma sajūta – var elpot ar pilnu krūti!

    Matīss Markovskis

    Un mūzika tualetēs?

    Jā, tas, kas man šķiet forši un arī pacienti uzteic, ir relaksējoša fona mūzika, kas skan pa visu klīniku. Ir tāda sajūta, ka esi atnākusi atpūsties. Palātās, protams, fona mūziku katrs pats var izslēgt.

    Palātas ir vienvietīgas un divvietīgas…

    Tajās nodrošināti visi nepieciešamie apstākļi, kas vajadzīgi cilvēkam pēc operācijas. Vislabākā funkcionālā gulta, tualete, plaša dušas telpa. Inovatīvi apgaismojuma un logu žalūziju risinājumi. Televizors, ērtas bezvadu viedierīču uzlādes vietas, tātad iespēja strādāt ar savu datoru. Klīnikā ir vienota medmāsiņas izsaukšanas sistēma. Cilvēkam pirms operācijas nav jādomā, ko ņemt līdzi – halātu, čības, dvieli. To visu nodrošina klīnika. Zobu birstīte un higiēnas lietas – faktiski tas arī viss, kas jāieliek somā. Ilgākais laiks ir divas naktis, kuras pacienti pēc operācijas palikuši klīnikā. Viņi paši izteikuši vēlmi palikt, jo tā būšot mierīgāk un ērtāk. Bet lielākoties cilvēki pēc operācijas šeit atgūstas, pāris stundu atpūšas un tajā pašā dienā vai nākamajā dodas uz mājām.

    Klīnikā padomāts arī par diskrētumu un konfidencialitāti – pacienti var izmantot otru, nemanāmu ieejas mezglu. Ja cilvēks atnācis mirklīti ātrāk vai kāda iemesla dēļ ārsts mazliet jāpagaida, ir iespēja pamalkot gan tēju, gan kafiju. Ir arī ērtas vietas, kur var strādāt ar līdzi paņemto datoru. Klīnikā nav cilvēku burzmas, nav jāmeklē, kur apsēsties, – te viss notiek bez stresa, mierīgi. Tā tam arī jābūt, jo plastikas ķirurģija nav akūtā medicīna.

    Matīss Markovskis

    Jaunajā klīnikā uzsvars tiek likts tieši uz plastikas ķirurģiju.

    Jā, dakteres Nonnas Tomiševas pārziņā vairāk ir plaukstas un rekonstruktīvās mikroķirurģijas operācijas, bet es darbojos estētiskajā ķirurģijā. Dermatoloģijas klīnikā iespējamas visas sejas operācijas: augšējo un apakšējo plakstiņu plastika, ausu un deguna korekcijas, lūpu korekcijas, uzacu korekcijas, sejas un kakla plastika, arī dažādas liposakcijas jeb tauku atsūkšana sejas rajonā, injekcijas. Veicu lielās ķermeņa plastikas operācijas: krūšu korekcijas – samazināšana, palielināšana pacelšana, vēdera korekcija pēc grūtniecības vai svara samazināšanas. Liposakcijas rezultātā ķermenis iegūst kontūras. Dzimumorgānu plastika sievietēm. Pēc svara samazināšanas lieko audu noņemšana augšējām un apakšējām ekstremitātēm.

    Ļoti plašs klāsts.

    Daru visu, vienīgi nemainu dzimumu. Ķirurga pieredze man ir kopš 2007. gada, kad uzsāku mācības pie savas skolotājas dakteres Valentīnas Kandaurovas Mutes, sejas un žokļu ķirurģijas centrā, kas agrāk atradās Rīgas Stradiņa universitātes Stomatoloģijas institūtā, bet tagad tā ir P. Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas 45. nodaļa, kur joprojām piedalos bērnu  iedzimto sejas šķeltņu rekonstrukcijas operācijās. Mutes, sejas un žokļu ķirurģijas centrā sapratu, ka man patīk ķirurģija un arī padodas. Kad beidzu rezidentūru, sāku plastikas ķirurģes darbu Veselības centrā 4 un devīto gadu strādāju patstāvīgi. Sadarbojos ar kolēģiem Stradiņa slimnīcā. Ja uz Dermatoloģijas klīniku atnāk pacients ar daudzām hroniskām slimībām un viņam ir augsti operācijas riski, piedāvāju operāciju veikt Stradiņos, slimnīcas apstākļos.

    Pacienta drošība ir ārkārtīgi būtiska. Kā to nodrošināt Dermatoloģijas klīnikā? Tur taču nav, tā teikt, pa ķērienam dežurējošas reanimācijas brigādes!

    Mums ir noslēgts līgums ar Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāru Gaiļezers: ja Dermatoloģijas klīnikā operācijas laikā notiek kaut vismazākie sarežģījumi, mūsu sadarbības partneri – Gaiļezera speciālisti – uzreiz nekavējoties brauc uz šejieni un sniedz atbalstošu augstākā līmeņa palīdzību.

    Matīss Markovskis

    Ko jūs atbildētu uz repliku: «Nu, jā, tas jau tikai turīgajiem…»?

    Nepavisam ne! Tāpat kā mēs jebkuru dārgāku preci varam nopirkt uz nomaksu, arī Dermatoloģijas klīnika piedāvā šādu pakalpojumu: mums ir sadarbības partneri – aizdevumu kompānijas. Tātad pastāv iespēja norēķināties ilgākā laika posmā, nevis maksāt visu summu uzreiz.

    Kas jums sagādā vislielāko baudu, strādājot tieši Dermatoloģijas klīnikā?

    Ļoti daudz pozitīvā novērtējuma. Nesen kāda paciente atnāca ar ziedu pušķi, kuru mēs visas nespējām satvert! Forši, ka ir šī cilvēku vēlme novērtēt mūsu darbu un pateikt paldies. Pacienti ir priecīgi, ka esam radījušas viņiem labas emocijas. Plastiskā ķirurģija arī ārstē – ārstē emocionāli. Mūsu veiktās operācijas ceļ pašapziņu, uzlabo cilvēka dzīves kvalitāti. Tas ir mūsu darba mērķis! Pēc vienas nedēļas operācijas fināla rezultāts vēl īsti nav redzams, bet cilvēks jau ir atnācis ar ziediem, viņš ir priecīgs par to, ko jau esam viņam devušas. Pacienta prieks ir pats, pats svarīgākais. Ja šādu gadījumu nebūtu, man būtu grūti strādāt šajā profesijā. Katrs priecīgais pacients dod motivāciju darīt ko vairāk, vēl un vēl.


    Izmeklē arī gremošanas traktu

    Dermatoloģijas klīnikas  2. stāva skaistajās un ērtajās  telpās savas mājas atradis arī  Gastrointestinālo endoskopiju kabinets, kur gastroenteroloģe un endoskopijas speciāliste Dr. med. VITA SKUJA kopā ar medmāsu un anesteziologu komandu veic gastroskopijas un kolonoskopijas izmeklējumus ar pilnīgi jaunu, modernu  Olimpus  aprīkojumu.

    Pieraksties uz konsultāciju!

    Veselības centrs 4, Dermatoloģijas klīnika

    Rīgā, Skanstes ielā 50, 2. stāvs

    Tālrunis: 67847710

    E-pasts: [email protected]

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē