• Apdrošini savu veselību pati! Viena polise, daudz labumu

    Publicitātes materiāls
    3. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Ja tev nav darba devēja vai viņš par darbiniekiem īpaši negādā, parūpējies par sevi pati – If Apdrošināšanā iegādājies individuālo veselības apdrošināšanas polisi! Nauda veselībai vienmēr ir vērtīga investīcija, nevis lieki tēriņi. Konsultē Liene Berga, If Apdrošināšanas privātpersonu pārdošanas grupas vadītāja Latvijā.

    Mūsdienās ir arvien vairāk profesiju, kurās cilvēki sniedz individuālus pakalpojumus vairākiem uzņēmumiem. Arī daudziem augstas kvalifikācijas speciālistiem nav darba devēja, turklāt bieži viņi sniedz pakalpojumu ārzemju uzņēmumiem. Individuālās veselības apdrošināšanas polišu pieprasījums Latvijā ar katru gadu pieaug – tas nozīmē, ka cilvēki apzinās to nozīmi un lietderību. Galvenais veselības apdrošināšanas mērķis ir segt neparedzētus izdevumus brīdī, kad jāparūpējas par veselību.

    Latvijā joprojām vairāk attīstīta ir uzņēmumu darbinieku veselības apdrošināšana. Darba devējs – privāts vai starptautisks uzņēmums, pašvaldības vai valsts iestāde – iegādājas darbiniekiem veselības apdrošināšanas polises, retos gadījumos piedāvā iespēju tās nopirkt arī darbinieku ģimenei. Latvijas Apdrošinātāju asociācijas informācija liecina, ka pirms pāris gadiem darba devēji Latvijā bija apdrošinājuši veselību aptuveni 40% strādājošo, bet 60% polises nebija.

    Liene Berga

    Daudzi mazie un vidējie uzņēmumi polises darbiniekiem nepiedāvā, jo nav atraduši labu piedāvājumu vai arī domā, ka tas būs pārāk dārgi. Te nu būtu vērts painteresēties par If Apdrošināšanas daudzveidīgajiem piedāvājumiem visdažādākajiem darba devējiem, jo veselības apdrošināšana ir pieejama gan lieliem uzņēmumiem, gan arī pavisam maziem – ar dažiem darbiniekiem un tādiem, kas savu darbību tikai uzsāk. If Apdrošināšana ir viens no retajiem uzņēmumiem, kas piedāvā veselības apdrošināšanu gan privātpersonām, gan mikrouzņēmumiem. Atbalsts darbiniekam, lai viņš ātrāk izveseļojas, mikrouzņēmumiem ir pat vēl svarīgāks, jo nelielās darbavietās ikkatra strādājošā saslimšana ietekmē biznesa nepārtrauktību un rezultātus.

    If Apdrošināšanas novērojumi liecina, ka veselības aprūpes pakalpojumu izmantošanas biežums pēdējos gados pieaug. Iemesli, visticamāk, ir vairāki – gan hronisko slimību saasinājumi, gan pieaugošā atbildība par savu veselību. Cilvēki ir sapratuši, cik svarīgi laikus pārbaudīt veselību, tāpēc pie ārsta dodas laikus un neielaiž slimības. Tāpat cilvēki kļuvuši uzmanīgāki pret pirmajiem simptomiem, cenšas pievērst tiem uzmanību, neko negaidot. Ilgtermiņā rūpes par veselību tieši pasargā no lielākām problēmām un izdevumiem.

    Izdevīgi noteikumi

    If Apdrošināšanas individuālās veselības apdrošināšanas polisi var iegādāties ikviens bez vecuma ierobežojuma. Pirms dažiem gadiem Latvijas Apdrošinātāju asociācija izpētīja, ka individuālās veselības apdrošināšanas polises visbiežāk iegādājas sievietes vecumā ap 45 gadiem. If veselības apdrošināšana privātpersonām darbojas Baltijas teritorijā, un apdrošinājuma summa ir 3000 eiro uz gadu. Turklāt If privātpersonu veselības apdrošināšanas polises piedāvā līdzvērtīgu ambulatoro pakalpojumu klāstu kā uzņēmumu apdrošināšanas polises.

    Te gan jāņem vērā, ka individuālās veselības apdrošināšanas polises parasti maksā vairāk nekā kolektīvās, un tam ir loģisks skaidrojums. Apdrošinot 30 cilvēkus, polišu izmantošana parasti ir izkliedēta – viens cilvēks to izmanto vairāk, cits mazāk, līdz ar to izmaksas un riski apdrošinātājam ir līdzsvaroti. Savukārt individuālās polises stāsts ir citāds. To pērk konkrētam cilvēkam, tāpēc katru klientu izvērtē individuāli, un arī polises cena atkarībā no vecuma grupas katram būs cita – vidēji individuālā polise maksā 350–450 eiro.

    If privātās veselības apdrošināšanas polišu noteikumi paredz, ka pirmajā apdrošināšanas gadā cilvēks var apdrošināt pašu nepieciešamāko: maksas ambulatorajos pakalpojumos ieskaitot speciālistu konsultācijas un manipulācijas, dažādu veidu izmeklējumus, laboratorijas testus un fizikālās procedūras, kā arī līdzmaksājumu daļu par valsts nodrošinātiem pakalpojumiem. Maksas stacionāros pakalpojumus pirmajā gadā klients var pievienot pēc izvēles. Otrajā gadā segums jau būs pieklājīgāks, bet trešajā vai vēlāk sasniegs labu līmeni – ar katru gadu noteikumi kļūst arvien labvēlīgāki. Ar katru sadarbības gadu pieejams arvien plašāks pakalpojumu klāsts (zobārstniecība, vakcinācija, masāžas) un augstāki apmaksas limiti – līdz 75%.

    ! Iegādājoties polisi, rūpīgi jāizlasa piedāvājums – pirmajā gadā If Apdrošināšana sedz maksas ambulatoros pakalpojumus ­– ārstu konsultācijas, izmeklējumus, analīzes, dažādu veidu diagnostiku, fizikālās procedūra, kā arī maksas stacionāro aprūpi pēc izvēles.

    Lai noskaidrotu veselības apdrošināšanas cenu, jāaizpilda pieteikums If.lv mājaslapā, kur jānorāda savs vecums un vēlamais polises variants.

    ! Jāielāgo, ka piedāvājuma saturu pirmā gada polisei mainīt nevarēs un polise sāks darboties mēnesi pēc tās noformēšanas.

    Plašākai aizsardzībai situācijām, kad finansiālais atbalsts ir īpaši svarīgs ātrākai un efektīvākai ārstēšanas nodrošināšanai, papildini savu veselības polisi ar kritisko slimību apdrošināšanu! Tu vari apdrošināties pret dažādu slimību riskiem – insultu, miokarda infarktu, aklumu, kurlumu, runas zudumu, ekstremitāšu paralīzi vai zaudējumu, kā arī vēzi, insultu, Laimas slimību u. c.

    If Apdrošināšanas matemātika

    • If privātpersonu veselības apdrošināšanas cenas piedāvājums nebija mainīts divus gadus. Lai gan kopējā inflācija pēdējos gados griežas kā karuselī un veselības aprūpes jomā tā bijusi pat divkārt augstāka nekā ikdienas precēm, If Apdrošināšanas polises cena šopavasar pieaugusi pavisam nedaudz – par nieka 5–7% mēnesī. 
    • If veselības apdrošināšanas klientu skaits katru gadu palielinās par 10%, un tam ir vairāki iemesli – pieaug produkta atpazīstamība, arī pieradums pie polises, ja to iepriekš gādājis darba devējs.
    • Atkarībā no sadarbības gada apdrošinātājs dala izmaksas ar klientu, sedzot 50–75% izdevumu, savukārt atlikusī daļa jāpiemaksā pašam klientam. Protams, tas ietekmē klienta izvēli, kur un cik dārgu pakalpojumu saņemt, jo jāizvērtē savas piemaksāšanas iespējas.

    If individuālās polises īpašie labumi

    If Mobile Baltics lietotne. Ērti lietojami un viegli saprotami veselības apdrošināšanas pakalpojumi viedtālrunī, augsta datu drošība. Lietotne ir ērtākais veids, kā iegādāties un pārvaldīt polises savam auto, ceļojumam, mājoklim u. c. If Mobile Baltics sadaļā Pakalpojumi ir ātra un viegla piekļuve:

    – E. Gulbja laboratorijā saņemtajiem analīžu rezultātiem. Šī sadaļa pieejama ikvienam iedzīvotājam, kas izmanto lietotni un vēlas ērti un droši sekot līdzi analīžu rezultātiem. Lai piekļūtu analīžu rezultātiem ikdienā, nav nepieciešamas paroles un kodi – pietiek ar sākotnējo reģistrēšanos un autorizēšanos, kā arī tālruņa paroli;

    – pakalpojumam Ārsts tiešsaistē. Sadarbībā ar Veselības centru 4 – kvalificētu ārstu konsultācijas attālināti. Attālinātas konsultācijas laikā ārsts var noteikt turpmāko ārstēšanu, sagatavot nosūtījumu uz papildu izmeklējumu vai konsultāciju pie speciālista vai izrakstīt e-recepti. Turklāt konsultāciju segs veselības apdrošināšanas polise neatkarīgi no ambulatoro pakalpojumu apmaksas apmēra, kas noteikts polisē.

    Tūlītēja pakalpojuma apmaksa. Vairāk nekā 80% gadījumu apmaksa tiek veikta, veselības aprūpes iestādē uzrādot If veselības apdrošināšanas karti vai lietotni, tāpēc savi līdzekļi nav jāiegulda.

    Īpašas atlaides. Izvēloties If individuālo veselības apdrošināšanu, klienta ģimenes locekļi triju mēnešu laikā to var iegādāties ar atlaidi līdz 20%. Tāpat veselības apdrošināšanas klients iegūst atlaides citiem apdrošināšanas veidiem  – 15% atlaidi mājdzīvnieku, ceļojumu, īpašuma, iedzīves un civiltiesiskajai apdrošināšanai, kā arī 10% atlaidi KASKO.

    Nodokļu atvieglojumi. Par apdrošinājuma prēmijas izdevumiem var saņemt iedzīvotāju ienākuma nodokļa atvieglojumus. Iesniedzot VID gada ienākumu deklarāciju, pie attaisnotajiem izdevumiem par medicīnu pievienojot izdevumus par polisi un to apliecinot ar maksājumu apliecinošu dokumentu (maksājuma uzdevumu vai konta izrakstu). Tāpat nodokļa pārmaksu var saņemt arī par to veselības aprūpes pakalpojuma apmaksas daļu, ko sedzis pats klients.


    Klientu pieredze

    Tas ir tāds sirdsmiers!

    Aija, 48 gadi, pašnodarbinātā:

    «Savulaik strādāju lielā uzņēmumā, kas apdrošināja savu darbinieku veselību. Izlēmu krasi mainīt nodarbošanos. Sāku cept kūkas, un veselības apdrošināšanas man vairs nebija. Pie polises pieradusi, nespēju iedomāties, kā bez tās iztikt, un nu jau trešo gadu man ir If individuālā veselības apdrošināšana. Kad sāku interesēties par If polises iegādi, darbinieki man visu laipni izskaidroja un sniedza nepieciešamo atbalstu.

    Polise ir tāds sirdsmiers! Zinu – ja būs vajadzīga medicīniska palīdzība, man nebūs lieki jātērējas.»

    Parūpēties laikus

    Līga, 32 gadi, strādā nelielā uzņēmumā:

     «Esmu pavāre nelielā uzņēmumā, darba devējs darbinieku veselību pagaidām neapdrošina, bet jau sāk par to domāt. Pirkt polisi pati par saviem līdzekļiem izvēlējos tāpēc, ka pēkšņi saslima mana māsa, – redzēju, cik daudz līdzekļu tērējas veselības aprūpei. Kamēr cilvēks ir vesels, šķiet – kas tad tur, bet atliek vien saslimt, un nauda aizripo kā no kalna. Par laimi, slimojusi neesmu, bet profilakses nolūkos jau esmu apmeklējusi vairākus speciālistus – gribu par sevi parūpēties laikus. Ar prieku izmantoju If Mobile lietotni – tā patiešām ir ērta un viegli saprotama.»

    Izlasiet noteikumus!

    Ilze, 64 gadi, mājsaimniece:

    «Kad meita man uzdāvināja If polisi, rūpīgi izlasīju apdrošināšanas noteikumus un zināju, cik svarīgi laikus noskaidrot gan to, vai polises apmaksātu ārstniecības pakalpojumu saņemšanai būs nepieciešams ārsta nosūtījums, gan to, kādi dokumenti būs nepieciešami, iesniedzot atlīdzības pieteikumu, ja pakalpojums ir apmaksāts no saviem līdzekļiem. Tāpēc, dodoties saņemt pakalpojumu, vienmēr rūpīgi sagatavojos. Reiz kādam pakalpojuma sniedzējam tomēr bija jāmaksā pašai, bet If izmaksāto atlīdzību saņēmu ļoti ātri – jau pāris dienu laikā pēc dokumentu iesniegšanas.»

    Sadarbībā ar

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē