• 8 padomi, kā izvēlēties ideālo apkaimi, pērkot mājokli

    Reklāmraksts
    20. jūlijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Ikviens zina, ka nekustamā īpašuma pasaulē viss ir atkarīgs no atrašanās vietas. Patiesību sakot, atrašanās vieta, iespējams, ir vissvarīgākais noteicošais faktors, iegādājoties mājokli, jo neatkarīgi no tā, cik ļoti Jums patīk pati māja vai dzīvoklis, atrašanās vietu nevar mainīt.

    Atrašanās vieta ietekmē mūsu ikdienas dzīvi. It īpaši, ja Jums ir bērni, kas jāved uz bērnudārzu vai skolu, un vēl pašam jābrauc stundu uz darbu. Tāpēc iegādāties nekustamo īpašumu nav nemaz tik viegls uzdevums.

    Astoņi padomi, kas jāņem vērā, izvēloties savu ideālo mājokli:

    1. Laiks, kas nepieciešams, lai nokļūtu uz darbu

    Ja Jums katru dienu jābrauc uz darbu, attālumam ir nozīme. Un, kā zina visi, kas ikdienā brauc uz darbu, laiks un attālums ne vienmēr ir vienādi. Tātad, ja Jūs dzīvojat piepilsētā, kas atrodas 20 km attālumā no pilsētas, tas faktiski var nozīmēt stundu (vai vairāk), braucot uz darbu un atpakaļ.

    Labākais veids, kā noskaidrot, cik ilgs laiks nepieciešams, lai brauktu uz darbu, ir veikt izmēģinājuma braucienu sastrēgumstundās. Tas ļaus Jums gūt priekšstatu par to, kāds varētu būt vidējais ikdienas brauciena laiks.

    2. Vietējie uzņēmumi un iepirkšanās iespējas

    Restorāni, pārtikas veikali un izklaides vietas parasti ir saraksta augšgalā, kad cilvēki vēlas noskaidrot, kas ir pieejams attiecīgajā rajonā.

    Tas nebūt nenozīmē, ka šīm ērtībām ir jāatrodas dažu soļu attālumā. Tas var nozīmēt, ka Jūs vēlaties, lai tās būtu īsā braukšanas attālumā. Tādā gadījumā jāzina, cik ilgā laikā var nokļūt līdz šīm vietām un kāds ir to darba laiks, lai varētu attiecīgi plānot darba dienu vakarus vai brīvdienas.

    3. Atpūtas un sporta aktivitātes

    Neatkarīgi no tā, kādā dzīves posmā atrodaties, Jūs vēlaties pārliecināties, vai apkārtnes atpūtas iespējas atbilst Jūsu dzīvesveidam.

    Varbūt Jūs meklējat veloceliņus, lai sestdienas rītā varētu doties izbraucienā. Vai varbūt vēlaties, lai tuvumā būtu baseins, kurā Jūsu bērni varētu mācīties peldēt.

    4. Vai droša pārvietošanās ar kājām

    Iespējams, tā nav pirmā lieta, par ko Jūs domājat, meklējot dzīvesvietu, bet gājēju ietves faktiski padara apkaimi kopumā drošāku. Ja Jums ir suns, kas katru dienu jāved pastaigā, vai bērni, kuri dosies uz skolu vai parku, vai kaimiņos esošiem draugiem, ir obligāti jādzīvo gājējiem draudzīgā vietā.

    5. Skolas

    Nav noslēpums, ka skolas tuvums var ietekmēt mājas vērtību. Lai gan tas var nešķist kaut kas tāds, par ko cilvēkiem bez bērniem būtu jāuztraucas, skolu rajona kvalitāte var tieši ietekmēt Jūsu mājas vērtību. Aprunājieties ar kaimiņiem, apmeklējiet vecāku sapulci vai piezvaniet uz skolu un palūdziet ekskursiju.

    6. Sabiedriskais transports

    Ja Jūsu galvenais pārvietošanās veids ir sabiedriskais transports, tad Jums būs svarīga transporta pieejamība. Ir vērts veltīt laiku, lai iepazītos ar vietējā transporta grafiku, lai pārliecinātos, ka Jums ir viegli nokļūt tur, kur vēlaties un konkrētā laikā.

    7. Īpašuma nodokļi

    Izvēloties apkaimi, Jums jāskatās, kādi ir vidējie nekustamā īpašuma nodokļi attiecīgajā rajonā vairāku gadu laikā, lai redzētu, cik lielas ir bijušas svārstības.

    Iespējamie nodokļi būtu jāņem vērā arī tad, ja pārceļaties uz jaunāku, attīstītāku rajonu. Tā kā tiek būvētas vairāk mājas un ir pieejami dažādi sabiedriskie pakalpojumi, laika gaitā palielināsies īpašuma vērtība, un līdz ar to var palielināties arī nodokļi.

    8. Nākotnes attīstība

    Neatkarīgi no tā, vai dzīvošana jaunajā mājā vai dzīvoklī ir Jūsu piecu vai 25 gadu plāns, ir svarīgi saprast savus nākotnes plānus. Ja Jūsu potenciālajam jaunajam mājoklim nav kaimiņu un tas atrodas meža ielokā, ir vērts noskaidrot, vai šī zeme ir aizsargāta vai arī to var nopirkt un apbūvēt.

    Ir daudz faktoru, kas ietekmē piemērotas apkaimes izvēli. Pārliecinoties, ka jaunā mājokļa atrašanās vieta ir īstā, jo tas darīs Jūs laimīgu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē