• Uģis Kuģis pieveic Covid-19 ar tautas metodēm: Tas lika pārvērtēt savas dzīves vērtības

    Sabiedrība
    Gita Vīksne
    17. novembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Instagram
    «Man bija pasmagi – vēlreiz kam tādam negribētu iet cauri,» par Covid-19 izslimošanu PDz stāsta Latvijas slavenākais krišnaīts.

    «Vienam šī slimība norit vieglāk, citam – smagāk. Man tika smagāks variants – ar augstu temperatūru, pamatīgu klepu un iesnām,» saka TV 360TV šova Ģimene burkā zvaigzne Uģis Kuģis.

    Kopā ar sievu Lindu un dēlu Tamalu Krišnu viņš divas nedēļas pavadīja ārstējoties. «Sievai un mazajam klājās vieglāk – trīs dienas abiem bija mazliet augstāka temperatūra. Sievai pazuda arī garša un oža. Man savukārt šīs abas lietas saglabājās,» stāsta Uģis.

    Vaicāts, kā inficējies ar Covid-19, viņš atklāj: «Kaimiņam bija lauzta riba, un es gāju viņam palīdzēt. Viņam tika atklāts kovids, un tad pirmos slimības simptomus sāku izjust arī es. Vēlāk visa ģimene testējāmies un bijām pozitīvi.»

    Uģis teic, ka ģimenes ārsts ar viņiem sazinājās katru dienu, apjautājās, kā jūtas.

    «Tā kā sešas dienas man bija 39,5 grādus augsta temperatūra, ārsts izrakstīja antibiotikas, kuras arī kādu brīdi lietoju. Cik runāju ar mediķiem, visi atzina – nav vienas konkrētas zāles, kas palīdz pilnīgi visiem.

    Es pirmās sešas dienas gavēju – neko neēdu, tikai dzēru ūdeni. Šo metodi praktizēju jau kopš laika, kad kādu brīdi dzīvoju klosterī, – tiklīdz saslimstu, uzreiz uzsāku vairāku dienu gavēni. Tā palīdzu ķermenim visu enerģiju veltīt cīņai ar slimību. Šajā reizē gan neko ieēst arī nespēju fiziski, jo visu gana ātri izvēmu,» atklāts ir krišnaīts.

    Viņš dakterējās gan ar greipfrūtu sēklu ekstraktu, gan ājurvēdisku pulveri, ko ēdis sajauktu ar medu. «Vienu dienu man temperatūra bija tuvu pie 40 grādiem. Lai to pazeminātu, mēģināju lietot paracetamolu, taču tas man nepalīdzēja. Ņēmu palīgā tautas metodi – gulēšanu zem vairākām biezām segām, ļaujot ķermenim kārtīgi izsvīst.»

    Uģis, kurš slimošanas laikā zaudējis sešus kilogramus, atzīst, ka otrreiz kam tādam cauri iet negribētu.

    «Bija patiešām grūti, taču kaut kā tā karma ir jāpatīra. Uztvēru šo visu kā iespēju pārvērtēt savas dzīves vērtības,» saka Uģis, kurš atzīstas, ka nav vakcinējies pret Covid-19.

    «Neesam gan ne vakcīnu noliedzēji, ne atbalstītāji. Tā ir katra cilvēka brīva izvēle, nosodīt cita izvēli, lai arī kāda tā nebūtu, ir muļķīgi. Ja būs jāpotējas, jo vēlēsimies doties, piemēram, ceļojumā, mēs to darīsim. Šobrīd esam saņēmuši izslimošanas sertifikātus, kas būs derīgi pusgadu,» atklāj Uģis.

    Taujāts, kā šobrīd jūtas, viņš atbild: «Nu jau ir trešā diena, kad varam iziet arī ārpus mājas. Šodien esmu nogājis jau trīs kilometrus, jūtos atguvis spēku un možumu. Cenšos atgūt arī zaudēto svaru. Sievai palēnām atgriežas oža un garša. Abu šo maņu pazušana mums bija liels pārdzīvojums, jo tas pamatīgi sarežģīja ikdienas maltīšu gatavošanu, ko veic tieši sieva. Kā mēs paši smējāmies, visiem ēdieniem bija par daudz pielikts vai nu sāls, vai cukurs.»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē