• KÄRCHER ir arī dārza tehnika?!

    Ievas Dārzs testē
    29. jūnijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Matīss Markovskis
    Šāds jautājums IEVAS Dārza rīkotā testa laikā izskanēja ne reizi vien. Ar piebildi: «Nu, jā, Kärcher taču ir vācu kompānija, tai rūp kvalitāte, ergonomika un ekoloģija.»

    ANIJAI PELŪDEI, IEVAS DĀRZA GALVENAJAI REDAKTOREI, KĀROJĀS IZMĒĢINĀT PROFESIONĀLO TRIMMERI LT 380/36 BP, kas aprīkots ar 7,5 am­pērstundu akumulatoru, 36 volti.

    «Protu pļaut ar izkapti un esmu to darījusi arī ar lielo benzīntrimmeri, tāpēc sajūtas ir salīdzināmas… Ar šo? Lai vīrieši tagad man nestāsta, ka trimmēt ir šausmīgi grūti! Šī mašīna ir ļoti viegla, lai gan tajā izmantots vairāk metāla nekā plastmasas! Protams, nezinu, kā būtu pēc stundu ilga darba, taču testa laikā vibrā­ciju vispār nejūt. Mājas segmenta Kärcher trimmerim nospied pogu, tas strādā, palaid pogu vaļā – ne­strādā… Šai – profesionālās sērijas iekārtai – palaid pogu vaļā, motors vēl darbojas, klusi zuzina. Jaudu var pļaujot regulēt – lielāku vai mazāku. Tas svarīgi, appļaujot šķēršļus (tagad mārpuķītes, bet manā dārzā tie būtu krūmi un koki).» Kopā ar akumulato­ru sver ap 6,2 kg. Ar 7,5 Ah bateriju, kad tā uzlādēta, ar pilnu jaudu var nepārtraukti strādāt līdz 55 minūtēm (ar 6,0 Ah akumulatoru līdz 45 minūtēm). Optimālam darbam vajag vienu ātro lādējamo staciju un divus akumulatorus.

     AKUMULATORA DZĪVŽOGA ŠĶĒRES HGE 36–60 BATTERY. Ilze ir dārzniece un vēlreiz grib apskatīt ar dimantu slīpēto asmeni un cik praktisks ir atgriezumu slaucītāja stiprinājums, lai dzīvžoga atgriezumi nokristu uz zemes, nevis dzīvžogā. Jau pagāju­šajā gadā viņa šīs šķēres izmēģināja reāli darbā: «Japānas spireju bumbas veidoju, metrs diametrā. Kādas sešdesmit, cita pie citas… Strādājot pat vienu 5 Ah bateriju neiztērēju, kamēr visas apfrizēju. Instruments nav smags. Mana meita bija praksē, viņa arī pamēģināja – ir ērti strādāt.» Tikai IEVAS Dārza testa meistarklasē Ilze at­klāja, ja akumulatora dzīvžoga šķērēm rokturis ir arī pagriežams par 180 grādiem un to var fiksēt vairākās pozīcijās. Patīkams pārsteigums, lai, daudz strādājot, nenogur­tu pleci un rokas!

     Mazā instrukcija

    1. Kärcher ir divi darba instrumentu veidi – profesionālie un mājas. Tos viegli nesajaukt – pirmie ir pelēki, otrie dzelteni. Atšķirība nav labumā vai sliktumā, bet jaudā – vienkārši ar mājas tehniku neviens taču nestrādās 24 stundas diennaktī un septi­ņas dienas nedēļā!
    2. Izvēloties Kärcher tehniku, tev uzreiz jāsaprot, kādu ceļu iesi – vai iekārta darbosies ar 36 voltu vai ar 18 voltu akumulatoru. Jo vieta paredzēta tikai vienam akumulatoram – nav iespējams ielikt, piemēram, divas 18 voltu baterijas, lai dabūtu 36 voltus.
    3. Ņem vērā: Kärcher akumulatoru tu vari izmantot universāli – arī citās Kärcher iekārtās.
    4. Kärcher attīstījis tā dēvēto ātro lādēšanu. Standartlādētāji lielo 36 voltu akumulatoru uzlādē 2 stundās, bet ar ātro profesio­nālo lādētāju – 1 stundā.

    TRIMMERIS LTR 18–30 BATTERY, ĪSTS UNIVERSĀLIS AR 18 VOLTU AKUMULATORU. Jauda par trešdaļu mazāka nekā profesionālim, toties cena lieliska! Trimmeris ar akumulatoru un ātro lādētāju ir par 169 eiro. Kärcher pārstāvis Ēriks Deniņš: «Pats personīgi savos laukos pie upmalas, kur aug sulīga zāle līdz vidum, es ar to visu nopļāvu! Pļaušanas diametru var regulēt tikai 36 V iekārtai, pārbīdot auklas nogriešanas nazi. Funkcionāla un ergonomiska iekārta!» Malu griešanas funkcija nodrošina, ka trimmeris atstāj tīras, koptas malas gar celiņiem. Slīpuma leņķi ir viegli pielāgot arī zāles pļaušanai zem šķēršļiem, kas nokarājas uz zemes. Gan teleskopiskais rokturis, gan divu roku rokturis ar regulējamu augstumu gādā par to, lai mēs pļaujot varētu saglabāt ergonomisku vertikālo stāvokli un pēc tam nesāpētu mugura. Ar vienu uzlādi, ja ir 5 Ah akumulators, var pļaut stundu.

    AKUMULATORA ZĀLES PĻĀVĒJS, PROFESIONĀLAIS LM 530/36 BP PACK. To testa laika cītīgi izmēģināja pāris no Rīgas. «Latgalē mums ir zemīte, par to tagad rūpē­jamies… Liels dārzs ar augļu kokiem, un tur kurmjiem ļoti patīk dzīvoties – pavasa­rī visus rakumus nolīdzini, un pēc nedēļas ir atkal! Tāpēc mūs interesē mašīna tieši nelīdzenām virsmām…» Testa laikā Irēnas kundze, vīra mudināta, ar pļāvēju brauc virsū tieši kurmju rakumiem. Kas paliek aiz viņas? Nekas, pļāvējs visus rakumus kopā ar nopļauto zāli savācis kastē! Irēnas kundzes atzinums par LM 530/36 Bp Pack ir pozitīvs: «Ātrums tam ir manējais, jo es žigli darbojos. Vīriņ, es domāju, ka šo mašīnu mēs varam ņemt! Nopietni.» Zāles pļāvēju vajag tieši Irēnas kundzei: «Lai es varu palīdzēt vīram, jo viņš dārzu pļauj ar trimmeri.» Māris: «Vispār foršs aparāts – bez vada un kluss, 53 centimetri pļaušanas platums, ar pakaļpiedziņu…»

    AKUMULATORA ZĀLES PĻĀVĒJS LMO 36–46 BATTERY SET. IEVAS Dārzs izvēlējās šo mājas variantu. Pļau­šanas platums – 46 centimetri. Sver 18 kilogramus, nevis kā līdzīgs benzīnnieks – četrdesmit. Pļaujot zāli var vai nu savākt zāles savācēja konteinerā, vai arī izkaisīt pa zālienu kā dabisko mēslojumu, izmantojot mulčēšanas spraudni. Šai mašīnai ir arī speciālas zāliena ķemmes, kuras satver zāli, kas aug tieši gar celiņa vai dobju malām, un to precīzi nopļauj. Kas vēl, mūsuprāt, ir izcili? Ar pārslēdzamo Push Assist aizmugurējo riteņu piedziņu šī pļaujmašīna bez piepūles var tikt galā ar dārza slīpumiem. Ja ir 5 Ah akumulators, ar vienu uzlādi spēj

     AKUMULATORA KOKU GRIEZĒJS TLO 18–32 BATTERY. Pie šī instrumenta apstājies vesels bariņš testa apmeklētāju… «Man laukos aug desmit gadu vecas ērkšķogas, daudz sauso zaru, ielīst krūmā – sāpīgi… Tad es ņemu šīs knaibles, nospiežu tik pogu un – viens, divi – izkniebju. Iet kā sviestā! Rokas nav saskrāpētas. Arī vecās parka rozes, ceriņus, citus krūmus šādi izgriežu. Ja vēl būtu šāda iekārta garākā kātā, tas atvieglotu darbu arī vecajos ķiršos!» Akumulatora zaru griezēja augstās kvalitātes asmens bez piepūles un bez spēka griež zarus līdz 3 centimetriem diametrā.

    LIETAVIEŠU ĢIMENE IEINTERESĒJUSIES PAR AUGSTSPIE­DIENA MAZGĀTĀJU. Starp citu, tāds saimniecībā noder, arī lai līdakām notī­rītu zvīņas: pienag­lo astīti pie dēļa un uzlaid virsū ūdens strūklu… Tiesa, tieši šis modelis KHB6 varētu būt mazliet par švaku zivju tīrīšanai, toties K2 derēs. Nākampa­vasar Kärcher pie­dāvās arī speciālu miglotāju ar 18 vol­tu akumulatoru. Tas no vienas uzlādes darbosies aptuveni 2 stundas.

    Materiāls tapis sadarbībā ar KÄRCHER.

     

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē