• 5 iemesli, kāpēc apmeklēt ziedu festivālu Lietuvas lielākajā muižā

    Reklāmraksts
    20. jūlijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Šovasar Pakrojas muiža, kas atrodas vien 60 km attālumā no Bauskas, pārvērtās par iepriekš neredzētu ziedu ieskautu teātra skatuvi un cirka arēnu. Katru dienu līdz 10. septembrim šeit notiek lielākais Ziemeļeiropā jubilejas ziedu un lielo ziedu skulptūru festivāls. Te būs tikai daži no iemesliem, kāpēc vajadzētu ieplānot ceļojumu uz «Ziedu, mākslas un mīlas festivālu» Lietuvā.

    1. Reibinoša ziedu jūra

    Šovasar festivālā dominēs romantiska harmonija un elegance, radot sajūtu, ka atver vecmāmiņas lādi un atrod mežģīņu kleitu, kas ir vēstures un šarma apvīta. Festivāls ir gatavs pārsteigt ar negaidītām augu kombinācijām, kā arī jaunajām ziedu skulptūrām un kompozīcijām. Piemirstās ziedu šķirnes, piemēram, romantiskās celozijas, trauslās rudzupuķes, elegantās cinnijas un nostalģiskās asteres, iemirdzēsies jaunā gaismā; varēs ieraudzīt vēl neredzētās nasturciju, kliņģerīšu, samteņu un saulespuķu pasugas. Reibinošas krāsas un aromāti, vēl izsmalcinātāki nosaukumi un izskats neapšaubāmi aizraus ne tikai ziedu mīļotāju sirdis.

    2. Cirks, dejas un elpu aizraujoši triki

    Festivāla laikā simtgades parks pārvērtīsies par vienu milzīgu skatuvi 5 hektāru platībā, kur starptautiskā aktieru un cirka mākslinieku trupa pārsteigs ar mākslas priekšnesumiem un izrāžu fragmentu interpretācijām, apvienojot ielu teātri ar jautriem vai pat elpu aizraujošiem cirka trikiem. Sajaucot fantāziju ar realitāti, runās pat pats Šekspīrs, bet mazos viesus gaida Šekspīra leļļu teātra izrādes.

    3. Unikālās izklaides visai ģimenei

    Vairāk nekā 30 muižas ēkās ik dienu var apmeklēt seno amatu un tehniku darbnīcas, apskatīt retro automobiļu kolekciju un pajūgus, kā arī ar tiem pavizināties, ietērpties galma tērpos, apmeklēt 19. gadsimta stila fotostudiju, atklāt tādas vietas kā Panoptiks, Sodu pagrabs, ārsta kabinets, pulksteņu un veco spēļu automātu ekspozīcijas. Jūs pārsteigs arī UNESCO nemateriālā mantojuma sarakstā iekļauto piekūnu medību tradīciju atdzimšana un dresētie plēsīgie putni. Mazos muižas apmeklētājus priecēs muižas sētas iemītnieki, retro karuselis, krāšņa ziedu pils un slavenais muižas iemītnieks – kamielis.

    4. Vēsturiskās muižas īpašā atmosfēra

    Festivāls nav atdalāms no 19. gadsimta muižas burvīgās atmosfēras. Tā ir ne tikai Lietuvā lielākā muižas saimniecība, bet arī viena no 18 pievilcīgākajām kultūras tūrisma vietām Eiropā, kas ir ieguvusi Lietuvas «Gada tūrisma objekts 2018., 2019., 2021., 2022.» titulu.

    5. Ziedus var ne tikai apbrīnot, bet arī nogaršot

    Īpaša uzmanība tiks pievērsta ēdamajiem ziediem, kuri lielās platībās ziedēs pie muižas dzirnavām, ķimeņu laukiem, kā arī unikālajiem sakņu dārziem, kas ne tikai apžilbinās ar savu skaistumu, bet arī kļūs par papildinājumu ēdieniem krogā.

    INFORMĀCIJAI

    Festivāls strādā katru dienu – gan darba dienās, gan brīvdienās.

    Plašāka informācija un biļetes: pakrojasmuiza.lv

    Pakrojas muiža atrodas pavisam netālu no Bauskas un Jelgavas, un vien divu stundu braucienā no Rīgas. Kā nokļūt uz Pakrojas muižu bez mašīnas? Braucienus uz festivālu no Rīgas un citām pilsētām organizē daudzas Latvijas ceļojumu aģentūras.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē