• Ausu plastika veselīgai pašapziņai

    Reklāmraksts
    29. aprīlis, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock.com
    Katrs cilvēks ir unikāls gan izskata, gan personības ziņā – tas pasauli padara krāšņu un daudzveidīgu. Diemžēl, dažas vizuālās īpatnības tiek uzskatītas par mazāk skaistām. Izteikti atstāvošas ausis cilvēkiem joprojām sagādā vairāk kompleksu, nekā gandarījuma. Psiholoģiskais un estētiskais diskomforts sākas bērnībā, dzirdot dzēlīgas vienaudžu piezīmes.

    Daļai cilvēku šī emocionālā trauma saglabājas arī pieaugot – tiek meklēti maskējošie un ķirurģiskie risinājumi, daļai cilvēku ausu forma tiek koriģēta jau bērnībā. Vai ķirurģiska ausu korekcija ir efektīva un droša arī bērniem? Par ausu plastikas iespējām stāsta “Veselības centrs 4” filiāles “Dermatoloģijas klīnika” plastikas ķirurģe Laura Liepiņa.

    Kas ir otoplastika?

    Neparasts ausu izskats visbiežāk ir iedzimts – cilvēks jau piedzimst ar noteiktas formas un atstatuma ausīm. Otoplastikai jeb ausu plastikai ir gandrīz 150 gadus sena vēsture. Ar šīs operācijas palīdzību iespējams ne tikai koriģēt auss izmēru vai tās atstatumu no galvas, bet arī izlabot ausu formu un dažādas auss gliemežnīcas deformācijas. Pateicoties otoplastikai, ausis iespējams rekonstruēt pēc dažādām traumām un modifikācijām, kas mainījušas auss formu (piem. tuneļveida auskariem).

    Kad vēlams veikt atstāvošu ausu korekciju?

    Ausu plastika ir viens no pieprasītākajiem risinājumiem atstāvošu ausu korekcijai bērniem. Bērnībā ausu plastiku ieteicams veikt sākot no 6 gadu vecuma, kad auss gliemežnīca ir pilnībā attīstījusies. Svarīgi arī ir, lai bērns ir pastāvīgā pieaugušo uzraudzībā, lai samazinātu pēcoperācijas traumu risku un izvairītos no nevēlamas skolasbiedru reakcijas. Pēc korekcijas ausis laika gaitā savu formu un novietojumu vairs nemaina. Operācijai arī nav sezonālu ierobežojumu.

    Jāatceras, ka plastikas operācijas sniegs gaidīto harmonisko efektu tikai tad, ja arī cilvēka iekšējā pasaule būs līdzsvarota. Tāpēc vecākiem ar bērnu ir jāstrādā arī psiholoģiski, palīdzot veidot veselīgu paštēla uztveri neatkarīgi no ārējā izskata.

    Kā notiek ausu korekcijas operācija?

    Otoplastikas pamatā ir auss skrimšļa formas modelēšana. Metodes ir vairākas un tās izvēlas pēc atstāvošo ausu deformācijas pakāpes.

    Operācija noris, izmantojot vai nu vietējo anestēziju vai vispārējo anestēziju, un ilgst no 1 līdz 1,5 stundām. Pacients var doties mājās jau tajā paša dienā. Pēc operācijas pāris dienas ir jūtams diskomforts – ausis var būt sāpīgas un pietūkušas.

    Atkopšanās pēc operācijas nav smaga, tomēr prasa rūpību. Pēc operācijas divas nedēļas visu diennakti bez pārtraukuma ap galvu jānēsā elastīgs pārsējs. Šajā pēcoperācijas posmā darba vai skolas gaitas nav ieteicamas. Pēc divām nedēļām pārsējs jāuzliek tikai naktīs. Divus mēnešus jāizvairās no aktivitātēm, kas var traumēt ausis. Pilnībā ausis sadzīs pusgada laikā.

    Ausu plastikas operāciju izmaksas ir vidēju no 700 līdz 900 EUR. Pateicoties nozares attīstībai un klīniku piedāvājumiem, ausu plastikas operācijas kļūst arvien pieejamākas un izdevīgākas. No 5. maija līdz 30. jūnijam ausu korekcijas operācijas ar 10% atlaidi iespējams veikt, izmantojot “Veselības centrs 4” filiāles “Dermatoloģijas klīnika” akcijas piedāvājumu. Šis ir piemērots brīdis operācijas veikšanā, lai jauno mācību gadu sagaidītu jau ar pilnvērtīgu rezultātu un veselīgu pašapziņu.

    Sīkākai informācijai ieskaties “Dermatoloģijas klīnika” mājaslapā:

    https://dermaclinic.lv

    Sīkāka informācija:

    tālr.: 67847102 un 28381189

    e-pasts:  [email protected] 

     “Veselības centrs 4” filiālē “Dermatoloģijas klīnika”

    Rīgā, Skanstes ielā 50.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē