• Bitcoin un Ethereum jaunajā DeFi pasaulē

    Reklāmraksts
    20. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash

    Bitcoin un Ethereum ir divi no vadošajiem spēlētājiem Decentralizētās finanšu jeb DeFi pasaulē, katra ar savām unikālajām iezīmēm un lomām šajā strauji augošajā ekosistēmā.

    Kas ir DeFi?

    Decentralizētās finanses, sauktas arī par DeFi, ir finanšu tehnoloģijas nozare, kas izmanto blokķēdes tehnoloģiju, lai radītu finanšu pakalpojumus un produktus, kas ir neatkarīgi no tradicionālajām finanšu iestādēm un starpniekiem, piemēram, bankām.

    DeFi piedāvā alternatīvu finanšu sistēmu, kas ir atvērta, pieejama un pārredzama, un ir pieejama ikvienam ar interneta pieslēgumu.

    DeFi ekosistēmas pamatā ir viedie līgumi, kas ir pašizpildāmas programmas, kas darbojas uz blokķēdes platformām, piemēram, Ethereum. Šie viedie līgumi ļauj veidot dažādus finanšu pakalpojumus, piemēram, aizdevumus, depozītus, apdrošināšanu un aktīvu pārvaldību, automātiski izpildot noteiktus nosacījumus bez nepieciešamības pēc trešās puses starpniecības. Tas nodrošina uzticamus, caurskatāmus un ļoti ātrus darījumus par īpaši demokrātiskām izmaksām.

    DeFi ir pilnīgi decentralizēta, kas nozīmē, ka nav vienas centrālas autoritātes, kas pārvalda sistēmu. Tā vietā, tā ir izplatīts starp daudziem lietotājiem, kas darbojas tīklā. Šī decentralizācija nozīmē, ka lietotājiem ir pilna kontrole pār saviem līdzekļiem un darījumiem, palielinot drošību un samazinot krāpšanas risku.

    Viena no DeFi inovatīvām iezīmēm ir likviditātes baseini un yield farming. Likviditātes baseini ir fondi, kur lietotāji var ieguldīt vai aizdot savus aktīvus, lai nodrošinātu likviditāti dažādām DeFi platformām. Savukārt, yield farming ir prakse, kurā lietotāji iegulda vai aizdod savus aktīvus, lai saņemtu procentus vai citu veida peļņu.

    Bitcoin un DeFi

    Bitcoin, bieži uzskatīts par «digitālo zeltu», ir kļuvis par vērtības glabāšanas līdzekli un ir svarīgs DeFi ekosistēmas dalībnieks. Lai gan Bitcoin pats par sevi tieši neietver DeFi pakalpojumus, tas ir pamats daudzām DeFi platformām, kas ļauj Bitcoin īpašniekiem izmantot savas monētas dažādos veidos, piemēram, izsniedzot aizdevumus vai veicot ieguldījumus.

    • Loma kā vērtības glabātājs: Bitcoin nodrošina DeFi ekosistēmu ar stabilu un uzticamu aktīvu, kas var kalpot kā kolaterāls vai riska hedžēšanas instruments.
    • Integrācija ar DeFi: Bitcoin tiek integrēts DeFi pasaulē caur dažādām metodēm, piemēram, izmantojot sintētiskos aktīvus vai ierakstus (wrapped tokens), kas pārstāv Bitcoin vērtību Ethereum un citos blokķēdes tīklos.

    Ethereum un DeFi

    Ethereum, no otras puses, ir DeFi kustības centrā. Tā elastīgā blokķēde un viedie līgumi ir kļuvuši par standartu daudzām DeFi aplikācijām. Ethereum platforma atbalsta plašu viedo līgumu klāstu, kas ļauj izveidot decentralizētas biržas (DEX), aizdevumu platformas, stabilās monētas un daudzus citus finanšu instrumentus un pakalpojumus.

    • Platformas pamats: Ethereum ir DeFi ekosistēmas centrālais elements, piedāvājot viedo līgumu funkcionalitāti, kas ir būtiska daudzu DeFi projektu izstrādei. Viedie līgumi nodrošina automatizētu, uzticamu un caurspīdīgu finanšu instrumentu un pakalpojumu izpildi.
    • Inovācijas un attīstība: Ethereum ir galvenā platforma jaunu DeFi projektu un inovāciju izstrādei. Tas ietver aizdevumu platformas, automātiskos tirgotājus (DEX), likviditātes baseinus, yield farming, un daudz ko citu.

    Aktuālie tirgus dati liecina, ka Bitcoin un Ethereum cenas ir nepastāvīgas, un to vērtības tirgū var strauji svārstīties. Tieši šī iemesla dēļ, kriptovalūtu tirgotājiem ir svarīgi vienmēr būt informētiem par jaunākajām tirgus tendencēm. Lai uzzinātu aktuālās Bitcoin un Ethereum cenas un veiktu to pirkšanu, pārdošanu vai vienkārši uzglabāšanu, viena no populārākajām un uzticamākajām platformām ir «Binance». «Binance» nodrošina plašu informāciju par dažādām kriptovalūtām, tostarp cenu vēsturi, tirgus analīzi un citas svarīgas funkcijas, kas palīdz lietotājiem pieņemt informētus lēmumus par saviem ieguldījumiem.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē